10 trucs om van jezelf een Apple Photos-meester te maken

0
10 trucs om van jezelf een Apple Photos-meester te maken

De langzame evolutie van Apple van zijn Photos-app – Camera Roll, iCloud-bibliotheek en zo – was soms een beetje verwarrend voor gebruikers, maar nu iOS 10 en macOS Sierra aan de horizon zijn, wordt het eindelijk een coherente, betrouwbare service.

Er zijn nog steeds manieren om het meeste uit uw app te halen waarvan u zich misschien niet bewust bent. Hier zijn 10 functies die u kunnen helpen meer te doen op mobiel en desktop.

1) Gebruik Siri om uw foto’s te vinden
Illustratie bij artikel getiteld 10 trucs om van jezelf een Apple Photos-meester te maken
Siri krijgt steeds meer een rol in de besturingssystemen van Apple. Op iOS, en binnenkort op macOS, kun je Siri vragen om ‘foto’s van juli 2015’ of ‘foto’s van New York te laten zien’ om in je bibliotheek met foto’s te graven. Probeer datums, locaties, tijden van de week, enzovoort aan en onthoud: Siri begrijpt nu ook vervolgvragen.

2) Ga verder met extensies
In iOS 8 en OS X El Capitan heeft Apple ondersteuning toegevoegd voor extensies in Foto’s, wat betekent dat tools en filters van derden voor het eerst in native Apple-apps kunnen leven. Er zijn niet veel compatibele apps in de buurt, maar je zult er een aantal vinden als je diep genoeg graaft: probeer Fragment (iOS), Afterlight (iOS), Tonality (macOS) of Affinity Photo (macOS).

3) Voeg doodles toe aan je foto’s
Illustratie bij artikel getiteld 10 trucs om van jezelf een Apple Photos-meester te maken
Hier is er een voor iOS 10-gebruikers: met een foto geopend op je iDevice, tik je op de knop Bewerken (de schuifregelaars) en kies je de optie Markeren (een toolbox die mogelijk verborgen is achter een menu met drie stippen). Je bent dan vrij om weg te schetsen, vergrotingsbellen toe te voegen en tekstlagen te laten vallen.

4) Bewaar bestanden lokaal voor offline toegang
Als je je hebt aangemeld voor de nieuwe iCloud-fotobibliotheek-service, kun je je foto’s in volledige resolutie in de cloud bewaren (om ruimte te besparen op je Mac) of ze downloaden naar je harde schijf (zodat ze altijd direct beschikbaar zijn, zelfs offline). Maak uw keuze via het iCloud- tabblad op uw bureaublad na het selecteren van Foto’s en vervolgens Voorkeuren .

5) Kopieer aanpassingen tussen foto’s
Illustratie bij artikel getiteld 10 trucs om van jezelf een Apple Photos-meester te maken
Als je een paar aanpassingen hebt gemaakt waar je trots op bent, kun je ze op een andere toepassen. Kies op het bewerkingsscherm in Foto’s in macOS (klik op het schuifregelaarpictogram om het te vinden) Afbeelding en vervolgens Aanpassingen kopiëren om de aangebrachte wijzigingen te kopiëren. Open nog een afbeelding, ga opnieuw naar het scherm Bewerken en selecteer Afbeelding gevolgd door Plakaanpassingen .

6) Voeg geolocatiegegevens handmatig toe
Veel services maken gebruik van de locatiegegevens die zijn opgeslagen met afbeeldingen wanneer u ze op uw telefoon vastlegt. Als u dit later moet toevoegen (voor foto’s gemaakt met een DSLR misschien) in de desktop-app, opent u een afbeelding, klikt u op de knop Informatie (i) op ​​de werkbalk en selecteert u vervolgens Een locatie toewijzen en typt u een plaats of een bepaalde breedtegraad en lengtecoördinaten.

7) Verberg foto’s die je niet wilt zien
Illustratie bij artikel getiteld 10 trucs om van jezelf een Apple Photos-meester te maken
Er zijn waarschijnlijk enkele afbeeldingen die u wilt verbergen zonder ze te verwijderen (zoals schermafbeeldingen), en u kunt dit doen met een of meer afbeeldingen via het menu Delen op iOS en het menu Afbeelding op macOS. Verborgen afbeeldingen worden niet langer weergegeven in de weergaven Moments, Collections of Years, maar ze zijn nog steeds beschikbaar via een speciaal gemaakte verborgen map op de pagina Albums.

8) Laat Apple je herinneringen afhandelen
Een andere functie die over een paar maanden op mobiel en desktop wordt verwacht, is Herinneringen. Selecteer Herinneringen (op het tabblad op iOS of het navigatievenster op macOS) en als je eenmaal toestemming hebt gegeven aan Foto’s, zal het automatisch korte diavoorstellingen opbouwen op basis van tijd, datum en locatie. Het zijn bewerkte hoogtepunten van je leven zonder enig beenwerk.

9) Herstel verwijderde foto’s
Illustratie bij artikel getiteld 10 trucs om van jezelf een Apple Photos-meester te maken
Foto’s zijn enkele van de meest kostbare digitale bestanden die we hebben en dus kan het per ongeluk verwijderen van een afbeelding een paniekopwekkende fout zijn. Niet zweten: op iOS, macOS en iCloud vindt u een map Onlangs verwijderd waarin uw gewiste foto’s maximaal een maand blijven staan. Spring hier binnen om uw foto’s terug te brengen of om ze definitief te verwijderen.

10) Exporteer uw Live Photos
Verliefd op Live Photos ? Ze zijn geweldig om momenten in de tijd vast te leggen, maar het kan lastig zijn om ze in formaten te krijgen die je buiten de apps van Apple kunt gebruiken. Houd in Foto’s voor macOS de Option- toets ingedrukt en sleep een van je Live Photos naar het bureaublad, waar je het beschikbaar vindt in zowel JPEG- als MOV-formaten voor gebruik in andere applicaties of op internet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *