Hoe u uw privacy op de Amazon Echo en Google Home kunt vergrendelen

1
Hoe u uw privacy op de Amazon Echo en Google Home kunt vergrendelen

De slimme luidsprekers komen eraan! Dwalen naar onze huiskamers, luisteren naar onze spraakopdrachten, willekeurige stukjes trivia van internet halen, weersvoorspellingen uitspugen en een groeiend aantal huishoudelijke apparaten bedienen. Maar ze luisteren altijd en momenteel is er geen gemakkelijke manier om te weten wanneer ze dat niet zijn (afgezien van het indrukken van een mute-knop). Dus hoe voorkom je dat tv-advertenties , jonge kinderen en domme huisgenoten je luidsprekers bedienen en je meest intieme geheimen prijsgeven?

Er zijn lang niet zoveel oplossingen als er zouden moeten zijn, maar als je er een uur over doet, kun je er in ieder geval voor zorgen dat je slimme luidsprekers niet te veel van je geheimen delen, zelfs als je niet kunt voorkomen dat ze je hele geheim afluisteren.

Vergrendel uw privacy op de Amazon Echo
De Amazon Echo is een zeer capabele slimme luidspreker: hij kan je schema aankondigen (vanuit Outlook of Google Agenda), je e-mails voorlezen en pizza bestellen, afhankelijk van de vaardigheden die je hebt geconfigureerd om ermee te werken.

Helaas is er geen snelle oplossing om te voorkomen dat tv-advertenties of uw kinderen uw echo bedienen en een van deze functies activeren, maar u kunt bepaalde blokken plaatsen. (Voor de goede orde, Amazon en Google beweren allebei dat ze aan tweaks werken om te voorkomen dat hun luidsprekers reageren op stemmen op tv of de radio.)

U kunt het wake-woord van Echo wijzigen, hoewel de opties beperkt zijn. (Afbeelding: Screenshot)
U kunt het wake-woord van Echo wijzigen, hoewel de opties beperkt zijn. (Afbeelding: Screenshot)
De eerste stap is het gemakkelijkst, maar belemmert ook het nut van Echo ernstig. U kunt spraakinvoer uitschakelen via de knop voor dempen bovenop de echo. Het zal een vastberaden voice-hacker niet stoppen, maar het zal werken voor commercials.

Ten tweede kunt u het waakwoord van Alexa wijzigen in een van de vier verschillende opties: ga naar het gedeelte Instellingen van de Alexa-app, tik op uw apparaat en kies vervolgens Wake Word . Nogmaals, niet het veiligste slot ter wereld, maar misschien wel genoeg om een ​​aantal ongelukken te stoppen.

Ten derde kunt u een pincode instellen om ongewenste aankopen te beschermen die zijn besteld door uw kinderen of iemand anders die iets wil proberen te bestellen via uw Amazon-account. Ga naar Spraakaankopen in het menu Instellingen in de Alexa-app en je kunt een pincode instellen of spraakaankopen helemaal uitschakelen. Elke pincode die u configureert, moet worden uitgesproken om een ​​aankoop via de echo te bevestigen.

Een pincode stopt per ongeluk aankopen. (Afbeelding: Screenshot)
Een pincode stopt per ongeluk aankopen. (Afbeelding: Screenshot)
Afgezien van die stappen, in termen van voorkomen dat andere mensen uw agendagegevens horen of lijsten maken, kunt u (voorlopig) alleen deze vaardigheden uitschakelen. Het is aan jou waar je de balans vindt tussen gemak en privacy, maar laten we hopen dat zoiets als individuele spraakherkenning snel uitrolt.

Een paar andere tips kunnen helpen: je kunt een meldingsgeluid inschakelen om je te waarschuwen wanneer Alexa luistert (via Geluiden op de instellingenpagina van het apparaat), waardoor een paar onbedoelde opdrachten mogelijk niet meer binnenkomen. Kies ook Geschiedenis op de hoofdinstellingenpagina om te zien of er spraakopdrachten zijn die u niet herkent – gewoon om ervoor te zorgen dat mensen niet gek worden met de Echo terwijl u weg bent.

Je privacy vergrendelen op Google Home
Google Home is handig, maar voelt ook gevaarlijker aan dan Amazon Echo. Het geeft u toegang tot veel van de persoonlijke gegevens in uw Google-apps en -services, inclusief uw agenda en pakketbezorging. Gelukkig heeft het voor de doeleinden van dit artikel zojuist de ultieme privacybescherming geïntroduceerd (althans in theorie): spraakherkenning voor meerdere gebruikers .

Om Google Home in te stellen om met meer dan één Google-account te werken, open je de Google Home-app op je telefoon, tik je op het pictogram Apparaten (rechtsboven) en vervolgens op de menuknop voor je Home-luidspreker (drie stippen): kies Instellingen en je moet zie een link om toegang voor meerdere gebruikers in te stellen. Zo niet, dan moet u goed zitten en wachten tot de update u bereikt.

Voeg nieuwe gebruikers toe via de instellingen voor je Google Home-apparaat. Afbeelding: Screenshot
Voeg nieuwe gebruikers toe via de instellingen voor je Google Home-apparaat. Afbeelding: Screenshot
Vroege tests suggereren dat dit eigenlijk best goed werkt en dat het voldoende zou moeten zijn om te voorkomen dat andere mensen door uw aanstaande schema zoeken of uw e-mails voorlezen (wanneer Google aan het toevoegen is om Gmail-integratie toe te voegen).

Er zijn andere opties beschikbaar als iemand in uw huishouden een heel goede indruk van u kan maken. Je kunt de activeringszin niet wijzigen, maar net als bij de Echo is er een fysieke mute-schakelaar aan de voorkant van het apparaat die kan voorkomen dat tv-advertenties en peuters per ongeluk een zoekopdracht activeren.

Je kunt ‘persoonlijke resultaten’ ook uitschakelen vanuit de Google Home-app: tik op het pictogram Apparaten, vervolgens op het menu voor je Google Home en vervolgens op Instellingen . Tik op Meer en scrol omlaag om de optie te vinden: eenmaal uitgeschakeld kan niemand anders je agenda gebruiken, je foto’s naar een Chromecast gooien, betalingen doen via je Google-account, enzovoort.

De Google Home-app bevat een instelling voor gepersonaliseerde resultaten. Afbeelding: Screenshot
De Google Home-app bevat een instelling voor gepersonaliseerde resultaten. Afbeelding: Screenshot
Omdat dit Google is, kunt u ook uw recente spraakzoekgeschiedenis ophalen via uw Google-accountpagina op internet. Klik op Ga naar mijn activiteit en gebruik vervolgens het filter onder het zoekvak om te zoeken naar assistent-zoekopdrachten (dit omvat zoekopdrachten vanaf elk apparaat waarop Google Assistant is ingeschakeld). Net als bij de Echo, kunt u controleren op verdachte activiteiten.

De nieuwe spraakherkenning van Google Home zou voldoende moeten zijn om je privédingen privé te houden en te beschermen tegen ongewenste ongelukken, en het is waarschijnlijk slechts een kwestie van tijd voordat de Echo de functie ook krijgt.

1 thought on “Hoe u uw privacy op de Amazon Echo en Google Home kunt vergrendelen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *