Facebook heeft nu rollen om TikTok te rivaliseren

0
Facebook heeft nu rollen om TikTok te rivaliseren

Facebook tilt zijn rivaliteit met TikTok naar een ander niveau. De socialemediagigant voegt Instagram Reels toe aan de Facebook-app, die een sectie voor korte video’s naar de app zal brengen.

Advertentie
Het formaat voor korte video’s werd oorspronkelijk gepopulariseerd door TikTok, dat later door verschillende anderen werd gekopieerd, waaronder YouTube in de vorm van YouTube-shorts.

Rollen op Facebook zijn niet anders dan Instagram. Ze worden zelfs Facebook Reels genoemd en werken op precies dezelfde manier. Het is in eerste instantie beschikbaar in de VS op Android en iOS, maar zou binnenkort in andere regio’s moeten aankomen. Facebook-rollen zullen bestaan ​​uit muziek, audio, effecten en meer en zullen te zien zijn in de nieuwsfeed of groepen.

Terwijl je naar een Reel kijkt, kun je de maker eenvoudig volgen, reageren op hun bericht en het delen met je vrienden. Facebook test ook een manier waarop Instagram-gebruikers hun rollen kunnen laten aanbevelen in de hoofdapp van Facebook. Dit duidt erop dat de functie Reels in de toekomst volledig tussen de twee apps kan worden geïntegreerd.

Facebook Reels zal ondersteuning bieden voor AR-effecten, timers, countdowns, het regelen van de afspeelsnelheid, het samenstellen van meerdere clips en het toevoegen van externe audio. Rollen zijn openbaar zichtbaar voor gebruikers ouder dan 18 jaar, maar je kunt je publiek op elk moment wijzigen via de instellingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *