Hoe u een time-lapse-video op uw iPhone kunt maken

0
Hoe u een time-lapse-video op uw iPhone kunt maken

Klaar maken
Het opnemen van een time-lapse-opname op een iPhone is eenvoudig genoeg. Net als bij andere cameramodi, moet je een scherpstelpunt instellen, eventueel de belichting aanpassen – hoewel het licht gedurende langere tijd toch drastisch kan veranderen – en tenslotte op de opnameknop tikken.

Het starten van een opname is eenvoudig, maar om goede resultaten te krijgen, is wat extra zorg en voorbereiding vereist. U moet een goede plek vinden om te fotograferen, net als bij elke foto of video, maar er moet speciaal op worden gelet dat u de camera niet ergens neerzet waar een persoon, dier of voertuig zich zal vestigen en uw resultaten.

Voor een time-lapse die wordt opgenomen vanuit een vaste positie, moet u ervoor zorgen dat het statief stabiel is en dat het onwaarschijnlijk is dat u door voorbijgangers wordt geraakt – zelfs een kleine beweging kan de opname verpesten.
1. Bereid de hardware voor
Zorg ervoor dat het statief stabiel staat en dat uw iPhone stevig is bevestigd. Open de Camera-app en veeg met de modusbediening over het scherm totdat je de Time-Lapse-modus bereikt.
2. Componeer en focus
Plaats het statief zo ​​dat de scène wordt ingekaderd zoals u het wilt, wanneer u begint met het opnemen van de time-lapse-video op uw iPhone. Om te voorkomen dat de camera opnieuw scherpstelt als er bijvoorbeeld een vogel in beeld komt, vergrendelt u de focus door met een vinger op het gebied te tikken waarop u wilt scherpstellen.

Er verschijnt een geel vakje om aan te geven dat het scherpstelpunt daar is ingesteld, maar houd uw vinger op het scherm totdat het vak kort beweegt en een geel ‘AE / AF LOCK’-label verschijnt.

Pas op dat u niet nogmaals op het scherm tikt, anders wordt de focusvergrendeling opgeheven.
3. Belichting
Het gele vak van het focuspunt blijft op het scherm, hoewel enigszins gedimd. Als het niet correct is ingesteld, tikt u op het scherm om het te wissen en probeert u het opnieuw.

De belichting van een scène – vooral een landschap – zal onvermijdelijk veranderen als je lang genoeg opneemt, maar misschien wil je in het begin toch de over- of onderbelichting compenseren.

De huidige belichtingsinstelling wordt aangegeven door de relatieve positie van het zonpictogram naast het gele vak.
4. Pas de belichting aan
Om de belichting te veranderen van de instelling bepaald door de app – die is gebaseerd op wat het ziet op het punt waarop je hebt scherpgesteld – tik en houd je vinger nogmaals op het scherm en schuif het omhoog of omlaag om de belichting respectievelijk te verhogen of te verlagen .

Merk op hoe het zonpictogram beweegt om uw actie weer te geven. Zorg ervoor dat u niet per ongeluk het scherpstelpunt wist terwijl u dit deed – controleer of de gele AE / AF LOCK-badge zich nog steeds bovenaan het scherm bevindt.
5. Start de opname
Om een ​​time-lapse-video op je iPhone op te nemen, tik je op de rode opnameknop. Hoewel de duur waarvoor u opneemt relevant is, moet u uw intuïtie en groeiende ervaring met het verstrijken van de opnametijd gebruiken om uit te zoeken hoelang u opneemt.

In plaats van de duur van de opname of de resulterende time-lapse aan te geven, is de enige indicatie op het scherm dat er iets gebeurt het geanimeerde patroon van witte markeringen rond de opnameknop, die verandert in een stopknop.
6. Vergrendeling
Anders dan in de andere videomodi van de iPhone Camera-app, worden de focus- en belichtingsinstellingen niet gewist door op het scherm te tikken terwijl een time-lapse wordt opgenomen. Ze zijn opgesloten voor de duur.

De Stop-knop is de enige bedieningsknop op het scherm die zal reageren, maar pas op dat je niet op de Home-knop drukt – dat zal ook de opname stoppen.

Daarna kunt u time-lapses van andere video’s onderscheiden door naar het kleine wijzerplaatpictogram in de linker benedenhoek te zoeken.

Raadpleeg onze verzameling handleidingen over het gebruik van iOS 9 voor meer tips over het gebruik van uw iPhone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *