Hoe repetitieve taken te automatiseren

0
Hoe repetitieve taken te automatiseren

Hoe repetitieve taken te automatiseren
Sommige taken die u op een computer uitvoert, zijn alledaags en repetitief, en helaas zijn ze ook vaak de belangrijkste. U kunt echter veel van deze saaie processen omzetten in zaken met één klik (of tik) met behulp van een automatiseringsapplicatie.

Wat zijn automaten? Programma’s waarmee u in wezen uw eigen minitoepassingen kunt bouwen, die opdrachten aan elkaar rijgen zodat uw computer deze taken automatisch kan uitvoeren, met elke tussenkomst van u.

Toepassingen bouwen? We weten dat het ingewikkeld klinkt, maar er zijn een aantal apps die het zo eenvoudig hebben gemaakt als het slepen en neerzetten van actiepictogrammen, waardoor je de behoefte aan codeervaardigheden (of zelfs kennis van de opdrachtregel) kunt omzeilen.

Deze automatiseringsprogramma’s zijn eenvoudig van opzet, verrassend krachtig en doen er alles aan om zichzelf niet intimiderend te laten lijken. En de grootste beperking van de meeste is uw vermogen om processen te bedenken die nuttig zijn om te automatiseren. Hier leest u hoe u aan de slag gaat met de belangrijkste automatiserings-apps op Windows, Mac, Android en iOS.
Windows: AutoHotKey
AutoHotKey is misschien wel het meest bekende Windows-automatiseringsprogramma dat er is en hoewel het begon als een platform voor sneltoetsen, is het sindsdien uitgegroeid tot iets veel meer functies. AutoHotKey is krachtig, maar minder gebruiksvriendelijk dan de andere automatiserings-apps waar we het hier over hebben gehad.

Er zijn geen gebruikersinterfaces of menu’s. Specifieke opdrachten worden in plaats daarvan ingevoerd als codetekst en vervolgens opgeslagen als documenten die door de app kunnen worden uitgevoerd. Dus hoewel AutoHotKey verreweg de meest veelzijdige Windows-optie is, zouden we eigenlijk een ander programma voorstellen dat een beetje gemakkelijker op te halen is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *