Duits beveiligingsbedrijf onthult of Xiaomi-telefoons censuur hebben

0
Duits beveiligingsbedrijf onthult of Xiaomi-telefoons censuur hebben

Een paar maanden geleden raadde het Litouwse ministerie van Defensie consumenten aan om geen Chinese smartphones te kopen en adviseerde hen de smartphones die ze al hadden weg te gooien, nadat uit een overheidsrapport was gebleken dat de apparaten ingebouwde censuurmogelijkheden hadden.

Advertentie
Met betrekking tot de kwestie had de Litouwse staatsinstantie voor cyberbeveiliging ook een verklaring afgelegd waarin stond dat Xiaomi -telefoons een ingebouwd vermogen hadden om bepaalde termen zoals “Vrij Tibet”, “Lang leve de onafhankelijkheid van Taiwan” of “democratische beweging” te detecteren en te censureren.

Aangezien deze voorwaarden gevoelig waren voor sommige Chinese burgers, had het bedrijf speciale software ingebouwd om ze te identificeren en te censureren.

LEES OOK
Xiaomi plaagt de Redmi Note 11S voorafgaand aan de officiële lancering
De Chinese techgigant had de beschuldigingen ontkend en om dit verder te betwisten, had zelfs een externe cyberbeveiligingsexpert ingehuurd om de beschuldigingen van Litouwen te beoordelen dat zijn smartphones ingebouwde censuurmogelijkheden hebben.

Onlangs was ook een Duitse IT-waakhondgroep een eigen onderzoek naar de zaak begonnen. De groep vond echter geen bewijs van enige vorm van toegevoegde censuurtools voor de Xiaomi-smartphones.

De IT-groep voegde eraan toe: “Als gevolg hiervan konden we geen anomalieën identificeren die verder onderzoek of andere maatregelen zouden vereisen”.

Met andere woorden, het is duidelijk dat er op dit moment geen bewijs is dat de beschuldigingen van de Litouwse regering ondersteunt.

Advertentie
LEES OOK
Xiaomi Black Shark 5 met Snapdragon 888+, 120Hz-scherm, 120W snel opladen
In het vorige rapport van het Litouwse National Cyber ​​Centre’s rapport werd ook beweerd dat de Xiaomi-telefoons waren gevonden die versleutelde telefoongebruiksgegevens naar een server in Singapore stuurden. Het rapport vermeldde verder dat er een beveiligingsfout is gevonden in de P40 5G-telefoon door het Chinese Huawei , maar dat er niets van dien aard is gevonden in de telefoons van een andere Chinese maker, OnePlus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *