Hoe u grenzen kunt stellen aan uw eetbuien en uw leven terugkrijgt

0
Hoe u grenzen kunt stellen aan uw eetbuien en uw leven terugkrijgt

Het is nogal een traktatie om meer films en tv-programma’s te hebben dan je ooit in je leven kunt bekijken, allemaal beschikbaar met een klik op de knop. Maar als je regelmatig begint te zien dat je avonden en weekenden in de zwarte gaten worden gezogen, is het misschien tijd om je een beetje terug te trekken, en deze tips kunnen helpen.

Er is natuurlijk niets mis met een uitgebreide binge-watching sessie, maar behalve dat het veel tijd in beslag neemt die kan worden besteed aan iets productiever, kan het je slaappatroon schaden en je aanmoedigen om meer tijd te besteden aan zitten en liggen dan is goed voor je.

Stop automatisch afspelen
Illustratie bij artikel getiteld Hoe u uw eetbuien kunt beperken en uw leven terug kunt krijgen
Schermafbeelding : Gizmodo
Bijna elke streamingdienst die er is, zal automatisch de volgende aflevering van een show in de wachtrij plaatsen als je het einde van de huidige bereikt, maar je hoeft geen genoegen te nemen met deze standaardinstelling. Misschien ga je gewoon van de bank af.

Voor Netflix op het web, beweeg je muis over je avatar (rechtsboven), klik vervolgens op Account , vervolgens Instellingen voor afspelen en vink vervolgens Volgende aflevering automatisch afspelen uit (dezelfde instelling regelt het afspelen ook op andere apparaten). Plaats voor Hulu de muisaanwijzer op het tandwielpictogram (op internet) of tik op het avatarpictogram (op mobiel), kies vervolgens Instellingen en zoek naar Autoplay .

Als je Amazon Prime Video gebruikt, ga dan naar Instellingen en Afspelen op de webinterface, of Instellingen dan Automatisch afspelen op iOS of Mijn spullen , dan het tandwielpictogram en vervolgens Automatisch afspelen op Android. Voor Plex is de optie die je nodig hebt in het menu van de mobiele app onder Instellingen (Android) of achter het tandwielpictogram (iOS), via het submenu Ervaring (er is geen equivalente masterinstelling voor de webplayer).

Gebruik OS-limieten
Illustratie bij artikel getiteld Hoe u uw eetbuien kunt beperken en uw leven terug kunt krijgen
Schermafbeelding : Gizmodo
Je bent misschien al gewend om Screen Time (iOS) of Digital Wellbeing (Android) te gebruiken om je tijd in games of op sociale media te rantsoeneren, en deze tools werken goed om je eetbuien ook op een beheersbaar niveau te houden. Je kunt deze instellingen natuurlijk gemakkelijk negeren, maar ze geven je wilskracht misschien een extra duwtje in de rug.

Kies op iOS Schermtijd uit Instellingen, vervolgens App-limieten en Limiet toevoegen — onder Entertainment kun je Netflix, Hulu, Amazon Prime Video en Plex selecteren en vervolgens je dagelijkse vergoeding kiezen. Screen Time is onlangs ook aan de Mac toegevoegd met macOS Catalina , dus u kunt uw weergave op meerdere apparaten beperken.

Op Android is de gewenste optie Digitaal welzijn via Instellingen: Dashboard kiezen , vervolgens een van uw apps en vervolgens App-timer . Net als bij iOS kunt u een dagelijkse limiet instellen in uren en minuten, waarbij de klok elke nacht om middernacht opnieuw wordt ingesteld.

Schakel meldingen uit
Illustratie bij artikel getiteld Hoe u uw eetbuien kunt beperken en uw leven terug kunt krijgen
Schermafbeelding : Gizmodo
Als je je favoriete streamingdiensten toestaat om je te pingen met details van nieuwe shows die je zou kunnen inhalen, dan zullen ze er volledig van profiteren. Het uitschakelen van deze meldingen is een kleine maar potentieel belangrijke manier om de neiging te weerstaan ​​om terug te duiken in de show waar je momenteel door geobsedeerd bent.

Meldingen op Android worden afgehandeld onder het item Apps en meldingen in Instellingen: Kies een app en tik op Meldingen om te voorkomen dat nieuwe releases en herinneringen op uw scherm worden gepusht. Met sommige apps kun je specifieke soorten meldingen uitschakelen in plaats van ze allemaal tegelijk uit te schakelen – met Amazon Prime Video op Android is het bijvoorbeeld mogelijk om waarschuwingen over nieuwe releases en aanbevelingen uit te schakelen terwijl andere meldingen actief blijven.

Als je iOS gebruikt, worden meldingen beheerd via Meldingen in Instellingen. Voor al uw apps voor videostreaming kunt u ervoor kiezen om waarschuwingen in stilte naar het Berichtencentrum te laten sturen (in plaats van op het vergrendelingsscherm of als pop-upbanners) of ze volledig uit te schakelen.

Installeer apps van derden
Illustratie bij artikel getiteld Hoe u uw eetbuien kunt beperken en uw leven terug kunt krijgen
Schermafbeelding : Gizmodo
Nu Apple en Google nu hun eigen tijdregistratie- en app-beperkende oplossingen pushen, worden apps van derden die hetzelfde werk doen, uitgeperst. U kunt echter nog steeds enkele nuttige opties vinden, vooral voor laptopgebruik, mocht u veel van uw binge-watching-tijd achter een computer doorbrengen.

Freedom werkt op Windows, macOS, Android en iOS en kan allerlei soorten apps blokkeren, waaronder streaming video. U stelt uw limieten in en de rest doet het voor $ 7 per maand of $ 30 per jaar na een gratis proefperiode. Met de software kunt u op bepaalde tijden en alleen op die momenten toegang geven tot Netflix en Hulu, of u kunt deze services helemaal blokkeren.

StayFocusd is een eenvoudigere optie die werkt als een gratis Chrome-extensie: voeg videostreamingsites toe aan de geblokkeerde lijst, stel een dagelijkse tijdslimiet in voor toegang tot deze sites en je zult merken dat je toegang wordt ingetrokken wanneer die limiet is verstreken. LeechBlock is een vergelijkbare tool die zowel in Chrome als Firefox werkt.

Krijg meer hulp
Illustratie bij artikel getiteld Hoe u uw eetbuien kunt beperken en uw leven terug kunt krijgen
Schermafbeelding : Gizmodo
Er zijn tal van andere manieren om greep te krijgen op je eetbuien: zoek misschien iemand anders aan wie je verantwoording kunt afleggen (bij voorkeur geen verslaafde binge-watcher die worstelt met zijn eigen problemen), of stel timers in op je telefoon zodat je weet wanneer je staart te lang naar een scherm, of je hebt gewoon een plan en houdt je eraan.

Over timers gesproken, schakel misschien de hulp in van een slimme stekker die na een bepaalde tijd wordt uitgeschakeld. Toegegeven, je kunt het gemakkelijk weer inschakelen, maar als je tv plotseling leeg is, ga je in ieder geval twee keer nadenken over het in de rij staan ​​van nog meer afleveringen van een show.

Als je op reis bent en gebruik maakt van de downloadfunctie van je streaming-app , bepaal dan een bepaald aantal afleveringen en houd je eraan – een gebrek aan beschikbare wifi kan je eetbuien zeker verminderen en als je niet hebt gespaard een dozijn afleveringen van tevoren, dan kun je ze niet bekijken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *