Nieuwe WhatsApp-fout brengt de gegevens van gebruikers in gevaar; Bekijk details

0
Nieuwe WhatsApp-fout brengt de gegevens van gebruikers in gevaar; Bekijk details

WhatsApp-gebruikers zijn gewaarschuwd voor nieuwe kwetsbaarheden die zijn gedetecteerd in de populaire instant messaging-app die kunnen leiden tot het schenden van gevoelige informatie. De CERT-In (Indian Computer Emergency Response Team) heeft de nieuwe kwetsbaarheid beoordeeld met een ‘hoge’ prioriteit.

De nationale cyberaanvalafdeling die verantwoordelijk is voor de veiligheid van de cyberspace van alle indianen, heeft zaterdag ook een nieuw advies uitgebracht over de risico’s die samenhangen met de nieuwe WhatsApp-kwetsbaarheden.

“Er zijn meerdere kwetsbaarheden gemeld in WhatsApp-applicaties waardoor een aanvaller op afstand willekeurige code kan uitvoeren of toegang kan krijgen tot gevoelige informatie op een gericht systeem”, aldus het advies.

Wat is de nieuwe kwetsbaarheid en wat doet het?
Door een probleem met de cacheconfiguratie in de applicatie kunnen aanvallers op afstand code uitvoeren of toegang krijgen tot gevoelige informatie op een gericht systeem. Het advies beschreef de kwetsbaarheden in detail en verklaarde dat ze “bestaan ​​in WhatsApp-applicaties vanwege een probleem met de cacheconfiguratie en de controle op ontbrekende grenzen binnen de audiodecoderingspijplijn.”

Top tech nieuws nu
Nieuwe WhatsApp-fout brengt de gegevens van gebruikers in gevaar; Bekijk details
iPad Pro 2021: wat te verwachten van de high-end tablet van Apple
Waar u op moet letten bij het kopen van een gamingmonitor
KLIK HIER VOOR MEER
“Succesvol misbruik van deze kwetsbaarheden kan de aanvaller in staat stellen willekeurige code uit te voeren of toegang te krijgen tot gevoelige informatie op een gericht systeem”, voegde hij eraan toe.

Welke WhatsApp-versies worden getroffen?
De nieuwe kwetsbaarheid is gedetecteerd in WhatsApp en WhatsApp Business voor Android en kan van invloed zijn op versies vóór de v2.21.4.18-update. Voor iOS- gebruikers is de WhatsApp en WhatsApp Business voor iOS-apps vóór v2.21.32 getroffen.

Gebruikers die zijn bijgewerkt naar de nieuwste WhatsApp-versies op Android en iOS, zijn veilig voor de kwetsbaarheden. Om ervoor te zorgen dat gebruikers beschermd zijn tegen de nieuw ontdekte kwetsbaarheid, kunnen ze naar de Play Store of App Store gaan en onmiddellijk updaten naar de nieuwste versies.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *