Hoe u op elke smartwatch naar uw muziek kunt luisteren

0
Hoe u op elke smartwatch naar uw muziek kunt luisteren

Als u overweegt een smartwatch te kopen, denkt u misschien ook na over hoe goed het u van dienst zal zijn als het gaat om het afspelen van muziek – zal het gewoon fungeren als een afstandsbediening voor wat er op uw telefoon staat, of zal het daadwerkelijk streamen en nummers synchroniseren zodat je ze overal kunt beluisteren (en je telefoon thuis kunt laten)? Het antwoord is ingewikkelder dan je misschien had gedacht.

Met zoveel verschillende muziek-apps en verschillende smartwatch-platforms die momenteel beschikbaar zijn, is het misschien niet mogelijk om je muziekservice te laten draaien met de door jou gekozen hardware. In feite is de beste ondersteuning voor het afspelen van offline muziek niet eens van smartwatches die zijn ontwikkeld door Apple en Google, zoals we hieronder zullen uitleggen.

Als je wilt weten hoe goed elk smartwatch-platform is in het afspelen van muziek vanaf je telefoon en het onafhankelijk afspelen van muziek, dan is dit wat je moet weten.

Apple watchOS
De Series 6 (links) en Apple Watch SE (rechts).
De Series 6 (links) en Apple Watch SE (rechts).
Foto : Victoria Song/Gizmodo
Als marktleider op het gebied van smartwatches is het geen verrassing dat de Apple Watch je de meeste mogelijkheden biedt om naar muziek en andere audio te luisteren. Apple Music is de voor de hand liggende standaardkeuze: je kunt de muziek die op je telefoon wordt afgespeeld vanaf je pols bedienen, of de muziek rechtstreeks naar de Apple Watch streamen en luisteren via een Bluetooth-koptelefoon. Als u zich abonneert op Apple Music, kunt u alles uit de catalogus streamen; zo niet, dan kun je luisteren naar alles wat je digitaal hebt gekocht en geïmporteerd.

Muziek kan rechtstreeks naar een Apple Watch worden gestreamd via Wi-Fi of LTE (als het horloge dit ondersteunt). Als je geen verbinding hebt en je telefoon thuis wilt laten, kun je nummers vooraf synchroniseren met je Apple Watch. Ga hiervoor naar My Watch in de Apple Watch-app op je telefoon en tik vervolgens op Muziek en Muziek toevoegen . Synchroniseren werkt alleen terwijl de Apple Watch wordt opgeladen.

Spotify heeft een speciale app voor de Apple Watch en net als de standaard Apple Music-speler kun je deze gebruiken om nummers rechtstreeks naar je pols te streamen (om naar te luisteren via een Bluetooth-koptelefoon) of om het afspelen op een ander apparaat, zoals je telefoon, te regelen. Dankzij een recente update werkt dit nu zowel via mobiele netwerken als wifi, zodat je eindelijk zonder je telefoon op pad kunt. Een sterke dataverbinding van je horloge is echter nog steeds vereist – tot nu toe kun je afspeellijsten niet synchroniseren met het horloge om offline naar te luisteren.

Illustratie voor artikel met de titel Hoe u naar uw muziek kunt luisteren op elke smartwatch
Het lijkt erop dat Spotify zijn streaming-bèta op de Apple Watch uitbreidt
Spotify op de Apple Watch is een beetje een zere plek. De eerste Apple Watch die in 2015 werd gelanceerd

Lees verder
Er is een officiële YouTube Music-app voor Apple Watch, maar deze is alleen bedoeld om door je collectie te bladeren en het afspelen op je andere apparaten te regelen (nog steeds meer dan Wear OS op dit moment van YouTube Music heeft gekregen) – in feite een afstandsbediening om je pols. U vindt hetzelfde functionaliteitsniveau van de Deezer-app voor Apple Watch. Als je je telefoon echt wilt achterlaten, moet het Apple Music of Spotify zijn.

Google Wear-besturingssysteem
Illustratie voor artikel met de titel Hoe u naar uw muziek kunt luisteren op elke smartwatch
Foto : Sam Rutherford/Gizmodo
Het smartwatch-platform van Google moet nog volledige synchronisatieondersteuning voor YouTube Music uitrollen , en er is geen woord over wanneer het zal gebeuren – wat heel vreemd is aangezien Google Play Music nu is uitgeschakeld. U kunt Wear OS echter gebruiken om YouTube Music te bedienen (afspelen, pauzeren, overslaan enzovoort) op uw telefoon.

Het is hetzelfde verhaal voor bijna elke muziekservice die er is: geen speciale Wear OS-app, dus geen synchronisatie van afspeellijsten. Afspeelbedieningen verschijnen om je pols wanneer je Android-telefoon media afspeelt (of het nu via Apple Music of je podcastspeler is), maar je kunt niet veel meer doen dan het starten en stoppen van het afspelen, en je zult nog steeds moeten nemen je telefoon met je mee.

De enige grote muziekservice met een speciale Wear OS-app is Spotify, maar het biedt niet veel functionaliteit behalve wat je sowieso zou krijgen via de standaardintegratie van Android met Wear OS. U kunt vanaf uw pols nummers aan uw bibliotheek toevoegen en schakelen tussen afspeelapparaten, maar u kunt muziek niet rechtstreeks naar het horloge streamen en u kunt geen nummers synchroniseren voor offline luisteren.

Als je nummers op een Wear OS-smartwatch wilt kunnen afspelen zonder je telefoon mee te nemen, dan is de beste optie die we hebben gevonden NavMusic ($ 1 na een proefperiode van 30 dagen). Het is een competente kleine app, maar het is wel afhankelijk van het overbrengen van lokale bestanden naar je horloge, dus je moet de gewenste muziek in digitale vorm hebben.

Fitbit, Samsung en Garmin
Het Fitbit-gevoel.
Het Fitbit-gevoel.
Foto : Victoria Song/Gizmodo
Elke Fitbit smartwatch-balk de Versa Lite kan muziek bedienen terwijl deze wordt afgespeeld op je verbonden telefoon, via welke app je ook kiest. Op horloges behalve de Versa Lite en de nieuwe Sense en Versa 3 – die meer naar cloudservices lijken te verschuiven – kun je digitale nummers die je hebt gekocht synchroniseren met je wearable via de Fitbit Connect-app (volledige stapsgewijze instructies zijn hier ).

Er is een speciale Spotify-app voor Fitbit-smartwatches, maar nogmaals, deze regelt alleen het afspelen op andere apparaten – je kunt afspeellijsten niet synchroniseren met het horloge. De apps waarmee je dat kunt doen, op elk apparaat behalve de Versa Lite, zijn Deezer en Pandora , dus als je naar je muziek wilt luisteren op je Fitbit en je telefoon thuis wilt laten, moet je een van die streamingdiensten gebruiken (of kopieer uw digitale muziekbestanden, zoals hierboven uitgelegd).

Als het gaat om de Samsung Galaxy Watch-serie, open je de Muziek-app en je zult zien dat je kunt schakelen tussen het bedienen van het afspelen van muziek op je telefoon en op het horloge zelf (tik op het apparaatpictogram om te schakelen). Om offline naar muziek te luisteren, kun je digitale nummers synchroniseren vanaf je telefoon (zie hier voor details), of de speciale Spotify-app starten: in tegenstelling tot de Apple Watch en Wear OS-apparaten, ondersteunen Samsung smartwatches offline afspelen op de wearables zelf voor Spotify Premium abonnees, geen telefoons nodig.

Abonneer op onze nieuwsbrief!
Nieuws uit de toekomst, geleverd aan uw heden.
Typ je e-mail

Schrijf me in
Door je te abonneren ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid .
Ten slotte wordt het brede assortiment smartwatches van Garmin geleverd met vergelijkbare opties voor het afspelen van muziek als die van Samsung. U kunt deze horloges gebruiken om het afspelen van de meeste muziek-apps op uw telefoon te regelen, of om digitale nummers af te spelen die u vanaf een computer hebt gesynchroniseerd (via Garmin Connect ), zodat u uw telefoon kunt achterlaten. De enige muziekservice die wordt ondersteund met een native app op de wearables zelf is Spotify, en net als op Samsung-apparaten kunnen Spotify Premium-abonnees afspeellijsten synchroniseren met een Garmin-apparaat om overal te kunnen luisteren (vergeet alleen je Bluetooth-hoofdtelefoon niet).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *