Samsung Galaxy S22-update nu algemeen verkrijgbaar, verwijdert prestatiebeperking in apps en games

0
Samsung Galaxy S22-update nu algemeen verkrijgbaar, verwijdert prestatiebeperking in apps en games

Samsung’s lancering van de Galaxy S22 -serie is verwikkeld in controverse na berichten dat de telefoons de prestaties in duizenden apps en games verminderen . De Game Optimization Service (GOS) van het bedrijf meet zaken als temperatuur en batterijniveau en past de systeemprestaties aan in een poging een soort evenwicht te vinden. Na alle negatieve reacties beloofde Samsung een update uit te brengen om gebruikers meer controle te geven over GOS-inmenging , en nu beginnen we deze al te zien aankomen.

De nieuwe firmware voor de Galaxy S22-serie verwijdert CPU- en GPU-prestatielimieten tijdens het spelen van games. Het introduceert ook een nieuwe Game Performance Management-modus in Game Booster (via SamMobile ), maar het is niet duidelijk wat dat precies te bieden heeft. Naast deze dingen om de gashendel te repareren, vertelt Samsung ons ook dat we moeten zoeken naar het gebruikelijke assortiment bugfixes en verbeteringen.

In onze tests met de GOS-compatibele firmware op de Galaxy S22+ met een aangepaste versie van Geekbench, vonden we een afname van 45% in single-core scores en een afname van 28% in multi-core prestaties. Het zal interessant zijn om te zien welke impact deze gasloze update heeft op de spelprestaties van de telefoon en of dit leidt tot problemen met oververhitting.

Screenshot_20220312-204320_Software-update
De update werd aanvankelijk uitgebracht in Samsung’s thuisland Zuid-Korea, maar lijkt nu internationaal te worden uitgerold, aangezien het mijn ontgrendelde S22 Ultra in het VK heeft bereikt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *