WhatsApp Pink-zwendel: waar je op moet letten en hoe je dit kunt vermijden

0
WhatsApp Pink-zwendel: waar je op moet letten en hoe je dit kunt vermijden

Slechts een paar dagen geleden maakte een WhatsApp-forward rondjes op de berichten-app, die gebruikers vroeg om een ​​roze versie van de app te downloaden. Het bericht bevat een link en suggereert dat u een nieuwe versie van WhatsApp met nieuwe functies kunt gebruiken. De naam van de app is “WhatsApp Pink”, wat een kwaadaardige app bleek te zijn. Het lijkt de kleur van de app te veranderen.

Wanneer u op de link klikt, wordt u doorgestuurd naar een pagina met een optie om de kwaadaardige WhatsApp Pink-app op uw telefoon te downloaden. Zodra je de kloon van WhatsApp hebt geïnstalleerd, kan het je persoonlijke gegevens stelen en kun je in een probleem terechtkomen. Cybersecurity-onderzoeker Rajshekhar Rajaharia rapporteerde over deze kwaadaardige app op Twitter en deelde zelfs een paar screenshots van de interface van de kwaadaardige app, die lijkt op de originele app.

Top tech nieuws nu
Apple’s AirTags bevindt zich midden in een race om de beste Bluetooth-tracker aan te bieden
Alles wat Apple niet aankondigde tijdens zijn ‘Spring-loaded’-evenement
Apple iPad Pro 2021 nieuwe functies uitgelegd: M1-chip, Mini-LED, Center Stage en meer
KLIK HIER VOOR MEER
“Pas op voor WhatsApp Pink !! Er wordt een virus verspreid in # WhatsApp-groepen met een APK-downloadlink. Klik niet op een link met de naam van WhatsApp Pink. De volledige toegang tot je telefoon gaat verloren ”, zei Rajaharia. Het is belangrijk op te merken dat WhatsApp of Facebook een dergelijke app niet heeft aangekondigd.

whatsapp, whatsapp roze, whatsapp update, whatsapp nieuws, whatsapp roze link, whatsapp roze download, whatsapp roze verwijderen, kwaadaardige app, play store, Een kijkje in de interface van de WhatsApp Pink-app. Krediet: Rajshekhar Rajaharia
Hoe u kunt vaststellen of een app nep is
Gebruikers mogen nooit iets downloaden dat op WhatsApp wordt gedeeld, tenzij ze weten dat de link correct is. Als je een app-link op WhatsApp ontvangt, moet je het bestaan ​​ervan op Google dubbel controleren . Het is altijd beter om nieuwe apps uit Play Store te installeren, aangezien Google een veiligheidscontrole op apps uitvoert voordat u er toegang toe krijgt. De “doorgestuurde” berichten van WhatsApp zijn ook nuttig. Het label “Doorgestuurd” helpt u te bepalen of uw vriend of familielid het bericht heeft geschreven of dat het oorspronkelijk van iemand anders kwam. Als een bericht (met een link) meerdere keren is doorgestuurd en je weet niet zeker of je het moet downloaden, negeer het dan. U kunt een robuuste app voor mobiele beveiliging gebruiken, die u kan waarschuwen voor schadelijke apps.

Het is belangrijk op te merken dat u nooit moet proberen om een ​​aangepaste versie van een originele app te gebruiken, aangezien dit een enorm beveiligingsrisico vormt. Telkens wanneer u een app downloadt, wordt u gevraagd om rechten zoals onder meer opslag, camera’s en contacten. Dus je zou uiteindelijk enkele persoonlijke details kunnen geven en je dan af kunnen vragen wat er is gebeurd. Voordat u een app downloadt, moet u altijd de schermafbeeldingen, beschrijving, naam van de ontwikkelaar, app-naam, aantal downloads en recensies hebben. Als u iets verdachts vindt, kunt u het idee om het te installeren laten vallen.

Hoe WhatsApp Pink te verwijderen en veilig te zijn
Stap 1: Je moet eerst WhatsApp Pink verwijderen. Als je daarvoor alle Whatsapp Web-apparaten hebt gekoppeld, ontkoppel ze dan onmiddellijk.

Stap 2: Wis de browsercache uit de instellingen. Als u niet weet hoe u dat moet doen, lees dan het ingesloten artikel.

Stap 3: Je moet ook de toestemming voor alle apps controleren en als je verdachte toestemming voor een app hebt gevonden, trek deze dan onmiddellijk in

De beveiligingsonderzoeker meldde op Twitter dat de app in de verbergmodus gaat zodra je hem installeert. Het kan dus een beetje moeilijk voor u zijn om het te verwijderen, omdat de optie mogelijk niet onmiddellijk zichtbaar is. Hiervoor hoeft u alleen maar naar het instellingengedeelte op uw smartphone te gaan en vervolgens naar Apps te gaan. Hier ziet u de lijst met apps die op uw telefoon zijn geïnstalleerd. Je kunt dan de WhatsApp Pink-app vinden en verwijderen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *