Hoe u iemands computer kunt repareren als u deze niet kunt bezoeken

0
Hoe u iemands computer kunt repareren als u deze niet kunt bezoeken

Hoewel de wereldwijde pandemie uw status als de gratis technische ondersteuningsadviseur voor uw familie en vriendengroep misschien niet heeft veranderd, is het waarschijnlijk beperkt hoe vaak u ze kunt bezoeken om laptops, telefoons, wifi-netwerken, printers en andere gadgets te repareren . Gelukkig voor hen, zo niet voor jou, is het niet zo moeilijk om een ​​sessie voor probleemoplossing op afstand op te zetten.

Misschien wel de beste optie hiervoor is Chrome Remote Desktop. Het is gratis, eenvoudig te gebruiken en werkt op vrijwel elke computer of elk mobiel apparaat. Om aan de slag te gaan, moet de persoon die hulp nodig heeft de link Extern bureaublad openen in Google Chrome en vervolgens op Mijn scherm delen klikken .

Op dit moment stelt Chrome voor om de Chrome Remote Desktop- browserextensie te installeren. Het is niet essentieel, maar het voegt wel een paar extra functies toe, zoals ondersteuning voor sneltoetsen. Uw vriend of familielid moet op de blauwe downloadknop naast Mijn scherm delen klikken en vervolgens op Accepteren en installeren om een ​​klein hulpprogramma op hun computer te installeren om externe toegang te beheren.

U kunt met een paar klikken verbinding maken in Chrome.
U kunt met een paar klikken verbinding maken in Chrome.
Schermafbeelding : Chrome Remote Desktop
Vervolgens moet de persoon die u helpt klikken op Code genereren in Chrome. Dit levert een 12-cijferig nummer op dat u op dezelfde Chrome Remote Desktop- site moet aansluiten. Klik op Mijn scherm delen en typ de code naast Verbinden met een andere computer en zodra uw vriend of familielid de verbinding van hun kant bevestigt, bent u aan de slag.

Je hebt vijf minuten om de code met je te delen, via een telefoontje of sms of wat je maar wilt, dus beide partijen moeten tegelijkertijd online zijn. Als je niet achter een computer zit, kun je de code typen in de Chrome Remote Desktop-app voor Android of iOS , hoewel het natuurlijk moeilijker is om te zien wat je doet op een kleiner scherm.

Als de verbinding tot stand is gebracht, heb je via een Chrome-tabblad toegang tot de computer van de ander alsof je ervoor zit. Wanneer het tabblad is geopend, wordt op uw muisklikken en toetsaanslagen gereageerd op de externe computer, niet op de uwe. Op dit punt kunt u beginnen met het bijwerken van stuurprogramma’s, het opnieuw installeren van printers, het controleren van wifi-snelheden of doen wat u moet doen om het probleem op te lossen.

U moet een klein hulpprogramma downloaden om Chrome Remote Desktop te laten werken.
U moet een klein hulpprogramma downloaden om Chrome Remote Desktop te laten werken.
Schermafbeelding : Chrome Remote Desktop
Uw contactpersoon ziet het bericht ‘Uw bureaublad wordt gedeeld’ onder aan het scherm. Ze kunnen op elk moment op Delen stoppen klikken om de verbinding te verbreken, of u kunt gewoon het browsertabblad aan uw kant sluiten. Het is een relatief eenvoudig en stressvrij proces van begin tot eind.

Er is ook een andere optie op de Chrome Remote Desktop- pagina: Toegang tot mijn computer . Als u in een andere computer moet stappen terwijl deze onbeheerd is, zodat er niemand aan de andere kant is om de verbinding te bevestigen, kunt u deze methode gebruiken. Het is iets ingewikkelder, maar werkt op een vergelijkbare manier.

Als zowel uw computer als degene waarmee u verbinding maakt om Windows 10 uit te voeren, kunt u in plaats daarvan een ingebouwde functie genaamd Quick Assist gebruiken. Open het door ernaar te zoeken op de taakbalk en je zult zien dat er zowel Hulp krijgen als Hulp geven. U moet het proces starten door op Een andere persoon helpen te klikken , waarna u een 6-cijferige code krijgt die u aan de andere persoon moet doorgeven.

Snelle hulp in Windows 10.
Snelle hulp in Windows 10.
Schermafbeelding : Windows
Wat ze moeten doen is – je raadt het al – dit nummer in het vak Code van assistent invoeren en vervolgens op het scherm Delen . Op dit punt heb je de keuze om de volledige controle over de andere computer te nemen, of gewoon te kunnen zien wat er op het scherm staat. Zodra je hebt besloten en de andere persoon de verbinding heeft bevestigd, kun je beginnen met het oplossen van problemen.

Net als bij Chrome Remote Desktop kun je klikken en typen alsof je daadwerkelijk voor de computer zit die je gebruikt (als je de optie voor volledig beheer hebt gekozen). U kunt het andere apparaat zelfs op afstand opnieuw opstarten en de externe sessie voortzetten wanneer het opnieuw opstart. Om een ​​sessie te beëindigen, klik je op de stopknop op je computer of laat je de andere persoon op de X naast Quick Assist bovenaan klikken .

Als het alleen om Windows 10-computers gaat, vindt u Quick Assist misschien nog eenvoudiger dan Chrome Remote Desktop, hoewel er geen gelijkwaardige optie is voor macOS. Je hebt nog tal van andere opties voor dit soort functionaliteit voor externe toegang, maar de meeste zijn betaalde commerciële programma’s met veel meer functies dan je waarschijnlijk nodig hebt.

TeamViewer is een andere optie op Windows en macOS.
TeamViewer is een andere optie op Windows en macOS.
Schermafbeelding : TeamViewer
TeamViewer is misschien wel de beste optie van derden die u niets kost (voor persoonlijk gebruik), hoewel u een desktopclient moet downloaden en installeren op zowel de computer waarmee u verbinding maakt als de computer waarmee u verbinding maakt . Vanaf de computer waarmee u verbinding maakt, moet uw vriend of familielid TeamViewer starten, waarna een ID en wachtwoord op het openingsscherm verschijnen.

Van uw kant moet u die ID invoeren in het vak aan de rechterkant wanneer TeamViewer wordt gestart, en vervolgens op Verbinden klikken en het wachtwoord invoeren dat de andere persoon u heeft gegeven. Net als bij Quick Assist heb je de mogelijkheid om de volledige controle te krijgen over de computer waarmee je verbinding maakt, of om alleen het scherm te bekijken. TeamViewer wordt geleverd met een aantal handige functies, zoals het uitschakelen van de bureaubladachtergrond om de verbindingssnelheden te verbeteren, dus het is de moeite waard om te kijken of Chrome Remote Desktop of Quick Assist niet bij u past.

Abonneer op onze nieuwsbrief!
Nieuws uit de toekomst, geleverd aan uw heden.
Typ je e-mail

Schrijf me in
Door je te abonneren ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid .
Niet bij elk technisch probleem zal natuurlijk een Windows- of macOS-computer betrokken zijn, en in andere situaties moet u misschien gewoon een videogesprek opzetten en op die manier uw probleemoplossing op lange afstand uitvoeren. Alles van FaceTime op een iPad tot Zoom op een laptop zou het werk doen, hoewel het niet zo’n naadloze oplossing is als de externe tools die we hier hebben besproken. En laten we eerlijk zijn, je zult ongetwijfeld moeten accepteren dat je vriend of familielid de camera constant in de verkeerde richting richt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *