Weekendpeiling gebruik je Android-apps in Chrome OS?

0
Weekendpeiling gebruik je Android-apps in Chrome OS?

Deze week zag de verrassende release van Chrome OS Flex , de spirituele opvolger van CloudReady die klaar lijkt om elke oude computer die stof in de kelder verzamelt nieuw leven in te blazen. Voor het grootste deel werkt het net als elk ander apparaat met Chrome, hoewel er een handvol belangrijke verschillen zijn die het voor sommige gebruikers een dealbreaker kunnen maken. Ondersteuning voor Android-apps is de belangrijkste onder hen, omdat er geen manier is om native apps uit de Play Store op uw Chrome OS Flex-apparaat uit te voeren.

Android-apps staan ​​nu al meer dan een half decennium op Chromebooks, voor het eerst uitgerold naar apparaten in 2016. Destijds leek het alsof het niet veel meer was dan een experiment van Google, maar het duurde niet lang voor het bedrijf om ze net zo hard te pushen als web-apps . Het is logisch – niet iedereen wil zijn hele online leven leiden via een reeks vastgezette tabbladen online. Door de Play Store toe te voegen aan de meeste moderne Chromebooks, kreeg elke gebruiker plotseling toegang tot een bibliotheek met games en speciale software.

De Android-app-ervaring op Chrome OS is in de loop der jaren een stuk beter geworden. Google heeft zelfs aangekondigd dat in 2021 50% meer gebruikers toegang hebben tot apps uit de Play Store in vergelijking met het jaar ervoor. Dat klinkt zeker alsof het een essentieel onderdeel is geworden van de Chromebook-ervaring – en inderdaad, een belangrijk ontbrekend stuk met Chrome OS Flex. Web-apps zijn één ding, maar het is moeilijk om de reeks games die beschikbaar zijn in de Play Store te vervangen door iets in je browser.

Natuurlijk is het één ding voor Google om te zeggen dat Android-apps van vitaal belang zijn voor Chrome-gebruikers, maar hoeveel doen ze er echt toe? Zelfs als u slechts regelmatig één app op uw laptop gebruikt, kan dat voldoende zijn om Chrome OS Flex helemaal af te schrijven. Dus gebruik je Android-apps op Chrome OS, en zo ja, hoe vaak?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *