Deze PowerPoint-alternatieven zijn ook gratis en gemakkelijker te gebruiken

0
Deze PowerPoint-alternatieven zijn ook gratis en gemakkelijker te gebruiken

PowerPoint biedt tal van functies om presentaties op te zwepen, maar het is ook dezelfde software die iedereen de afgelopen drie decennia heeft gebruikt. Bovendien kost het je $ 7 per maand, of $ 70 per jaar, als onderdeel van Microsoft 365. Deze alternatieve programma’s zijn frisser, eenvoudiger en gratis te gebruiken.

Canvas
Canva dekt alle aspecten van grafisch ontwerp, maar het heeft een krachtige presentatiefunctie ingebouwd als onderdeel van de reeks tools. Je moet upgraden naar de Pro-versie van $ 13 per maand om het volledige scala aan sjablonen en andere bronnen te krijgen, je kunt ook rondkomen met de gratis versie. De software draait rechtstreeks in uw browser en kan niet eenvoudiger te gebruiken zijn.

Illustratie voor artikel met de titel Deze PowerPoint-alternatieven zijn ook gratis en gemakkelijker te gebruiken
Schermafbeelding : Canvas
Je krijgt niet zoveel pixel-voor-pixel controle over je lay-outs als met PowerPoint, of veel opties voor overgangen en timings, maar het bewerken van de sjablonen die Canva je presenteert is heel eenvoudig en intuïtief, en begint dus helemaal vanaf nul. Afgewerkte presentaties kunnen eenvoudig worden gedeeld, ingesloten of zelfs worden opgeslagen als PowerPoint-bestanden.

Mooi.ai
Zoals je uit de naam kunt raden, maakt Beautiful.ai gebruik van de kracht van kunstmatige intelligentie om je zoveel mogelijk hulp te bieden bij lay-outs en dia-ontwerp. Het enige dat u echt hoeft te doen, is de onbewerkte ingrediënten leveren, en dan gaat Beautiful.ai door en maakt iets dat geschikt is voor uw publiek – en op basis van onze tests werkt het echt goed.

Illustratie voor artikel met de titel Deze PowerPoint-alternatieven zijn ook gratis en gemakkelijker te gebruiken
Screenshot : Beautiful.ai
Het idee is dat het maken van een presentatie meer een stapsgewijs, begeleid proces is: u voert tekst en afbeeldingen in en kiest lay-outs en kleuren, en Beautiful.ai zorgt voor al het andere. Als je je aan de gratis laag houdt, ben je beperkt tot 100 dia’s in je presentatie en een beperkte set samenwerkingstools; upgraden naar een premium-versie begint bij $ 15 per maand.

Prezi
Prezi is een van de meer gevestigde rivalen van PowerPoint. Naast het aanbieden van een breed scala aan functies, integreert het ook netjes met veel andere tools (zoals Zoom en Slack). Het gratis niveau is een beetje beperkt in termen van wat je krijgt, maar het omvat alle basisprincipes, en als je meer geavanceerde functies en meer stockfoto’s nodig hebt, beginnen de prijzen bij $ 5 per maand.

Illustratie voor artikel met de titel Deze PowerPoint-alternatieven zijn ook gratis en gemakkelijker te gebruiken
Screenshot : Prezi
De app doet zijn best om u aan te moedigen om af te stappen van de standaardreeks dia’s voor uw presentatie en sjablonen voor u op te zetten die meer lijken op interactieve websites waar u in rond kunt springen. Deze aanpak is niet geschikt voor elke situatie, maar het geeft je veel meer flexibiliteit met je lay-outs, en alle online bewerkingstools zijn een fluitje van een cent om te gebruiken.

Plakken
Van de makers van WeTransfer, Paste probeert het proces van het samenstellen van een presentatie niet te ingewikkeld te maken. Het behandelt veel van de details voor u, zoals dia-indelingen, lettertypen en afbeeldingen, en laat u zich concentreren op de belangrijke stukjes. Dat maakt het proces van het samenstellen van een gepolijste presentatie veel sneller, hoewel het eindresultaat iets meer aan de simplistische kant zal zijn.

Illustratie voor artikel met de titel Deze PowerPoint-alternatieven zijn ook gratis en gemakkelijker te gebruiken
Schermafbeelding : Plakken
De manier waarop Paste werkt en op het scherm is gerangschikt, is verfrissend anders: u springt bijvoorbeeld tussen afzonderlijke dia’s en de algehele presentatie in plaats van alles tegelijk op het scherm te hebben. Als u meer dan drie diapresentaties nodig heeft of toegang nodig heeft voor meerdere personen die dezelfde presentatie bewerken, moet u betalen. Prijzen beginnen bij $ 12 per maand.

Apple-keynote
Keynote wordt gratis bij elke Apple-computer geleverd en je kunt het ook gratis gebruiken via iCloud op het web (met een Apple ID). Keynote heeft een eenvoudige, overzichtelijke interface en een heleboel handige sjablonen die de tijd tussen beginnen en iets afmaken aanzienlijk verkorten en er professioneel uitzien om aan je publiek te laten zien.

Illustratie voor artikel met de titel Deze PowerPoint-alternatieven zijn ook gratis en gemakkelijker te gebruiken
Schermafbeelding : Keynote
Hoewel je in Keynote niet veel zult vinden op het gebied van geavanceerde bewerkingsfuncties of slimme lay-outsuggesties, kun je op zijn minst tekst, vormen, afbeeldingen, grafieken, tabellen en andere inhoud op een esthetisch aangename manier op een dia krijgen. Het is vooral de moeite waard om te kijken als je meerdere Apple-apparaten gebruikt, want alles synchroniseert automatisch via iCloud.

Google Presentaties
Het lijdt geen twijfel dat PowerPoint Google Slides verslaat als het gaat om het aantal functies en de algehele verfijning van de software, maar nogmaals, Slides is gemakkelijker te gebruiken en werkt uitstekend in een webbrowser (dus je kunt het op elke computer gebruiken) . Wat het mist aan fraaie overgangen en animaties, maakt het goed in snelheid en intuïtiviteit.

Illustratie voor artikel met de titel Deze PowerPoint-alternatieven zijn ook gratis en gemakkelijker te gebruiken
Schermafbeelding : Google Presentaties
Je krijgt alle benodigde basiskennis op het gebied van sjablonen en lay-outthema’s, en je kunt een hele reeks dingen in je dia’s importeren, van woordkunst en YouTube-video’s tot Google Spreadsheets en je eigen schetsen. Zoals je zou verwachten, ondersteunt Slides Chromecasting om je presentaties op andere schermen te bekijken, en je kunt ze ook eenvoudig op internet insluiten.

LibreOffice Impress
Als u een groot voorstander bent van de traditionele desktopbenadering van toepassingen, dan is de Impress-component van LibreOffice misschien precies wat u zoekt. Qua ontwerp en functionaliteit is het open source-programma een beetje een erfenis van software van weleer, maar wat betreft features en functionaliteit valt er niets op aan te merken.

Illustratie voor artikel met de titel Deze PowerPoint-alternatieven zijn ook gratis en gemakkelijker te gebruiken
Schermafbeelding : LibreOffice Impress
Abonneer op onze nieuwsbrief!
Nieuws uit de toekomst, geleverd aan uw heden.
Typ je e-mail

Schrijf me in
Door je te abonneren ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid .
Je krijgt niet zoveel begeleiding of houvast als bij sommige van de andere apps die we hier hebben genoemd, maar misschien heb je er de voorkeur aan. Het is aan jou om iets boeiends en opvallends te produceren, maar je krijgt een hele reeks opties en hulpmiddelen om je te helpen, van animaties en overgangen tot de mogelijkheid om elk type media te importeren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *