De beste gadgets en apps om je te helpen van je kont af te komen terwijl je erin zit

0
De beste gadgets en apps om je te helpen van je kont af te komen terwijl je erin zit

Thuiswerken, waar velen van ons tegenwoordig veel meer vertrouwd mee zijn, heeft zijn eigen voor- en nadelen. Voordeel: geen woon-werkverkeer. Con: Zonder woon-werkverkeer beweeg je niet zo veel. Als je merkt dat je dagenlang op de bank ligt te stollen, kun je je routine veranderen met gadgets en apps die je eraan herinneren (of je zelfs zullen schamen) om op te staan ​​en te bewegen.

Herinneringen instellen
Zoveel gadgets kunnen tegenwoordig herinneringen voor je instellen dat je echt geen excuus hebt om niet minstens één van hen te krijgen om je af en toe een duwtje in de rug te geven om op te staan ​​​​en te bewegen. De Apple Watch doet dit automatisch en vraagt ​​u om minimaal 12 uur per 24 uur op te staan ​​en te bewegen.

Siri, Alexa of Google Assistant zullen u vertellen wanneer een bepaalde periode voorbij is: vertel uw slimme luidspreker of uw smartphone om u er binnen een half uur of 45 minuten aan te herinneren dat u moet opstaan ​​en wat aan lichaamsbeweging moet doen. U kunt zich ook verdiepen in de alarm-app op uw telefoon en alarmen instellen met regelmatige tussenpozen gedurende de dag, met waarschuwingsgeluiden naar keuze.

Illustratie voor artikel met de titel De beste gadgets en apps om u te helpen van uw reet af te komen terwijl u vastzit
Schermafbeelding : Pomofocus
Als je de hele dag achter een desktop of laptop zit, wil je misschien gebruik maken van een online Pomodoro-timer zoals TomatoTimer of Pomofocus . Ze vertellen je wanneer een bepaalde periode voorbij is, en dan kun je ronddwalen, misschien naar een andere kamer of misschien zelfs naar buiten (veilig, met een masker). Zorg er wel voor dat je niet de gewoonte krijgt om timers te negeren als je ze eenmaal hebt ingesteld.

Sommige mensen vinden het handig om elke keer als er een pauze is een kleine klus te klaren, in plaats van alleen maar op te staan ​​of een rondje door de gang te lopen. Als je je tanden poetst, een was doet, de post controleert of een andere taak uitvoert wanneer het tijd is om te verhuizen, streep je je taken door en blijf je actief. Win-win.

Neem een ​​typpauze
Uw computer is waarschijnlijk beter in het reageren op spraakopdrachten dan u denkt, en dat betekent dat u niet de hele tijd hoeft te gaan zitten typen. Stel een e-mail op terwijl je koffie zet, maak een verslag af terwijl je aan yoga doet, schrijf een blogpost terwijl je trapt op je hometrainer, of wat je maar wilt.

Google Docs wordt geleverd met een vrij slim ingebouwd dictaat: kies Tools en vervolgens Spraakgestuurd typen om het in te schakelen. Als u Microsoft Word voor Windows of MacOS, kies Dictate uit het huis lintmenu. U kunt uw hervonden vrijheid van het toetsenbord gebruiken om op te staan, te strekken of rond te lopen.

Illustratie voor artikel met de titel De beste gadgets en apps om u te helpen van uw reet af te komen terwijl u vastzit
Schermafbeelding : macOS
Het is duidelijk dat dit met sommige apps beter zal werken dan met andere – videobewerking via spraak is bijvoorbeeld een beetje lastiger, dus het hangt sterk af van wat je taak is. De meeste mensen zouden hun dag op zijn minst een beetje moeten kunnen onderbreken door het toetsenbord en de muis (of trackpad) te verwisselen voor wat spraakbesturing. Houd er rekening mee dat Google Assistant op Android en Siri op iOS bijvoorbeeld e-mails voor u kunnen verzenden.

Spraakbesturing kan ook in Windows en macOS op systeemniveau worden ingeschakeld. Klik in Windows op Win+H om de dicteerwerkbalk te openen en u kunt overal in elke toepassing in Windows in elk tekstveld praten. (Zeg “stop dictaat” om dat te doen.) Op een Mac, gaat u naar Systeemvoorkeuren en kies Keyboard vervolgens Dictation voor basis dicteren, of Toegankelijkheid dan Voice Control voor volledige controle over alles met je stem. (Apple heeft een volledige gids hier ).

Investeer in wat hardware
Als je wat gadgets wilt kopen om je te motiveren, dan zijn er tal van opties, afhankelijk van je budget. Deze Nulaxy-laptopstandaard van $ 80 , bijvoorbeeld, tilt je laptop van je normale bureau, zodat je een deel van je tijd staand kunt doorbrengen in plaats van zitten, en als je wat rondshopt, zul je veel meer opties vinden.

Misschien geeft u er de voorkeur aan om uw hele bureau op te waarderen naar iets dat kan worden afgewisseld tussen zitten en staan. Andere opties variëren van $ 150 mobiele sta-bureaus die u door de kamer kunt rijden tot $ 590 zware bureaus die u met een druk op de knop kunt verlagen of verhogen.

Illustratie voor artikel met de titel De beste gadgets en apps om u te helpen van uw reet af te komen terwijl u vastzit
Afbeelding : Nulaxy
Als uw werkruimte niet hoeft te worden geüpgraded, zoek dan iets om u weg te houden. Inmiddels ben je ongetwijfeld bekend met de Peloton-fiets van $ 2.245 die we eerder hebben getoond , maar er zijn ook tal van betaalbare alternatieven beschikbaar – en sommige kunnen zelfs na gebruik worden opgevouwen, zoals de Exerpeutic Folding Bike van $ 186 (je ‘ zal het gewoon moeten doen met een monochroom LCD-scherm in plaats van een kleurentouchscreen dat live lessen streamt).

Alles wat u uit uw onderuitgezakte of liggende positie kan helpen, kan helpen. Koop bijvoorbeeld een slim springtouw van $ 80 (of gewoon een standaard) als je veel bewegingsruimte hebt, of een Activ5-oefenhulpmiddel van $ 150 dat in de palm van je hand past als dat niet het geval is. Natuurlijk kun je gratis fit en actief blijven zonder enige technologie, maar de ideeën die we hebben genoemd, zijn misschien genoeg om je een extra duwtje in de rug te geven.

Hulp krijgen van apps
Allerlei apps zijn ontworpen om u te helpen een minder zittend leven te leiden. Natuurlijk zijn er genoeg bewegings-apps, en de meeste, zoals Fiit en OpenFit , vereisen een maandelijks abonnement (na een gratis proefperiode). Ze bieden een schat aan trainingsopties en gepersonaliseerde aanbevelingen. Maar er zijn tal van gratis opties: Daily Workout Apps en FitOn zijn er twee die zowel gratis inhoud als premium-upgrades bieden.

Vergeet ook de YouTube- app op je telefoon niet. Zoek naar elke vorm van oefening of activiteit, van yoga voor beginners tot krachttraining voor experts, en je zult een schat aan instructievideo’s zien om je op weg te helpen. Het is ook allemaal gratis, als je advertenties niet erg vindt, hoewel de $ 12 per maand om ze kwijt te raken een behoorlijk goede deal is , vooral omdat je een muziekstreamingservice en videodownloads erbij krijgt .

Illustratie voor artikel met de titel De beste gadgets en apps om u te helpen van uw reet af te komen terwijl u vastzit
Schermafbeelding : Fit Fi
We hebben eerder gewoontevormende apps behandeld die u een duwtje in de goede richting kunnen geven als het gaat om minder tijd zittend doorbrengen. Het idee is dat als je een app hebt die je gewoontes gedurende meerdere dagen bijhoudt, je meer kans hebt om je streak voort te zetten – in dit geval je streak van opstaan ​​​​en bewegen. Tik in de mobiele apps voor Google Agenda bijvoorbeeld op de Plus- knop en vervolgens op Doel om jezelf een doel in te stellen.

Met een soortgelijk thema kan het volgen van je hardloopsessies of je wandelingen of je cycli je aanmoedigen om er meer van te doen, en je hebt ook een ruime keuze aan apps hiervoor: Strava , Endomondo , MapMyRun en nog veel meer, de meeste van waarmee u gratis enkele functies krijgt en premium-add-ons in rekening worden gebracht. Of je kunt altijd de Google Fit- en Apple Health-apps gebruiken die al op je telefoon staan.

Stop met bingewatchen
Je zult niet altijd aan het werk zijn terwijl je thuis bent, en met meer inhoud dan ooit om rechtstreeks naar je ogen te stralen, kunnen streamingdiensten het probleem van te lang zitten vergroten. Sommige van de tools die we hierboven hebben genoemd, zoals timers en gewoontevormende trackers, kunnen u helpen uw dagelijkse binge-watches te beperken.

Automatisch afspelen uitschakelen kan ook helpen. Als je naar je accountpagina op Netflix op internet gaat en vervolgens op je profiel en Afspeelinstellingen klikt , kun je automatisch afspelen uitschakelen zodat de volgende aflevering in een serie niet wordt geladen terwijl de aftiteling van de huidige nog aan het scrollen is . De meeste andere streamingdiensten hebben een vergelijkbare optie beschikbaar als je in de instellingenmenu’s duikt.

Illustratie voor artikel met de titel De beste gadgets en apps om u te helpen van uw reet af te komen terwijl u vastzit
Schermafbeelding : Netflix
Als je iets te vaak op je telefoon en tablet rondhangt, kun je de ingebouwde tools op die apparaten gebruiken om je schermverslaving te beperken: Schermtijd in de app Instellingen voor iOS en Digitaal welzijn & ouderlijk toezicht in de app Instellingen voor Android. Deze limieten kunnen natuurlijk vrij gemakkelijk worden overschreden als je in de stemming bent voor nog een aflevering van wat je ook aan het kijken bent, maar ze zijn een begin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *