De echte redenen waarom de batterij van uw telefoon onzin is – en hoe u deze kunt oplossen

0
De echte redenen waarom de batterij van uw telefoon onzin is - en hoe u deze kunt oplossen

Hoe de levensduur van de afvalbatterij op te lossen
De batterijduur is overal de vloek van smartphonebezitters. Het is heerlijk om overal en overal op internet te surfen, games te spelen, video’s te bekijken en je status bij te werken. Maar als u er te veel van geniet, kan uw telefoon in een dure presse-papier veranderen – tenminste totdat u thuiskomt en de stekker in het stopcontact steekt.

Alles is echter niet verloren, want er zijn talloze manieren om een ​​beetje (of veel) meer sap uit uw noodlijdende batterij te halen. Maar hoewel er talloze ‘gidsen’ zijn die u vertellen hoe u uw energie kunt besparen, nemen maar weinigen de moeite om uit te leggen waarom.

Welk verschil maakt het hebben van een helder scherm? Waarom moet je het zoemen uitschakelen? Moet je gps en wifi uitzetten, of maakt het eigenlijk helemaal niet uit?

We hebben met enkele technici van de grote telefoonbedrijven gesproken om de antwoorden te vinden en u meer informatie te geven over waarom uw batterij op onverklaarbare wijze kan sterven.
Laat uw telefoon niet te heet worden
Een hete batterij is niet altijd te vermijden, maar als u niet zeker weet waardoor uw processor zo hard werkt, neem dan contact op met uw taakbeheerder, voor het geval er iets op de achtergrond dingen verstopt. U kunt alles stoppen dat er verdacht uitziet.

Buiten dat, zal omgevingswarmte uw batterij beïnvloeden. U kunt het helpen door overmatige warmte te vermijden – dat kan betekenen dat u het niet in de buurt van een radiator of op het dashboard van uw auto laat, of in de buurt van andere elektronica die warmte afgeeft.

Als een batterij te heet wordt, kan deze sneller achteruitgaan en bij extreme temperaturen kan het elektrolyt in de batterij zelfs ontbranden, waardoor er brand ontstaat (hoewel dit echt heel zeldzaam is).
Waarom is warmte belangrijk?
Op de korte termijn kunnen lithium-ionbatterijen, zoals die in smartphones worden aangetroffen, zelfs beter presteren bij hoge temperaturen, omdat de hitte de interne weerstand vermindert, wat op zijn beurt elektrochemische reacties kan versnellen. Dit belast echter ook de batterij, waardoor deze sneller verslechtert en de lading iets minder goed vasthoudt.

Over het algemeen is er alleen een significante impact op de batterij als de temperaturen vrij extreme niveaus bereiken en veel telefoons zelfs ingebouwde manieren hebben om hitte te bestrijden. We vroegen een Samsung-woordvoerder naar het effect van warmte op hun telefoons en zij zeiden het volgende:

“Onze apparaten hebben ingebouwde temperatuurregelaars om ervoor te zorgen dat het apparaat en de batterij nooit een schadelijke temperatuur bereiken, dus als het apparaat opwarmt, kunnen we de processor verkleinen om de temperatuur te verlagen.”

U hoeft zich dus niet al te veel zorgen te maken, maar als u merkt dat uw telefoon heet wordt, probeer dit dan te verhelpen.
Laat het ook niet te koud worden
Extreem lage temperaturen kunnen ook het beste worden vermeden, omdat ze de interne weerstand van een lithium-ionbatterij verhogen, door de elektrochemische reacties te vertragen, waardoor deze minder efficiënt werkt.

Als dergelijke batterijen die bijzonder koud zijn, zullen de prestaties waarschijnlijk afnemen, hoewel koude omstandigheden geen echt langetermijneffect hebben op een batterij, dus het zou moeten terugkeren naar normaal zodra ze warm zijn.
Schakel trillen uit
De trilfunctie van je telefoon maakt, samen met haptische feedback, gebruik van een kleine motor die een gewicht met hoge snelheid laat draaien om elektrische energie om te zetten in kinetische energie en ervoor te zorgen dat de telefoon gaat trillen.

Onze woordvoerder legde uit dat de motor, die een korte tijd heeft gedraaid voordat hij werd uitgeschakeld en weer ingeschakeld, korte stroompieken veroorzaakt die meer energie verbruiken dan een aanhoudend niveau.

De energie die nodig is om dat allemaal te doen, is niet onaanzienlijk en is eigenlijk een grotere belasting van de batterij dan een beltoon, die slechts een kleine trilling vereist om geluiden te produceren via de luidsprekers van de telefoon.

Dus tenzij u echt gehecht bent aan die trilfunctie, schakelt u deze uit en zet u uw beltoon aan. Of schakel ze gewoon allebei uit en omarm de waanzin om nooit te kunnen zien wanneer je telefoon overgaat.
Verlaag de helderheid van het scherm
Alleen het scherm aan hebben is een van de grootste leegloop van de batterij voor een telefoon, en uiteraard geldt: hoe groter het scherm, hoe groter de afvoer. Als het helder verlicht is, wordt de stroom harder naar beneden gehaald dan een agressieve doucheafvoer, omdat de telefoon meer stroom nodig heeft om een ​​helder licht te behouden dan een zwakke.

Dus zet het zachter.
Wat is er mis met Bright?
We vroegen onze Samsung-woordvoerder waarom telefoonschermen zo’n leegraken van de batterij zijn en zij legden uit dat een scherm eenvoudig elektrische energie omzet in lichtenergie. Op een full HD- of QHD-scherm is de energie die nodig is om de kleur van elke pixel te veranderen aanzienlijk. Bovendien hebben helderdere schermen meer elektrische energie nodig om in lichtenergie om te zetten.

Veel telefoons hebben sowieso zeer heldere schermen, dus het kan zijn dat u de helderheid gemakkelijk kunt verlagen tot ongeveer 40% of lager.

Als alternatief kunt u de modus ‘automatische helderheid’ activeren die de meeste telefoons hebben, die de helderheid automatisch naar behoefte aanpast, dimt wanneer uw omgeving donker is en helderder wanneer ze licht zijn.

Het kan ook de moeite waard zijn om aan te passen hoe lang het duurt voordat uw scherm zichzelf uitschakelt. Als het elke keer dat u een sms ontvangt twee minuten aan blijft, of als u de tijd controleert, kan dat snel oplopen, dus overweeg om het te verlagen tot meer dan vijftien of dertig seconden.
Laat wifi niet onnodig aanstaan
Als u Wi-Fi aan laat staan ​​zonder verbinding (bijvoorbeeld wanneer u onderweg bent), blijft uw telefoon zoeken naar Wi-Fi-netwerken en constant proberen verbinding te maken met geopende netwerken, die stroom verbruiken en de batterij aanzienlijk leeg kunnen laten lopen. Wi-Fi uit wanneer u niet bent verbonden met een netwerk.

Vergelijkbare principes zijn van toepassing op Bluetooth, GPS en 3G / 4G. Dus als u ze niet gebruikt, schakel ze dan uit.

Moderne batterijen en CPU’s zijn ontworpen om deze effecten te minimaliseren, dus de problemen zijn niet zo erg als vroeger, maar als je echt energie wilt besparen, is dit een echte pro-tip.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *