Hoe een opname op een Mac te screenen

0
Hoe een opname op een Mac te screenen

In eerste instantie lijkt het misschien niet helemaal voor de hand liggend hoe je een opname op een Mac kunt screenen, maar het proces is eigenlijk heel eenvoudig. Met slechts een paar tikken neemt u alles op wat u nodig heeft op het scherm van uw Mac.

In deze zelfstudie behandelen we twee manieren waarop u eenvoudig kunt opnemen op een Mac: met een ingebouwde snelkoppeling en met QuickTime Player.

Beide zijn snel en eenvoudig, zodat u binnen de kortste keren aan de slag kunt. Merk echter op dat de ingebouwde snelkoppeling alleen beschikbaar is voor macOS Mojave of hoger – als je Mojave niet hebt, ga dan verder met stap 7 en het gedeelte QuickTime Player.

Hoe een opname op een Mac te screenenDruk op Shift + Cmd + 5 en je krijgt een menu op het scherm met verschillende opties (Image credit: Future)
1. Druk op Shift + Cmd + 5
Vanaf macOS Mojave is er een ingebouwde snelkoppeling op een Mac waarmee je kunt beginnen met het opnemen van je scherm.

AANBEVOLEN VIDEO’S VOOR U …
Druk op Shift + Cmd + 5 en je krijgt een menu op het scherm met verschillende opname-opties. Hiermee kunt u kiezen of u het hele scherm opneemt, slechts een deel van het scherm, of een stilstaand beeld van het hele scherm, een venster of een deel van het scherm.

U krijgt ook een gestippeld vak dat aangeeft wat er wordt vastgelegd als u alleen een afbeelding wilt, en u kunt dit indien nodig verkleinen of vergroten. Druk op Esc om het maken van een opname te annuleren voordat deze begint.

Schermopname op een Mac – het hele scherm opnemenKlik op de vierde knop van rechts om het volledige scherm op te nemen (Image credit: Future)
2. Neem het volledige scherm op
Nadat je op Shift + Cmd + 5 hebt gedrukt, druk je op de vierde knop van rechts – het lijkt op de omtrek van een venster met een cirkel in de rechterbenedenhoek. Dit vertelt je Mac dat je het hele scherm wilt opnemen.

Zodra je op deze knop hebt geklikt, verandert je aanwijzer in een camerapictogram. Klik op het scherm dat u wilt opnemen (als u bijvoorbeeld twee monitoren gebruikt, kunt u op het hoofdscherm klikken om dat op te nemen).

Er verschijnt een pictogram in de menubalk dat aangeeft dat de opname bezig is; klik erop om de opname te beëindigen en automatisch een video op uw bureaublad op te slaan, of druk op Ctrl + Cmd + Esc.

Hoe een opname op een Mac te maken – een deel van uw scherm opnemenMet de derde knop van rechts kun je een gedeelte van het scherm opnemen. Klik en sleep het vak om het opnamegebied aan te passen (Image credit: Future)
3. Neem een ​​deel van het scherm op
Als u slechts een deel van het scherm hoeft op te nemen (zoals wat er gebeurt in een enkel app-venster), drukt u op Shift + Cmd + 5 maar klikt u deze keer op de derde knop van rechts – het ziet eruit als een gestippeld vak met een cirkel in de rechter benedenhoek.

Hierdoor wordt een box gemaakt waarin staat wat er wordt opgenomen. U kunt op de randen klikken en ze slepen om deze te verkleinen of uit te breiden.

Om het vak te verplaatsen, klikt en sleept u binnen de grenzen. Als u tevreden bent met de selectie, klikt u op de knop Opnemen in het optiemenu onder aan het scherm.

Hoe een opname op een Mac te screenen – uw opname opslaanZodra u klaar bent met opnemen, verschijnt een miniatuur van de video rechtsonder op uw bureaublad (afbeelding tegoed: toekomst)
4. Sla uw schermopname op
Als u klaar bent met opnemen, verschijnt er een miniatuur van het bestand in de rechterbenedenhoek van uw bureaublad. Als je het negeert of naar rechts veegt, verdwijnt het.

Kort daarna verschijnt een opgeslagen bestand van uw opname op uw bureaublad.

Zodra dat is gebeurd, kunt u het bestand indien nodig verplaatsen of delen. Apple slaat schermopnames automatisch op als MOV-bestanden, dus als je de opname wilt delen, zorg er dan voor dat degene naar wie je de opname stuurt, dat type bestand kan afspelen.

Hoe een opname op een Mac te screenen – bewerk uw opnameDoor een schermopname bij te snijden, kunt u deze inkorten tot een kortere lengte (Image credit: Future)
5. Bewerk uw schermopname
Als je je video wilt bewerken, klik je op de miniatuur die verschijnt als je klaar bent met opnemen. Dit opent een bewerkingsvenster met een paar eenvoudige tools. Klik op de knop links van ‘Gereed’ om de video bij te snijden, of klik op de knop helemaal rechts om deze met andere mensen te delen.

U kunt ook Ctrl + klikken op de miniatuur voordat deze verdwijnt om te wijzigen waar deze is opgeslagen, deze openen in Mail, Berichten, QuickTime Player of Foto’s, weergeven in Finder of verwijderen of bewerken. U kunt de miniatuur ook over een map, e-mail of document slepen om deze aan die locatie toe te voegen.

Hoe een opname op een Mac te screenen – de opties wijzigenKlik op de knop ‘Opties’ om de opslaglocatie te wijzigen, een timer toe te voegen, audio op te nemen en toegang te krijgen tot andere instellingen (Image credit: Future)
6. Pas uw opties aan
De sneltoets Shift + Cmd + 5 geeft u enkele handige opties om de schermopname aan te passen. De eerste optie is waar het bestand wordt opgeslagen. Standaard is het ingesteld op het bureaublad, maar u kunt het wijzigen in uw documenten, Mail, Berichten, QuickTime Player of een andere locatie die u opgeeft.

Je kunt jezelf ook een timer geven om af te tellen voordat je gaat opnemen, en zowel audio als video opnemen als je een voice-over wilt doen.

Er zijn opties om te bepalen of de miniatuur uit stap 4 wordt weergegeven, of uw laatste selectie wordt onthouden voor toekomstige video’s en of muisklikken worden gemarkeerd.

Hoe een opname op een Mac te screenen met behulp van QuickTimeOm aan de slag te gaan in QuickTime Player, klikt u op Nieuw> Nieuwe schermopname in de menubalk (Afbeelding tegoed: toekomst)
7. Installeer QuickTime Player
U kunt QuickTime Player ook gebruiken om op een Mac een schermopname te maken. Open de app en klik vervolgens op Bestand> Nieuwe schermopname in de menubalk (mogelijk wordt u gevraagd om toestemming te verlenen in Systeemvoorkeuren).

Op macOS Mojave of eerder krijg je een klein doosje met een rode opnameknop. Als u de opname-instellingen wilt aanpassen voordat u begint, klikt u op de pijl omlaag naast de rode knop.

Hier krijg je opties om muisklikken in je video weer te geven en een microfoon te gebruiken. Als u besluit audio op te nemen, kunt u het invoervolume aanpassen met de schuifregelaar onder de rode knop.

Hoe een opname op een Mac te screenen met behulp van QuickTimeIn macOS Catalina gebruikt QuickTime Player hetzelfde schermopnamemenu als wanneer u op Shift + Cmd + 5 drukt (afbeelding credit: Future)
8. Start de opname in QuickTime Player
Druk op de rode knop om de opname te starten. Klik ergens op het scherm om het hele scherm op te nemen, of klik en sleep een selectie en klik op Opname starten om alleen dat gebied vast te leggen.

Als u op de zwarte stopknop in de menubalk klikt of op Ctrl + Cmd + Esc drukt, wordt uw opname opgeslagen.

Merk op dat op macOS Catalina het proces iets anders is. Als u op Bestand> Nieuwe schermopname klikt, worden dezelfde opties op het scherm weergegeven die u krijgt door op Shift + Cmd + 5 te drukken – raadpleeg de vorige stappen in deze zelfstudie voor meer informatie hierover.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *