Uw oudere iPhone krijgt deze iOS 15-functies niet

0

De openbare bètaversie van iOS 15 is uit en kan worden geïnstalleerd voor iedereen die het wil proberen . Elke handset die iOS 14 zou kunnen gebruiken, komt in aanmerking voor de upgrade – dat is alles terug naar de iPhone 6s en 6s Plus vanaf september 2015. Niet elke compatibele iPhone krijgt echter elke iOS 15-functie. Hier is de kleine lettertjes volledig.

Waar het echt op neerkomt, is de hoeveelheid stroom die je iPhone onder de motorkap heeft. Bepaalde iOS 15-functies vereisen de A12 Bionic-chip of iets krachtigers, en die chip maakte zijn debuut in de iPhone XS , de iPhone XS Max en de iPhone XR in 2018. Het leverde niet alleen betere prestaties op dan de A11 Bionic, het had ook een verbeterde Neural Engine voor AI-verwerking.

Er zijn ook een aantal functies die alleen van toepassing zijn op nieuwere modellen, maar die niet gerelateerd zijn aan de A12 Bionic-processor. Als je geen iPhone van 2018 of later hebt, is dit wat je gaat missen – en waarom.

FaceTime-verbeteringen
Portretmodus: met de introductie van iOS 15 wordt FaceTime slim genoeg om de achtergrond achter de luidsprekers te vervagen, net als de portretmodus in de Camera-app. De functie is echter alleen beschikbaar op nieuwere iPhone-modellen.

Ruimtelijke audio: oudere iPhones hebben ook niet de verwerkingscapaciteit om het effect te creëren van stemmen van mensen die uit verschillende richtingen komen. Apple belooft “een geluidsveld te creëren dat gesprekken net zo gemakkelijk laat verlopen als face-to-face”.

Apple Maps-functies
Wandelroutebeschrijvingen met augmented reality: als je een oudere iPhone gebruikt, kun je de meer meeslepende AR-weergave niet gebruiken voor je wandelroutes, een functie waarvoor Apple Maps inspiratie haalt uit Google Maps met de introductie van iOS 15.

Interactieve wereldbol: Apple maakt Kaarten gedetailleerder en meeslepender, en de verbeteringen omvatten een 3D-wereldbolweergave met verbeterde bergen, bossen en andere functies… zolang je een iPhone gebruikt met ten minste een A12 Bionic-processor.

Gedetailleerde stadservaringen: het extra detail in Apple Maps strekt zich uit tot wegen, bomen, oriëntatiepunten en gebouwen in steden als San Francisco, Los Angeles, New York en Londen, maar je hebt een nieuwere iPhone nodig om al deze te kunnen zien verbeteringen.

Meer details komen naar Maps, voor sommige iPhones.
Meer details komen naar Maps, voor sommige iPhones.
Schermafbeelding : Gizmodo
Digitale sleutels
Alle chique digitale sleutelsystemen die je iPhone kan ondersteunen via iOS 15 – van het ontgrendelen van je auto tot het binnenkomen in je hotelkamer – vereisen hardware die is geïntroduceerd met de iPhone XS, dus oudere apparaten hebben pech.

Nieuwe cameratrucs
Live tekst en visuele lookup: iOS 15 kan afbeeldingstekst identificeren en verwerken in verschillende apps in iOS 15, en ook een aantal slimme trucs doen, zoals je het ras vertellen van een hond die je hebt gefotografeerd, maar alleen met de A12 Bionic-processor of iets nieuwer.

Zoom in op QuickTake-video’s: bij QuickTake-video’s houdt u de ontspanknop ingedrukt in de fotomodus in de Camera-app. Met iOS 15 kun je tijdens deze video’s in- of uitzoomen door omhoog of omlaag te vegen, maar je hebt nieuwere iPhone-hardware nodig om dit te kunnen doen.

Betere, snellere Siri
Siri-verwerking op het apparaat: Apple zegt dat Siri meer acties op je iPhone zal verwerken met iOS 15, wat de snelheid en privacy verbetert, maar als je handset de A12 Bionic of iets nieuwer niet heeft, worden Siri-verzoeken nog steeds naar de servers van Apple gestuurd voor verwerken.

On-device Siri personalisatie: N ot met de A12 Bionic CPU of iets nieuwer ook betekent dat Siri niet kan berekenen en opslaan van bepaalde personalisaties naar uw telefoon. Deze personalisaties bevatten nieuwe woorden en onderwerpen waarin u geïnteresseerd bent.

Siri offline ondersteuning: met de introductie van iOS 15 kan Siri meer doen op je echte iPhone, zonder online te gaan – denk aan het instellen van alarmen, het starten van apps, het aanpassen van het volume, enzovoort. Nogmaals, dit is niet van toepassing op iPhones die vóór 2018 zijn gelanceerd.

Dicteren op het apparaat: net als bij de Siri-functies hierboven, als je een oudere iPhone gebruikt, kan iOS 15 het dictaat niet verwerken op je eigenlijke apparaat. In plaats daarvan wordt het naar de cloud gestuurd, wat betekent dat het een iets minder privé en langzamer proces zal zijn.

De geanimeerde weerachtergronden verschijnen niet op alle apparaten.
De geanimeerde weerachtergronden verschijnen niet op alle apparaten.
Schermafbeelding : Gizmodo
Een dramatischer weer
Sorry, oudere iPhone-bezitters, maar je bent niet van plan om het op zoek naar stijlvolle geanimeerde achtergronden in de Weer-app geïntroduceerd met iOS 15, die krijgen blijkt uit de huidige meteorologische omstandigheden door de computer gegenereerde graphics.

Ruimtelijke audio-upgrades
Als je iOS 15, een AirPods Pro- of AirPods Max-koptelefoon en wat Dolby Atmos-muziek hebt, kun je de dynamische head- tracking-component van Apple’s Spatial Audio-functie krijgen, maar je hebt hier ook minimaal een iPhone 7-handset voor nodig beschikbaar zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *