De meest voorkomende iOS 14-problemen en hoe ze op te lossen

0
De meest voorkomende iOS 14-problemen en hoe ze op te lossen

Elke nieuwe versie van iOS wordt geleverd met een heleboel bugs en problemen, sommige groter dan andere, en iOS 14 is niet anders. Apple lost veel van deze problemen op met latere software-updates, maar het is handig om te weten of de problemen die je op je eigen telefoon ziet bekende bugs in iOS 14 zijn, en om meer te weten te komen over enkele van de tijdelijke oplossingen en oplossingen die je kunt proberen.

Het oplossen van problemen is niet altijd een exacte wetenschap, dus houd er rekening mee dat er wat speurwerk nodig kan zijn om erachter te komen wat er mis gaat met uw eigen specifieke iPhone of iPad. Het is mogelijk dat iets anders dan iOS 14 de oorzaak is van de problemen die je tegenkomt, maar we zouden je moeten kunnen helpen om het op de een of andere manier op te lossen.

Slechte batterijduur
De Low Power-modus kan u helpen bij het oplossen van uw batterijlevensduur.
De Low Power-modus kan u helpen bij het oplossen van uw batterijlevensduur.
Schermafbeelding : iOS
iOS 14 heeft voor veel gebruikers voor problemen met het leeglopen van de batterij gezorgd, waarbij iPhones naar verluidt lang niet zo lang meegaan als het nieuwste mobiele besturingssysteem van Apple is geïnstalleerd. Het is genoemd in verband met elke iOS 14-release, maar het lijkt erop dat met name de uitrol van iOS 14.2 ervoor heeft gezorgd dat de levensduur van de batterij een deuk heeft opgelopen.

De levensduur van de batterij wordt niet specifiek vermeld in de release-opmerkingen voor iOS 14.3, en het lijkt erop dat het probleem blijft bestaan ​​- althans voor sommige gebruikers – en wijdverbreide klachten op sociale media veroorzaken. Apple heeft het nog niet officieel erkend.

Maar het bedrijf bood eerder in de release-cyclus van iOS 14 enige technische ondersteuning voor mensen met zowel een iPhone als een Apple Watch, en raadde een volledige back-up en reset aan (instructies hier en hier ) van beide apparaten om problemen met het leeglopen van de batterij op te lossen. Helaas, afgezien van de gebruikelijke batterijbesparende trucs , is een volledige reset zo ongeveer alles wat u kunt proberen terwijl u wacht op een software-update om (hopelijk) het probleem op te lossen.

Geen notificaties
Er zijn problemen gemeld met berichtmeldingen op iOS 14.
Er zijn problemen gemeld met berichtmeldingen op iOS 14.
Schermafbeelding : iOS
Een van de meest voorkomende (en frustrerende) problemen die door iPhone-bezitters met iOS 14 worden gemeld, is dat de Berichten-app geen meldingen weergeeft zoals zou moeten. Waarschuwingen verschijnen niet op het vergrendelingsscherm en rode badges verschijnen in sommige gevallen niet op het app-pictogram, wat naast een apart probleem is waardoor sms-berichten vertraging opliepen.

Dit is een bug die Apple heeft erkend en die volgens de opmerkingen bij de release is opgelost met de iOS 14.3-update . Als je hebt gemerkt dat dit op je eigen apparaat gebeurt, is de eerste stap voor probleemoplossing die je moet proberen, een update naar OS 14.3.

Als je nog steeds geen waarschuwingen voor berichten krijgt zoals je zou moeten zijn, dan is er naast de basisoplossingen geen specifieke oplossing om te proberen : je meldingsinstellingen dubbel controleren, je handset opnieuw opstarten en als niets anders werkt, het resetten en opnieuw beginnen vanaf scratch (zorg er eerst voor dat er een volledige back-up van is gemaakt).

Nieuwe standaard-apps kiezen
Met iOS 14 kun je je standaard e-mailclient instellen.
Met iOS 14 kun je je standaard e-mailclient instellen.
Schermafbeelding : iOS
iOS 14 introduceerde vrij stilletjes de mogelijkheid om andere apps dan Apple Mail en Apple Safari in te stellen als respectievelijk je standaard e-mailclient en webbrowser – het enige probleem was dat iOS heel snel zou vergeten welke alternatieven je had geselecteerd en terug zou gaan naar de Apple-standaard na een herstart.

Dit is een probleem dat Apple heeft aangepakt en waarvan gezegd wordt dat het is opgelost, volgens de iOS 14.0.1-update die niet lang na iOS 14 zelf werd uitgebracht. Als je om wat voor reden dan ook niet hebt geüpdatet naar de nieuwste versie van iOS, dan zou dit voldoende moeten zijn om je standaard e-mail- en webkeuzes te behouden.

Als je nog steeds niet zeker weet hoe je deze nieuwe functie moet configureren, ga je naar Instellingen en kies je de e-mailapp of webbrowser van je keuze uit de lange lijst met apps. U zou dan een standaard e-mailapp of een standaardbrowser-app- optie moeten zien, die u kunt gebruiken om de door u gekozen app de standaardkeuze te maken.

Wifi-verbindingen wegvallen
Wifi-uitval is een probleem dat is gekoppeld aan iOS 14.
Wifi-uitval is een probleem dat is gekoppeld aan iOS 14.
Schermafbeelding : iOS
Wifi- en mobiele verbindingsproblemen duiken altijd op naast een nieuwe iOS-release, en iOS 14 is niet anders geweest – het moet iets zijn met de toepassing van een gloednieuwe softwarelaag die je telefoon (of de netwerken waarmee hij verbinding maakt) in de war brengt, vaak resulterend in verbroken of onstabiele verbindingen.

In het geval van iOS 14 was een van de meest gemelde problemen problemen met verbroken wifi-verbindingen . Volgens talloze gebruikers verliezen iPhones de verbinding met draadloos internet en weigeren vervolgens de verbinding opnieuw tot stand te brengen, wat problemen veroorzaakt voor zo ongeveer alles wat u op een smartphone zou willen doen.

Dit is een bug die door Apple is geïdentificeerd en waarvoor een oplossing is toegepast – deze had met iOS 14.0.1 op je telefoon moeten worden uitgerold , dat “een probleem oplost dat ervoor kon zorgen dat je iPhone geen verbinding kon maken met wifi-netwerken”, aldus de release-opmerkingen. Als u na de update nog steeds problemen ondervindt, moet u de standaardtechnieken voor probleemoplossing proberen om een ​​probleem met de internetverbinding op te lossen .

Specifieke app-problemen
Bepaalde YouTube-functies zijn exclusief voor Premium-abonnees.
Bepaalde YouTube-functies zijn exclusief voor Premium-abonnees.
Schermafbeelding : iOS
Er zijn altijd een of twee apps die niet goed werken met een nieuwe iOS-release: ontwikkelaars moeten hard werken om hun software te laten werken met het bijgewerkte besturingssysteem van Apple, en soms glippen er bugs door de kieren. Als dit jou overkomt, kijk dan uit voor updates van apps, of vraag de ontwikkelaars er zelfs rechtstreeks naar.

YouTube is een goed voorbeeld als het gaat om iOS 14: de Picture-in-Picture-modus werkte niet, werkte toen wel en werkte toen niet meer. Op het moment van schrijven werkt het alleen goed als je een YouTube Premium- abonnee bent (een eerdere oplossing voor het uitvoeren van YouTube in Safari is sindsdien geblokkeerd).

Hetzelfde geldt voor het afspelen van 4K vanuit de YouTube-app: het werkt alleen als je een betalende abonnee bent. Andere apps op uw telefoon kunnen soortgelijke beperkingen hebben, dus als u problemen ondervindt of iets niet helemaal werkt in een bepaalde app, richt u uw inspanningen voor probleemoplossing dan in het bijzonder op die app.

Andere problemen
Apple houdt je op de hoogte van iOS-updates.
Apple houdt je op de hoogte van iOS-updates.
Schermafbeelding : Appel
Er zijn waarschijnlijk meer problemen dan de problemen die we hierboven hebben behandeld, maar dit zijn de problemen die het meest zijn gemeld. Het is de moeite waard om de officiële iOS 14-updatepagina van Apple in de gaten te houden , omdat het bedrijf de bugfixes die op iOS worden toegepast en de nieuwe functies die worden toegevoegd, zal vermelden.

Problemen die al zijn aangepakt sinds de eerste iOS 14-release, zijn onder meer problemen met het verzenden van e-mails, het weergeven van widgets, het gebruik van Family Sharing, het ontvangen van inkomende oproepen, draadloos opladen, de camerazoeker, de audioniveaus van de hoofdtelefoon, een niet-reagerend vergrendelingsscherm en meer, dus als u problemen ondervindt met een van de bovenstaande, updaten naar de nieuwste versie als iOS 14 het proberen waard is.

Als je een probleem ervaart dat we hier niet hebben behandeld, zou wat onderzoek op internet moeten leiden tot overeenkomsten met iemand anders die dezelfde problemen heeft (probeer zo specifiek mogelijk te zijn in je zoekopdracht). Goede uitgangspunten zijn de Apple subreddit op Reddit en de iPhone discussieforums op de Apple site. Of vertel ons uw probleem hieronder – misschien kunnen onverschrokken Gizmodo-lezers het helpen oplossen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *