Twitter krijgt een boete van $ 250 miljoen voor FTC wegens misbruik van e-mails en telefoonnummers

0
Twitter krijgt een boete van $ 250 miljoen voor FTC wegens misbruik van e-mails en telefoonnummers

Twitter zei dat de Federal Trade Commission binnenkort een boete van maximaal $ 250 miljoen kan opleggen voor oneigenlijk gebruik van de telefoonnummers en e-mailadressen van gebruikers. De mogelijke boetes zouden komen voor schendingen van de overeenkomst van Twitter met de FTC uit 2011 om consumenten niet langer te misleiden over hoe deze hun persoonlijke informatie beschermt.

Tussen 2013 en 2019 gebruikte Twitter telefoonnummers en e-mailadressen die ‘voor veiligheidsdoeleinden’ werden verstrekt om advertenties te targeten. Twitter onthulde de praktijk in oktober en zei dat het “per ongeluk” was gedaan en noemde het “een fout”. De FTC is kennelijk van mening dat Twitter consumenten heeft misleid door niet te onthullen dat hun gegevens mogelijk op deze manier zijn gebruikt.

Twitter zegt dat de commissie op 28 juli een ontwerpklacht heeft ingediend waarin de vermeende schendingen van de overeenkomst van 2011 worden beschreven. Twitter schat dat het overal een boete kan krijgen van $ 150 miljoen tot $ 250 miljoen, en het legt $ 150 miljoen opzij in afwachting van een boete. “De kwestie blijft onopgelost en er kan geen zekerheid worden gegeven over de timing of de voorwaarden van een definitief resultaat”, schrijft Twitter in zijn 10-Q-aanvraag bij de Securities and Exchange Commission.

Een woordvoerder van Twitter zegt dat het bedrijf “een geschat bereik voor schikking heeft opgenomen” in de 10-Q die vandaag is ingediend, omdat de klacht werd ontvangen nadat de kwartaalresultaten op 23 juli waren ingediend. The Verge heeft contact opgenomen met de FTC voor commentaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *