50 echt nuttige iPad-tips en -trucs

0
50 echt nuttige iPad-tips en -trucs

We houden van onze iPads en van tijd tot tijd ontdekken we iets nieuws waardoor we nog meer van ze gaan houden. Van het scheve gevoel voor humor van Siri tot de slimme multitasking van de meest recente modellen, elke iPad heeft iets om zijn gebruikers te prikkelen en te verrassen.

In feite zijn er zoveel goede dingen in iOS dat velen van ons niet weten wat de handigste, slimste of leukste dingen zijn die onze apparaten kunnen doen.

Daarom hebben we deze handleiding samengesteld, die alles omvat, van eenvoudige aanpassingen tot echt slimme computers. Heb je een favoriet die we hebben gemist? Laat het ons weten in de comments.

1. Maak mappen

U kunt een nieuwe map maken door op een app te klikken, uw vinger ingedrukt te houden en deze vervolgens over een andere app te slepen. Laat los en de twee apps verschijnen nu in een map. Het is nogal briljant dat u mappen in het Dock kunt plaatsen voor snelle toegang tot uw favoriete apps.

AANBEVOLEN VIDEO’S VOOR U …
2. Kijk wat er draait
Als u dubbelklikt op de startknop, ziet u alles wat momenteel wordt uitgevoerd. Om een ​​app te sluiten die zich niet goed gedraagt ​​of die u niet langer nodig heeft, veegt u deze omhoog om hem te verwijderen.

3. Gebruik Controlecentrum

Als u vanaf de onderkant van het scherm omhoog veegt, wordt Control Center geopend, waarmee u eenvoudig toegang hebt tot belangrijke functies zoals dempen, oriëntatievergrendeling, vliegtuigmodus enzovoort. Wanneer iOS 11 valt, krijgt Control Center een eenvoudiger ontwerp en de mogelijkheid om aan te passen wat het biedt.

4. Booby-trap uw gegevens

Maakt u zich zorgen dat uw persoonlijke gegevens in verkeerde handen vallen? In Instellingen> Touch ID & toegangscode kunt u uw iPad alles laten wissen als er 10 opeenvolgende fouten zijn bij het invoeren van de juiste toegangscode.

5. Gebruik het geheime trackpad
Als je het schermtoetsenbord met twee vingers aanraakt in een app zoals Mail, wordt het een trackpad: terwijl je vingers bewegen, beweegt de cursor ook. Het is een echte zegen voor het bewerken van documenten.

6. Bepaal welke meldingen u ontvangt

Het is gemakkelijk om meldingen uit de hand te laten lopen: het lijkt erop dat elke app je wil informeren over alles wat hij opmerkt.

Als het allemaal een beetje te veel wordt, kun je naar Instellingen> Meldingen gaan en degene die je niet wilt uitschakelen. U kunt ook wijzigen hoe specifieke meldingen worden afgeleverd en of ze een geluid moeten maken.

7. Maak verbinding met een VPN
Als u toegang heeft tot een virtueel particulier netwerk, kan uw iPad hiermee verbinding maken. Ga gewoon naar Instellingen> Algemeen> VPN en voer de relevante details in. In tegenstelling tot VPN-apps, die mogelijk alleen gegevens vanuit die apps beschermen, is deze instelling systeembreed van toepassing.

8. Zet Wi-Fi-netwerkprompts uit

Heeft u last van eindeloze aanbiedingen van Wi-Fi-netwerken waarmee u geen verbinding wilt maken? Ga naar Instellingen> Wi-Fi> Vraag om lid te worden van netwerken en zet de schakelaar uit. Dat is beter.

9. Onderzoek uw batterij

Instellingen> Batterij stelt je in staat om de procentuele weergave uit te schakelen als je dat niet wilt, maar het doet ook iets nuttigers: het laat zien welke apps de meeste energie hebben verbruikt en het biedt ook energiebesparende tips.

10. Gebruik tekstsnelkoppelingen

Als u dezelfde tekstblokken keer op keer gebruikt, stelt u ze in als tekstvervangende items in Instellingen> Algemeen> Toetsenborden. Dit stelt je in staat om snelkoppelingen te maken, dus we hebben bijvoorbeeld een puntkomma gevolgd door “sorryno” om beleefde antwoorden op productpitches te automatiseren.

11. Gebruik emoji

Om emoji te gebruiken, tikt u gewoon op de smiley-toets linksonder op het schermtoetsenbord van uw iPad; Tik op ABC om terug te keren naar normaal. Geen smileys? Ga naar Instellingen> Algemeen> Toetsenbord> Nieuw toetsenbord toevoegen en selecteer Emoji in de lijst.

12. Splits het toetsenbord

Het toetsenbord van Apple kan een aantal slimme dingen doen, zoals het in tweeën splitsen, zodat je het met je duimen kunt gebruiken. Om het toetsenbord te splitsen, sleept u het met twee vingers uit elkaar (naar links en rechts); om het weer terug te plaatsen, sleept u het gewoon weer in elkaar.

13. Streamen via AirPlay
Als je een AirPlay-compatibel apparaat hebt – een Apple TV , een AirPlay-luidspreker – kun je films en muziek streamen vanaf je iPad door op het AirPlay-pictogram in het Control Center te tikken. Als uw apparaat niet geschikt is voor AirPlay, zoek dan naar een app zoals Tubio, die naar allerlei dingen streamt in ongerepte HD.

14. Maak een screenshot
Dit werkt ook op de iPhone: druk tegelijkertijd op de Home- en Sleep / Wake-knop en je hoort een klik. De schermafbeelding wordt automatisch toegevoegd aan uw fotobibliotheek.

15. Bekijk twee apps tegelijk

Slide Over werkt met iPads vanaf de iPad Air / iPad mini 2 en stelt je in staat om snel een andere app te gebruiken zonder de huidige te verlaten. Schuif met één vinger van rechts in het midden van het scherm naar het midden en je zou het deelvenster Slide Over moeten zien.

Kies de app die u wilt gebruiken en deze schuift over de huidige app totdat u deze weer terugschuift. Als u de app wilt wijzigen die de volgende keer dat u Slide Over gebruikt, wordt weergegeven, opent u het paneel en sleept u van boven naar beneden om de beschikbare apps te zien.

16. Gebruik gebaren voor multitasking
Je hebt snel toegang tot het startscherm door met vier of vijf vingers te knijpen, de app-switcher te openen door met die vingers omhoog te vegen of tussen apps te schakelen door naar links of rechts te vegen. Als u deze veegbewegingen per ongeluk blijft activeren, kunt u ze uitschakelen in Instellingen> Algemeen> Multitasking.

17. Gebruik twee apps tegelijk

Hiervoor heb je een recente iPad nodig: Split View, waarmee je twee apps naast elkaar of twee sites in Safari kunt draaien, werkt alleen op de iPad Air 2 , de iPad Mini 4 en nieuwere apparaten. Om het te gebruiken, sleept u alsof u Slide Over gebruikt en sleept u vervolgens de app-scheidingslijn naar het midden van het scherm.

18. Gebruik Google
Apple wil natuurlijk dat je iCloud voor alles gebruikt, maar velen van ons geven de voorkeur aan Gmail en Google Agenda. Geen zorgen: Instellingen> Agenda> Accounts leidt u stap voor stap door het proces van het toevoegen van Google Agenda, terwijl Instellingen> Mail hetzelfde doet voor Gmail.

19. Bekijk video’s terwijl u iets anders doet
Hier is er nog een voor recente iPads: Picture in Picture is niet beschikbaar voor iPads ouder dan de iPad Air of iPad Mini 2.

Als je een film kijkt of een FaceTime-videogesprek voert, zie je een klein pictogram van een scherm met een pijl erin. Tik erop en de video wordt kleiner, tik er nogmaals op en de video keert terug naar de normale grootte.

20. Gebruik AirPrint
Draadloos afdrukken is eenvoudig als je een AirPrint-printer hebt: ervan uitgaande dat je printer en iPad allebei op hetzelfde wifi-netwerk zitten, is het een kwestie van op het menu Delen in je app te tikken en Afdrukken te kiezen. Uw iPad zou de printer automatisch moeten vinden.

21. Bepaal wat apps in het donker doen

Sommige apps vinden het leuk om dingen op de achtergrond te doen, wat handig kan zijn: het is bijvoorbeeld handig om je krant voor te lezen als je je iPad aanzet.

Maar achtergrondvernieuwing kan ook betekenen dat apps zonder goede reden bandbreedte gebruiken, wat niet ideaal is als u een mobiele verbinding gebruikt. En zoals altijd vraagt ​​Facebook meer middelen dan het echt nodig heeft.

U kunt bepalen welke apps achtergrondvernieuwing kunnen gebruiken in Instellingen> Algemeen> Achtergrondapp vernieuwen.

22. Wijzig het menu Delen

De Share-knop in apps is een briljant iets, waarmee je gegevens naar printers, e-mail of andere apps kunt sturen.

En je kunt het aanpassen: als je erop tikt, scrol je naar rechts en kies je Meer, je ziet welke functies kunnen worden in- of uitgeschakeld. Een van onze favorieten is Send to Paprika, waarmee we automatisch recepten downloaden naar de recepten-app.

23. Schakel caps lock in
DIT IS EENVOUDIG! DUBBEL TIK OP DE SHIFT-TOETS! TIK OPNIEUW om het uit te schakelen.

24. Beheer uw opslag

Het duurt niet lang om zelfs de grootste iPad vol te maken, en totdat iOS 11 uitvalt, zul je vaak merken dat je handmatig ruimte moet vrijmaken voor je apps.

Je iPad kan helpen. Ga naar Instellingen> Algemeen> Opslag en iCloud-gebruik> Opslag beheren en je kunt zien wat ruimte in beslag neemt en het verwijderen als je het niet wilt.

25. Voeg dingen toe in Mail

Om dingen in Mail-berichten in te voegen, houdt u een leeg gedeelte van het bericht ingedrukt, waarna een werkbalk verschijnt. Om een ​​foto of video uit uw fotobibliotheek toe te voegen, kiest u Foto of video invoegen; om bestanden toe te voegen van iCloud Drive, Dropbox of andere geïnstalleerde opslag-apps, tik op Bijlage toevoegen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *