What is application hosting?

Simpel gezegd, een gehoste applicatie is elk stuk software dat op de infrastructuur van iemand anders wordt uitgevoerd in plaats van op locatie. Dergelijke gehoste applicaties zijn toegankelijk via internet en bieden een webgebaseerde gebruikersinterface waarmee gebruikers ermee kunnen communiceren. Gehoste applicaties worden doorgaans aangeboden als Software-as-a-Service (SaaS) .

Met andere woorden, met applicatiehosting kunt u uw applicaties draaien op servers of in een cloud die wordt gehost door een serviceprovider, zoals Amazon Web Services (AWS) en Google Cloud Platform (GCP), die de nodige basis bieden om uw apps te hosten. .

Een voorbeeld van een gehoste applicatie waarmee iedereen zich kan identificeren, is WordPress. Als je zou willen bloggen, zou de traditionele methode zijn om WordPress te downloaden en tijd te besteden aan het installeren en configureren voordat je het kon publiceren. Dankzij applicatiehosting op WordPress.com kunt u echter eenvoudig de website bezoeken en direct aan de slag gaan na het registreren van een account. Dat komt omdat WordPress.com een voorgeïnstalleerde, voorgeconfigureerde versie van WordPress host.

WordPress.com

(Afbeelding tegoed: WordPress)
Voordelen van applicatiehosting
Het hosten van applicaties op externe machines heeft verschillende voordelen. Om te beginnen verlaagt het de kosten, omdat u geen geld hoeft te besteden aan het bouwen en onderhouden van de onderliggende hardware en software en de algemene IT-infrastructuur . Dit is enorm voordelig aangezien de onderliggende hardware meestal onderbenut blijft.

AANBEVOLEN VIDEO’S VOOR U …
Bovendien betaalt u bij applicatiehosting alleen voor de diensten die u gebruikt. Dit maakt het ook zeer schaalbaar in tegenstelling tot de traditionele on-premise hosting, aangezien u met slechts een paar klikken extra middelen kunt verstrekken om piekbelasting op te vangen. U kunt klein beginnen en naar behoefte doorgroeien zonder de kosten voor het vooraf kopen van overtollige servercapaciteit.

Applicatiehosting biedt ook een verbeterde beschikbaarheid door downtime tot een minimum te beperken, aangezien de meeste gerenommeerde hosts voldoende redundantie bieden om hardwarestoringen en andere fouten op te lossen. In dezelfde geest investeren de cloudhosts ook in het verbeteren van de beveiliging van hun servers. In feite voldoen de meeste van de gerenommeerde bedrijven aan strenge ISO-veiligheidsnormen.

Ten slotte, aangezien de gehoste applicatie toegankelijk is vanaf internet, hebben alle geautoriseerde gebruikers overal toegang tot de app en kunnen ze op afstand werken.

Amazon Web Services

(Afbeelding tegoed: Amazon)
De kosten van applicatiehosting
Er is geen gebrek aan cloudhostingproviders die u kunt gebruiken om uw applicaties te hosten. Omdat ze hun diensten niet allemaal voor dezelfde prijs aanbieden, zijn er enkele belangrijke factoren die de uiteindelijke kosten van hostingtoepassingen beïnvloeden.

De belangrijkste factor is de aard van de te hosten applicatie. Sommige applicaties hebben meer rekenkracht nodig, terwijl andere veel opslagruimte nodig hebben. De uiteindelijke kosten van applicatiehosting worden gebaseerd op deze technische vereisten van de gehoste applicatie.

Een andere factor die de kosten beïnvloedt, is het type server. De twee meest voorkomende zijn gedeelde en toegewijde servers. Hoewel dedicated servers duurder zijn dan shared hosting- servers , hebben beide typen hun voor- en nadelen. U moet beide evalueren om te bepalen welke optie het beste werkt voor uw toepassing.

Naast het kiezen van het type server, heeft de duur van het plan ook invloed op de uiteindelijke kosten voor het hosten van de applicatie. In plaats van vooraf kosten in rekening te brengen, bieden de meeste applicatiehostingproviders ze aan met een terugkerend abonnement. Hoewel de meeste platforms flexibele huurovereenkomsten bieden, raden we u aan een langetermijnplan te kiezen, dat relatief goedkoper is dan maandelijkse abonnementen.

Google Cloud Platform

(Afbeelding tegoed: Google)
Een applicatiehostingplatform selecteren
Overtuigd van de voordelen van applicatiehosting? De volgende stap is om op zoek te gaan naar de juiste hostingprovider die aan al uw vereisten voldoet zonder de bank te verslaan. Hier zijn enkele van de belangrijkste functies waar u op moet letten bij het evalueren van een leverancier van applicatiehosting:

1. Applicatie-compatibiliteit : Net zoals alle applicaties anders zijn gebouwd, is ook applicatiehosting geen standaardoplossing. De softwarevereisten van uw applicatie bepalen de functies waaraan het hostingplatform moet voldoen.

2. Onboarding-proces : afhankelijk van het type applicatie dat u moet hosten, bieden veel hostingplatforms een installatie met één klik om het implementatieproces te vereenvoudigen. Maar implementatie is slechts een stukje van de puzzel, en u zult ook de beheertools van het platform moeten bekijken en ook hun documentatie en andere bronnen moeten evalueren om u op weg te helpen met het platform.

3. Beveiligingsfuncties : u moet altijd beledigend zijn als het gaat om cyberveiligheid , vooral tegenwoordig wanneer datalekken met een alarmerende frequentie plaatsvinden. Houd uw ogen open voor hostingplatforms die investeren in de beveiliging van hun infrastructuur, zowel tegen fysieke als online aanvallen.

4. Betrouwbaarheid en uptime : servers, of ze nu on-premise of online worden gehost, moeten af ​​en toe offline gaan voor onderhoud en om andere redenen, zoals defecte hardware en andere storingen. Zorg ervoor dat u controleert hoe lang een service door dit soort problemen wordt beïnvloed. Veel gerenommeerde providers beloven 99% uptime en sommige ondersteunen hun claims zelfs met een garantie.

5. Ondersteuning en service : aangezien de meeste bedrijven klanten 24 uur per dag van dienst zijn, hebt u dezelfde soort diensten nodig van uw applicatie-hostingprovider. Zoek naar het platform dat 24/7 klantenondersteuning biedt, en de beschikbare communicatiemogelijkheden, zoals livechat, e-mail of telefoon.

6. Gegevensexportdiensten : hoewel het vrij gebruikelijk is dat alle providers u toestaan ​​uw gegevens van de provider te exporteren, is het toch een goed idee om deze functie te controleren. Applicatieproviders kunnen en zullen failliet gaan, wat een legitieme zorg is en vaak wordt genoemd als een van de nadelen van het hosten van applicaties op een extern platform in plaats van op locatie. Als u echter de flexibiliteit heeft om uw gegevens te exporteren, kunt u deze zonder al te veel downtime naar een ander platform migreren.

We hebben de beste cloudopslag uitgelicht .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *