Alles wat u kunt doen met Google Assistant op een Chromebook

0
Alles wat u kunt doen met Google Assistant op een Chromebook

Google Assistant breidt zich in steeds meer apparaten, u misschien bekend mee vanaf uw smartphone of uw slimme spreker, of je te slim beeldscherm , maar het is ook aankomen op meer en meer Chromebooks, ook.

Sinds vorige maand komt Google Assistant naar meer chromebooks die niet door Google zijn gemaakt, dankzij de uitrol van Chrome OS 77. De slimme assistent is mogelijk standaard ingeschakeld op uw laptop, maar als dat niet het geval is, ga dan naar het scherm Instellingen en kies Zoeken en assistent en klik vervolgens op Google Assistent (je kunt de assistent trainen om je stem te herkennen, als je dit nog niet op een ander apparaat hebt gedaan).

Op hetzelfde optiescherm kunt u kiezen of een ‘Hey Google’- spraakopdracht voldoende is om de Google Assistent op uw telefoonboek te activeren. Als je liever het toetsenbord gebruikt, moet je op Search + A of de speciale Google Assistent- toets op het Pixelbook en de Pixel Slate drukken.

Naast de gebruikelijke Google Assistant-trucs, kan Assistant on ac hromebook een aantal taken en verzoeken uitvoeren die met name geschikt zijn voor een laptop. In tegenstelling tot zoiets als een Google Home Mini, kan het ook resultaten op een scherm weergeven. Er is ruimte voor verbetering (u kunt assistent-opdrachten niet echt gebruiken om te communiceren met Android-apps op uw Chromebook), maar dit is wat u al kunt doen.

Krijg meer informatie over wat er op het scherm te zien is
Dit is eigenlijk geen commando, maar iets dat je handmatig moet selecteren: haal Google Assistent op met een ‘Hey Google’ of de sneltoets en wanneer het Google Assistent-paneel onder aan het scherm verschijnt, kies je ‘ Wat staat er op mijn scherm? met het trackpad of tik op het scherm.

De Google Assistent gebruikt vervolgens wat er op het scherm staat als een zoekopdracht. Het identificeert bijvoorbeeld beroemde mensen in afbeeldingen en haalt sleuteltermen op in tekst, met nuttige links naar websites en de optie om nog een Google-zoekopdracht uit te voeren op wat uw display laat zien.

Illustratie bij artikel getiteld Everything You Can Do With Google Assistant op een Chromebook
Schermafbeelding : Gizmodo
Maak en vind Google Docs
Deze is handig als je veel tijd doorbrengt in Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties: je kunt ‘Hey Google, maak een nieuw document’ zeggen of typen om de Google Assistent precies dat te laten doen. (Gebruik ‘spreadsheet’ of ‘presentatie’ in plaats van ‘document’ om het type bestand dat is gemaakt te wijzigen.)

U kunt ook door alle documenten, spreadsheets en presentaties in uw Google Drive zoeken door “open” te zeggen, vervolgens de naam van een bestand en vervolgens het type bestand dat het is, dus bijvoorbeeld “open familiebrief-document”. Als u niet precies genoeg bent met de naam van het bestand, ziet u een lijst met opties.

Vind foto’s en video’s
Uw c hromebook heeft natuurlijk een display, dus elke vorm van vraag die afhankelijk is van visuele feedback is een goede om te proberen: vraag bijvoorbeeld om afbeeldingen of video’s over een bepaald onderwerp te zien, en ze verschijnen als miniaturen. U kunt zelfs afbeeldingen rechtstreeks vanuit de resultaten naar een Google-document of een leeg tabblad slepen.

In het geval van video’s, als Google Assistant denkt dat het een specifieke match heeft voor je zoekopdracht, zal het de video openen in YouTube in plaats van een galerij met zoekresultaten weer te geven. U kunt ook door uw Google Foto’s zoeken: begin uw verzoek met “mijn foto’s van …”.

Illustratie bij artikel getiteld Everything You Can Do With Google Assistant op een Chromebook
Schermafbeelding : Gizmodo
Speel muziek af op uw Chromebook
Gebruik je c hromebook als een jukebox – je kunt de Google Assistent vertellen om elk type muziek (zoals ‘party’ of ‘chill out’) of een specifieke artiest, album of nummer af te spelen, en het zal verplicht worden. Standaard krijg je een YouTube-video of een YouTube-videomix, dus ook visuals zijn inbegrepen.

Als je een Spotify-gebruiker bent, voeg dan “op Spotify” toe aan het einde van je zoekopdracht en de Spotify-webplayer wordt geopend in plaats van YouTube. Dat is vrijwel alles wat muziekservices betreft: YouTube Music is nog niet geïntegreerd in chromebooks.

Wijzig instellingen op uw Chromebook
Google Assistant sluit nauw aan bij Chrome OS als geheel: u kunt de Assistent gebruiken om wifi in en uit te schakelen, Bluetooth in en uit te schakelen en de helderheid en het systeemvolume van het scherm aan te passen.

U zult merken dat er nogal wat Google Assistent-snelkoppelingen zijn die u kunt gebruiken in plaats van te navigeren door het gebruikelijke tabblad Instellingen. Probeer bijvoorbeeld “browsegeschiedenis wissen” of “tijdzone wijzigen”. Als u typt of zegt “hoeveel batterij er nog over is”, wordt het batterijniveau teruggegeven.

Illustratie bij artikel getiteld Everything You Can Do With Google Assistant op een Chromebook
…en al het andere
Natuurlijk is het aantal manieren waarop u met Google Assistant kunt communiceren vrijwel onbeperkt, dus we kunnen hier niet alles noemen. Elke vorm van webquery, berekening of conversie werkt met Google Assistant. U kunt het krijgen om u de weersvoorspelling, het laatste nieuws of sportuitslagen te vertellen.

U kunt de Google Assistent op chromebooks gebruiken om alarmen en timers in te stellen, die lokaal op uw apparaat blijven. Een andere optie is om herinneringen te maken, die anders zijn omdat ze worden gesynchroniseerd op alle apparaten waarop u bent ingelogd met uw Google-account, en ze verschijnen ook in uw Google-agenda.

Smart home-apparaten die u in de Google Home-app voor Android of iOS hebt toegevoegd, kunnen worden bediend via Google Assistant op een hromebook: u kunt de temperatuur van een slimme thermostaat instellen of slimme verlichting in- of uitschakelen, net zoals u zou doen met een Google Home speaker bijvoorbeeld. U kunt echter nog geen beelden van beveiligingscamera’s op uw telefoonboek weergeven.

Als je wilt, kun je de Google Assistent gebruiken om naar specifieke websites op je telefoonboek te bladeren, hoewel het duidelijk is dat sommige URL’s gemakkelijker te zeggen zijn dan andere. Als je de Google Assistent vertelt om een ​​app zoals Instagram of de Play Store te openen, werkt het – maar je wordt naar de online webversie gestuurd in je browser, niet naar de zelfstandige app.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *