6 sites en apps om u te helpen gratis een taal te leren

0
6 sites en apps om u te helpen gratis een taal te leren

Het leren van een vreemde taal stimuleert de hersenactiviteit , verbreedt uw culturele horizon en helpt u rampen te voorkomen wanneer u een menu bestelt in een onbekend land. U hoeft zich echter niet per se voor lessen aan te melden of voor een cursus te betalen om aan de slag te gaan – deze sites en apps helpen u gratis op weg.

1. Busuu
Net als veel andere gratis taalportalen, betaalt Busuu zichzelf terug met een combinatie van crowdsourced leren en een premiumniveau waarnaar u kunt upgraden als u de volgende stap in uw leerproces wilt zetten. U kunt echter gratis een heel eind komen en de site is gepolijst en eenvoudig om mee te beginnen.

Illustratie bij artikel met de titel 6 sites en apps om u te helpen gratis een taal te leren
Interactieve flashcards vormen de basis van Busuu, maar je krijgt ook gesproken vertalingen om je te helpen bij je uitspraak. Er zijn ook enkele eenvoudige spellen om het vocabulaire te helpen vasthouden. U krijgt de kans om in realtime te oefenen met andere taalstudenten op de site, als u dat wilt.

2. HiNative
HiNative is een iOS-app die u in contact brengt met moedertaalsprekers van over de hele wereld – het is meer gepositioneerd als een vraag- en antwoordplatform, maar het krijgen van uitspraak- en vertaaltips maakt deel uit van zijn taak, dus u kunt het gebruiken om zowel hulp als advies te krijgen voor het leren van talen over de beste bezienswaardigheden in een vreemde stad.

Illustratie bij artikel met de titel 6 sites en apps om u te helpen gratis een taal te leren
Als je je een weg door de tutorial hebt gewerkt, kun je om hulp vragen met behulp van de vooraf ingestelde vraagsjablonen – het duurt maar een paar tikken – en dan moet je wachten tot er een vloeiende spreker langskomt om je te helpen. Ondertussen kunt u vragen beantwoorden die andere mensen stellen over de taal die u spreekt.

3. Memrise
Memrise is beschikbaar op iOS, Android en het web en is gebaseerd op de beproefde flashcard-benadering van het leren van talen, en als je het echt leuk vindt wat het te bieden heeft, kun je upgraden naar een premium account ($ 4,90 per maand) voor wat extra personalisatie en motiverende tools.

Illustratie bij artikel met de titel 6 sites en apps om u te helpen gratis een taal te leren
De app begint met de meest elementaire woorden en bouwt vanaf daar verder op: je krijgt gaandeweg uitspraakgidsen en ezelsbruggetjes die door andere gebruikers zijn ingediend en die je kunnen helpen de woordenschat in je hoofd te houden. Nadat je een bepaald aantal zinnen hebt voltooid, wordt je getest op wat je hebt geleerd.

4. FluentU
Je weet waarschijnlijk al dat er veel gratis leermateriaal beschikbaar is op YouTube, maar FluentU kiest de beste clips uit en voegt daaronder vertalingen toe om je te helpen je weg te werken in een bepaalde taal. U kunt zo vaak als u wilt voor- en achteruit gaan totdat u de woorden en zinnen in de clip oppikt.

Illustratie bij artikel met de titel 6 sites en apps om u te helpen gratis een taal te leren
Uw gebruikersdashboard biedt een eenvoudige manier om uw leervoortgang bij te houden, met de clips die u hebt gezien en nieuwe video’s die u misschien wilt uitproberen. Nogmaals, er is een premium-optie beschikbaar (vanaf $ 8 per maand) die de limieten voor het bekijken van video’s en het luisteren naar audio ontgrendelt, als je FluentU nuttig vindt.

5. Readlang
Readlang, dat onlangs werd aangeboden door onze vrienden bij Lifehacker , is een web-app en Chrome-extensie waarmee u vertalingen op websites of elke gewenste tekst kunt vergelijken. Installeer de extensie in Chrome en u kunt met één klik woorden en woordgroepen van de ene taal naar de andere laten vertalen.

Illustratie bij artikel met de titel 6 sites en apps om u te helpen gratis een taal te leren
De web-app is uitgebreider en stelt u in staat uw eigen teksten en documenten te uploaden en websites te zoeken die specifiek op het leren van talen zijn gericht. Er zijn enkele beperkingen op gratis gebruik die u kunt omzeilen door $ 4 / maand of $ 30 / jaar te betalen voor premium toegang.

6. Duolingo
Duolingo staat op de meeste lijsten met bronnen voor het leren van talen, en het is gemakkelijk te begrijpen waarom – de gratis service werkt op internet, iOS, Android en Windows Phone en is eenvoudig te gebruiken. Er zijn geen advertenties, omdat de dienst een deel van uw taalvaardigheid gebruikt om vertaaldiensten naar bedrijven te crowdsourcen.

Illustratie bij artikel met de titel 6 sites en apps om u te helpen gratis een taal te leren
Duolingo is snel, intuïtief en prettig in het gebruik en omvat lezen, schrijven, spreken en luisteren. Je kunt in je eigen tempo gaan en hoewel de verschillende apps op het eerste gezicht simpel lijken, is er veel extra achtergrond en ondersteuning beschikbaar als je wat dieper graaft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *