Hoe u gratis en veilige openbare wifi kunt vinden

0
Hoe u gratis en veilige openbare wifi kunt vinden

Ga buiten het bereik van uw veilige, vertrouwde wifi-thuisnetwerk en online gaan kan soms een uitdaging zijn. Hier leest u hoe u de sterkste en best beveiligde draadloze netwerken kunt zoeken in de angstaanjagende kou van de echte wereld.

Gelukkig bieden een groeiend aantal bars, restaurants, winkels en steden nu gratis wifi aan, hoewel deze verleidelijke connectiviteitspools variëren in termen van snelheid en betrouwbaarheid. Overal waar je eten en drinken kunt krijgen, iets kunt kopen of kunt overnachten, is het een goede plek om te beginnen met je zoektocht naar gratis wifi (of in ieder geval gratis wifi).

Voor restaurants omvatten al lang bestaande en meestal betrouwbare opties McDonald’s , Pizza Hut , Starbucks , Applebee’s , Panera Bread , Dunkin ‘Donuts , Arby’s , Burger King , Denny’s , IHOP , Wendy’s , Subway en KFC . In sommige gevallen moet je wat persoonlijke informatie opgeven, zoals een geboortedatum en een e-mailadres, om online te gaan. Je hoeft het eten niet lekker te vinden, maar als een fonteinsoda van $ 1,50 je die zoete, zoete connectiviteit geeft, wie klaagt er dan?

Afbeelding: McDonald’s
Afbeelding: McDonald’s
In termen van winkels kun je verslaafd raken aan de Apple Store , Best Buy , Target , Staples , Whole Foods , Barnes & Noble en Macy’s , om slechts zeven voorbeelden te geven, en de lijst wordt steeds langer.

Een belangrijke opmerking die in dit hele bericht van toepassing is: hoe gehaast je ook bent, controleer de algemene voorwaarden voordat je verbinding maakt: je zou meer kunnen opgeven dan je denkt . Zelfs als u geen e-mailadres of telefoonnummer hoeft op te geven om online te gaan, kan het apparaat waarmee u browst nog steeds worden geregistreerd en gekoppeld aan uw locatie, wat al dan niet kan leiden tot meer gerichte advertenties langs de lijn, bijvoorbeeld.

Als je niet in de buurt bent van een populaire winkel in de hoofdstraat of stopt voor eten en drinken, dan heb je nog steeds opties. Steeds meer maatschappijen voor openbaar vervoer en lokale autoriteiten zetten gratis wifi in voor passagiers —scan voor wifi in de bus of trein, waar je ook woont, en het zal je misschien verbazen wat er beschikbaar is, van Massachusetts tot Texas . Snelheden blijven vaak achter bij die in winkels en restaurants, alleen vanwege de aard van zwervende draadloze verbindingen, maar ze zullen het doen om je e-mail onderweg te controleren.

Andere openbare plaatsen waar u gratis gebruik van kunt maken, zijn parken , bibliotheken en musea , maar lees opnieuw de algemene voorwaarden voordat u verbinding maakt.

Afbeelding: Comcast
Afbeelding: Comcast
Alsof de gratis wifi-scene niet druk genoeg was, doen ook gemeenten en vervoerders mee. We hebben eerder gerapporteerd over schema’s in New York en het aantal steden dat draadloze toegang openstelt voor de massa neemt snel toe, van Kansas City tot Los Angeles . Snelheden zijn niet overal even goed, maar de trend gaat maar in één richting, en in de drukste steden zal het binnenkort ongebruikelijk zijn om ergens te staan ​​zonder ten minste één wifi-hotspot om uit te kiezen.

Mogelijk kunt u zich ook aanmelden met uw provider. AT&T en Verizon hebben tienduizenden Wi-Fi-hotspots verspreid over winkels en openbare gebouwen, dus kijk uit voor het label dat bij uw huidige provider past. Verizon heeft zelfs een hotspot-directory, zodat u de dekking kunt controleren voordat u vertrekt.

Als uw mobiele provider u niet dekt, doet uw kabelbedrijf dat misschien wel – Comcast heeft miljoenen hotspots om uit het hele land te kiezen, hoewel dit ook klanten omvat die hun router voor thuisgebruik hebben ingesteld om een openbare gastmodus aan te bieden . Comcast biedt ook een app om het gemakkelijker en veiliger te maken om online te gaan, inclusief ingebouwde codering. TWC zegt ondertussen duizenden hotspots en je kunt opnieuw verbinding maken via een app.

Afbeelding: Wi-Fi-kaart
Afbeelding: Wi-Fi-kaart
De lijst met openbare Wi-Fi-spots groeit voortdurend en over een paar jaar zal draadloze toegang vanzelfsprekend zijn. In plaats van uitgebreide lijsten op internet te raadplegen , is het waarschijnlijk gemakkelijker om gewoon rond te dwalen in het gebied waarin u zich bevindt en op zoek te gaan naar wifi-kennisgevingen (of gewoon binnen te vragen).

Bepaalde apps zijn er om u te helpen bij uw zoektocht. De iOS- en Android-apps van OpenSignal helpen je om de mobiele dekking te testen en op zoek te gaan naar wifi-hotspots, Wi-Fi Map kan je naar hotspots over de hele wereld leiden en Instabridge zet zich in voor het opbouwen van een gemeenschap van gebruikers die internet delen geven u nog meer mogelijkheden om online te gaan. Ondertussen heeft de website Wi-Fi Free Spot een handige directory met toegangspunten, opgesplitst per Amerikaanse staat.

Wat betreft hotels en motels, het is nu ongebruikelijker om een ​​keten te vinden waarmee u niet online kunt gaan, hoewel op veel plaatsen u nog steeds het voorrecht in rekening wordt gebracht. Sommige hotels hebben nu twee niveaus van internet: een voor de normale mensen en een voor zakelijke gebruikers die graag wat meer betalen, wat u misschien ook wat extra snelheid en extra beveiliging kan opleveren. Google Maps laat u in één oogopslag zien welke hotels gratis wifi hebben en welke niet.

Afbeelding: Screenshot
Afbeelding: Screenshot
Ga er niet van uit dat u in een chiquer hotel verblijft, maar dat u veiliger bent – afluisterende hackers weten dat er rijkere keuzes zijn op rijkere locaties, en het zou u verbazen hoe ver de lijst met prioriteiten die draadloze beveiliging soms biedt voor hotels .

Veilig blijven
Dat brengt ons bij de kwestie van veiligheid, iets waar u aan moet denken, of u nu verbinding maakt in het park of in een vijfsterren penthouse-suite. Elk netwerk dat u deelt met honderden andere gebruikers, is inherent minder veilig dan het netwerk dat u thuis hebt, waar u de toegang beheert.

U moet over twee zaken nadenken: de persoonlijke gegevens die u opgeeft in ruil voor online gaan en de kans dat iemand luistert naar uw activiteiten. Aangezien het aantal beschikbare wifi-toegangspunten oploopt tot in de miljoenen, kunnen we u geen definitieve antwoorden geven op beide vragen voor elke hotspot, maar we kunnen wel enkele algemene punten bespreken.

Afbeelding: Starbucks
Afbeelding: Starbucks
In termen van privacy kun je waarschijnlijk beter een of andere gemeentelijke wifi gebruiken dan een netwerk van een bedrijf, dat altijd (op de een of andere manier) erop uit is om geld aan je te verdienen – dat kan zijn door je aan te moedigen om blijf rond en koop meer koffie, maar het kan zijn door uw gegevens door te verkopen aan de hoogste bieder.

Hoe vervelend het ook lijkt als u snel uw e-mail wilt controleren, als u beschermd wilt blijven, moet u de algemene voorwaarden die verschijnen voordat u zich aanmeldt zorgvuldig lezen . Als u twijfelt, maak dan geen verbinding en wees op uw hoede voor wifi-toegangspunten die om veel persoonlijke gegevens vragen.

U kunt uw blootstelling beperken door bijvoorbeeld alleen verbinding te maken met wifi in een bepaalde fastfoodketen in plaats van meerdere. Verbinding maken via uw netwerkaanbieder of kabelbedrijf is waarschijnlijk de veiligste optie, als deze beschikbaar is, omdat u geen extra gegevens opgeeft of u aanmeldt bij een nieuwe service. Of uw vervoerder of kabelmaatschappij op verantwoorde wijze met uw gegevens omgaat, is een andere vanzelfsprekendheid.

Afbeelding: Screenshot
Afbeelding: Screenshot
Wat betreft het andere probleem van het hacken van gegevens, het is opnieuw moeilijk om specifiek te zijn zonder bekend te zijn met de beveiligingsinstellingen op al deze verschillende plaatsen. Over het algemeen geldt: hoe drukker de locatie en hoe meer mensen verbonden zijn met dezelfde hotspot, hoe minder veilig je bent, maar of je nu beter af bent om online te gaan in een hotellobby of de coffeeshop ernaast is moeilijk te zeggen – het hangt ervan af hoe nou die netwerken zijn geconfigureerd.

Hackers zullen zich zeker aangetrokken voelen tot de plaatsen waar de mogelijke winst wordt gemaximaliseerd, dus denk aan gebieden waar het grootste aantal mensen de minste tijd heeft om zich zorgen te maken over beveiligingswaarschuwingen of foutmeldingen. Natuurlijk vertrouw je er ook op dat de werknemers van het bedrijf niet rondsnuffelen in wat je doet. Lees bij twijfel vooraf het beveiligingsbeleid van de wifi-provider.

Zoals we eerder hebben besproken in Field Guide, is het waarschijnlijk gemakkelijker om enkele eenvoudige stappen te nemen om uzelf te beschermen dan af te wegen welk openbare wifi-netwerk het veiligst is. Als u het risico wilt verminderen dat andere mensen uw gegevens bespioneren, is het vrijwel essentieel om een ​​VPN te installeren . Wanneer u online gaat op openbare wifi, moet u ook op uw hoede zijn voor het invoeren van privégegevens op de site die niet het groene hangslot in uw browser weergeven (wat aangeeft dat u bent verbonden met een veilige en gecodeerde site).

Afbeelding: Gizmodo
Afbeelding: Gizmodo
De gebruikelijke regels om veilig op internet te blijven, zijn nog steeds van toepassing, evenals de regels voor het beschermen van uw privacy . Zorg ervoor dat uw besturingssysteem en browser beide up-to-date zijn, vermijd verdacht uitziende pop-ups en gebruik waar mogelijk tweefactorauthenticatie. Zorg er ook voor dat u uitlogt bij openbare Wi-Fi-netwerken als u klaar bent met het gebruik ervan.

Over het algemeen raden we af om iets te doen op openbare wifi dat u niet wilt dat andere mensen zien, gewoon voor de zekerheid – met andere woorden, controleer de sportscores en Twitter terwijl u onderweg bent en verlaat uw internetbankieren tot u thuiskomt. Als u toch moet werken, moet u uw online activiteiten tot een minimum beperken. Niets van dit alles garandeert u gegarandeerd veilig op openbare wifi – niets is echt – maar het minimaliseert de risico’s.

Naarmate de draadloze infrastructuur wordt geüpgraded en de data-abonnementen verbeteren, zal de zoektocht naar openbare wifi hopelijk niet zo belangrijk zijn in de toekomst, maar voor hoe je uit een groot aantal verschillende opties kunt kiezen. Als het netwerk van uw provider en uw telefoonabonnement het aankunnen, is er altijd de mogelijkheid om uw laptop aan uw telefoon te koppelen om ook online te gaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *