Ubisoft ontslaat naar verluidt een van zijn meest invloedrijke executives na beschuldigingen van seksuele intimidatie

0
Ubisoft ontslaat naar verluidt een van zijn meest invloedrijke executives na beschuldigingen van seksuele intimidatie

Een van de meest invloedrijke leidinggevenden van Ubisoft is ontslagen na een onderzoek naar beschuldigingen van seksuele intimidatie tegen hem, meldt Business Insider . Ubisoft bevestigde aan The Verge dat de directeur, Tommy François, het bedrijf verliet, maar weigerde commentaar te geven op de aard van zijn vertrek.

François was voorheen Ubisoft’s vice-president van redactionele en creatieve diensten, een rol die hem toezicht gaf op de ontwikkeling van veel van de grootste franchises van de studio. Een apart Business Insider- rapport bevatte een aantal acties van François, waaronder commentaar op hoe zijn vrouwelijke collega’s eruit zagen, mensen masseren zonder het te vragen, en een keer vertelde hij zijn collega’s dat hij de avond ervoor had gemasturbeerd. Ubisoft had eerder op 6 juli gezegd dat François met tuchtverlof was geplaatst terwijl het de aantijgingen onderzocht.

HET VERTREK VAN FRANÇOIS KOMT TE MIDDEN VAN EEN BELANGRIJKE AFREKENING BIJ UBISOFT
Het vertrek van François komt te midden van een belangrijke afrekening bij Ubisoft, dat onlangs zwaar onder de loep is genomen vanwege zijn werkcultuur. Ashraf Ismail, creatief directeur van Assassin’s Creed Valhalla, trad af en nam op 24 juni afscheid na beschuldigingen van seksueel wangedrag met fans. En nadat beschuldigingen tegen vice-president Maxime Béland op sociale media en in een Kotaku- rapport waren gedeeld , zei Ubisoft op 6 juli dat Béland was afgetreden.

In navolging van Béland volgden een aantal andere uitvoerende functies: Chief Creative Officer Serge Hascoët trad af; HR-chef Cécile Cornet trad af; en Yannis Mallat, algemeen directeur van de Canadese studio’s van Ubisoft, trad eveneens af en verliet het bedrijf na “een grondige herziening”, kondigde Ubisoft op 11 juli aan . ( Business Insider meldt dat Cornet nog steeds bij Ubisoft zit, maar een andere rol speelt.)

Ubisoft CEO Yves Guillemot beloofde ingrijpende interne veranderingen gericht op het aanpakken van de cultuurkwesties in een e-mail aan het personeel op 2 juli , waaronder het aanstellen van een hoofd van de werkplekcultuur en het opzetten van een “online platform voor vertrouwelijke waarschuwingen”. Ubisoft zei dat het werknemersbonussen zou koppelen aan het creëren van “hun vermogen om een ​​positieve en inclusieve werkomgeving te creëren” in haar winstoproep op 22 juli .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *