Garmin Connect gebruiken

Garmin Connect is een platform dat u helpt om in vorm te blijven, u manieren geeft om het meeste uit uw training te halen of gewoon om uw gezondheid beter in de gaten te houden.

Als je het eenmaal hebt gekoppeld aan een compatibel Garmin-horloge , open je de deur naar een schat aan functies en instellingen waar je volledige controle over hebt en kun je kiezen welke het handigst voor je zijn.

Het voor het eerst lanceren van Garmin Connect kan ontmoedigend lijken. Daarom hebben we enkele belangrijke functies uitgezocht en hoe u ze kunt instellen om u te helpen de beste ervaring te krijgen als u eenmaal klaar bent om aan de slag te gaan.

Een toestel koppelen met Garmin Connect(Afbeelding tegoed: Garmin)
Uw toestel koppelen met Garmin Connect
Om het meeste uit Garmin Connect te halen, moet je het aansluiten op een Garmin-apparaat – en er zijn er veel van, waaronder fitnesstrackers , hardloophorloges , smartwatches en fietscomputers.

Het koppelen van een van die apparaten aan de app gebeurt grotendeels op dezelfde manier. Zodra je de mobiele app uit de respectievelijke winkel op je telefoon hebt gedownload en je een account hebt aangemaakt met je e-mail, start je de app en zoek je het vervolgkeuzemenu in de linkerbovenhoek van de app.

Zoek vervolgens naar de optie met de naam Garmin-apparaten. Als u al eerder een Garmin-apparaat aan Garmin Connect hebt gekoppeld, ziet u het hier vermeld. Als dit de eerste keer is dat u dit doet, ziet u ook de optie Apparaat toevoegen. Sommige Garmin-apparaten worden weergegeven, maar u ziet ook de optie om door alle compatibele apparaten te bladeren.

Zodra u uw apparaat ziet, selecteert u het en het zou het koppelingsproces moeten beginnen via de Bluetooth-verbinding op uw telefoon en apparaat.

Maak verbindingen in Garmin Connect(Afbeelding tegoed: Garmin)
Hoe u zich bij groepen aansluit en verbindingen tot stand brengt
Net als veel andere gezondheids- en workout-apps , kunt u met Garmin Connect vrienden en collega-hardloop- en workoutliefhebbers zoeken om u dat motiverende duwtje te geven om uw stapdoelen bij te houden of die kilometers te verzamelen.

Verbindingen zijn in wezen profielen van mensen wiens activiteitsgegevens u kunt bekijken. Deze profielen en activiteiten zijn te bekijken in de nieuwsfeed van de app. Als u naar verbindingen wilt zoeken, kunt u dit doen vanaf het speciale tabblad. Als u gegevens heeft van iemand die Garmin Connect gebruikt, kunt u diens gegevens invoeren in de zoekbalk. U kunt ook zoeken naar Connect-gebruikers met behulp van Facebook, Google-contacten en uw telefooncontacten.

Als u zich zorgen maakt over welke informatie u deelt nadat u verbinding heeft gemaakt, kunt u met Garmin uw privacyinstellingen bewerken om meer controle te hebben over wat met andere gebruikers wordt gedeeld.

Naast het in de gaten houden van uw connecties, kunt u ook lid worden van openbare groepen die kunnen worden opgericht door bijvoorbeeld fiets- of hardloopverenigingen. Zodra u de details van de groep kent, kunt u er eenvoudig naar zoeken en de huidige leden, recente activiteit en wat basisinformatie over de groep zien. Tik gewoon op de drie stippen in de rechterbovenhoek, selecteer ‘Lid worden van groep’ en je doet mee.

Een uitdaging opzetten op Garmin Connect(Afbeelding tegoed: Garmin)
Hoe uitdagingen te creëren
Dit is echt een leuke en eenvoudige manier om een ​​competitief element aan uw wekelijkse activiteit te creëren door anderen aan te gaan om uitdagingen aan te gaan, wat kan worden gedaan over een reeks activiteiten en tijdsperioden. Zodra de uitdaging voorbij is, ontvangt u een e-mail en wordt u in de Garmin Connect-app op de hoogte gebracht wie de winnaar is en die opscheppen heeft. Je kunt zoveel van deze uitdagingen aangaan als je wilt, dus het hoeft niet eenmalig te zijn.

Om een ​​challenge aan te maken, vind je de optie als tabblad onderaan de Garmin Connect app. Tik gewoon op ‘Uitdaging maken’ en de persoon of personen waartegen u wilt strijden.

Vervolgens kunt u de activiteit selecteren waaraan u deelneemt. Dat kan zijn tijdens dagelijkse stappen, hardlopen, fietsen en zwemmen. U kunt vervolgens selecteren of de uitdaging op één dag, weekend, een hele week of op aangepaste datums plaatsvindt. Klik op ‘Nu starten’ en de uitdaging begint officieel.

Garmin Connect koppelen aan Strava(Afbeelding tegoed: Garmin)
Garmin Connect koppelen aan Strava
Iets wat u niet kunt doen op Garmin Connect, is het handmatig volgen van activiteiten. Dit is een hub voor gegevens die zijn vastgelegd door uw compatibele Garmin-toestel. Je kunt het verbinden met andere platforms waar je activiteiten kunt volgen, waaronder hardlopen en fietsen favoriet Strava.

Om Garmin Connect met Strava te verbinden, zodat u gegevens in beide apps kunt bekijken, gaat u naar Instellingen en zoekt u naar ‘Apps van derden’. Zoek naar Strava en dan zie je een overzicht van wat er door de apps wordt gedeeld. Je moet dan op de knop Verbinden drukken, waar je wordt gevraagd om in te loggen op je Strava-account om de verbinding te voltooien. Als alles volgens plan is verlopen, kun je de twee apps op een heel nuttige manier samen gebruiken.

Een koers maken in Garmin Connect(Afbeelding tegoed: Garmin)
Hoe u cursussen maakt
Dit is een handige functie om te weten of u een nieuwe bestemming bezoekt en een duidelijke route wilt volgen, of u wilt zeker weten dat u weer naar huis kunt en niet urenlang kunt verdwalen.

De snelste manier om een ​​cursus te maken, is door naar de optie Training te zoeken en vervolgens ‘Courses’ te selecteren. Selecteer van daaruit ‘Cursus maken’ en kies vervolgens het type cursus. Dit is voornamelijk een functie die is ontworpen voor fietsen en hardlopen.

Je kunt er dan voor kiezen om een ​​automatische cursus te selecteren die is gemaakt vanuit één enkel startpunt. Je geeft het een naam, afstand en welke richting je op moet. Het zal dan de koers creëren inclusief koersafstand, hoogteverschil en verlies.

Er is ook de optie om ‘Aangepast’ te kiezen om je eigen te maken als je nieuw terrein wilt betreden of weg- en trailomgevingen wilt mixen.

Als je klaar bent met het ontwerpen van je cursus, klik je op ‘Opslaan’ en deze is beschikbaar voor gebruik.

LiveTrack instellen op Garmin Connect(Afbeelding tegoed: Garmin)
Hoe LiveTrack te gebruiken
Als je van plan bent om een ​​grote solo-run of rit te maken en je wilt dat je vrienden of familie goed in de gaten kunnen houden waar je bent, dan is LiveTrack zeker een functie om vertrouwd mee te raken. Het laat in wezen anderen realtime informatie over uw activiteit zien. Die informatie kan de huidige locatie, afstand en zelfs hartslag omvatten. Het kan worden bekeken op een webpagina en is toegankelijk via een link die wordt gedeeld via e-mail of zelfs op Twitter.

Om LiveTrack te laten werken, heeft de persoon die de activiteit uitvoert een compatibel Garmin-apparaat nodig waarmee deze is gekoppeld aan Garmin Connect op een telefoon met een mobiele verbinding.

Om het in te stellen, moet je naar ‘Veiligheid en tracking’ zoeken in de Connect-app en ‘LiveTrack’ selecteren. Selecteer het apparaat dat u wilt verbinden, geef de sessie een naam en kies hoe u de LiveTrack-link wilt delen. Selecteer ‘Start LiveTrack’ en je bent klaar om te beginnen.

Een goede tip is om te wachten op een goed GPS-signaal op uw apparaat om ervoor te zorgen dat u de meest betrouwbare locatiegegevens deelt met degenen die de activiteit volgen.

Garmin Connect-badges(Afbeelding tegoed: Garmin)
Koop die badges
Wie houdt er nu niet van een manier om te pronken met het bereiken van een belangrijke mijlpaal in de activiteit? Garmin heeft een hele reeks virtuele badges gemaakt die u kunt ontgrendelen op basis van bepaalde afstanden afleggen, races voltooien of iets doen dat bijdraagt ​​aan uw algehele fitnessreis.

Als je wilt weten waar die badges wonen, ga dan naar de hoofdpagina ‘Mijn dag’ op Garmin Connect en zoek naar je profielavatar. Als je nog geen foto van jezelf hebt laten vallen, wordt dit aangegeven door een pictogram met drie in elkaar grijpende ringen. Druk op dat pictogram om uw profiel weer te geven, waar u de verdiende badges, de beschikbare badges en uw rangschikking ten opzichte van uw Garmin-verbindingen kunt zien.

1 thought on “Garmin Connect gebruiken

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *