Google bereidt zich voor om iedereen zijn Android-advertentie-ID’s te laten verwijderen

0
Google bereidt zich voor om iedereen zijn Android-advertentie-ID's te laten verwijderen

Als u eender welke tijd op internet doorbrengt, zal iemand ergens een advertentieprofiel voor u maken, zelfs uw telefoon doet het. Google heeft je lang de advertentie-ID op Android laten resetten, maar vorig jaar begon het degenen op Android 12 toe te staan ​​deze volledig te verwijderen. U hoeft niet veel langer op het nieuwste besturingssysteem te werken. In april van dit jaar maakt Google via Google Play Services-update dezelfde optie beschikbaar voor alle telefoons .

Deze optie is beschikbaar onder het Google-item in systeeminstellingen. Het submenu ‘Advertenties’ bevat de optie om uw ID opnieuw in te stellen of volledig te verwijderen, waarbij deze wordt vervangen door een reeks nullen. Op die manier zal iedereen die advertenties target met de hulpprogramma’s van Google u niet langer zien als een uniek persoon die houdt van enkelsokken, keramische clowns en churros (of wat u ook leuk vindt). Dit maakt de advertenties die u op uw apparaat ziet natuurlijk minder relevant. Apps die een unieke ID nodig hebben voor iets anders dan adverteren, kunnen dat nog steeds doen met de app set ID .

Bovendien vereist Google vanaf 1 april 2022 dat apps de https://t.co/utVzfy8TED _ID-toestemming aangeven om de advertentie-ID op Android 12+ te kunnen opvragen. Als uw app op kinderen is gericht, mag u de advertentie-ID niet opvragen volgens het Google Play-beleid. pic.twitter.com/ZzUvxhVivU

— Mishaal Rahman (@MishaalRahman) 15 februari 2022
Samen met de uitgebreide verwijderingsoptie verandert Google hoe apps toestemmingen moeten declareren. Helaas is de wijziging van de toestemming alleen van toepassing op Android 12 en hoger, maar de essentie is dat apps de toestemming com.google.android.gms.permission.AD_ID moeten vermelden . Dit is niet toegestaan ​​in apps die bedoeld zijn voor kinderen. Dat betekent in feite geen door Google geautoriseerde advertentietargeting meer voor kinderen. We hebben hier geen exacte datum voor, maar als een GMS-tweak zal het in de loop van de weken waarschijnlijk geleidelijk worden uitgerold. Toestemmingshandhaving voor kindvriendelijke apps begint op 1 april.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *