De Sony WF-1000XM4 zijn onze 2021 draadloze oordopjes van het jaar

0
De Sony WF-1000XM4 zijn onze 2021 draadloze oordopjes van het jaar

We hebben het afgelopen jaar veel echte draadloze oordopjes getest en één ding is duidelijk: goedkope oordopjes worden goed. Maar ook dure oordopjes worden beter. Een goed voorbeeld hiervan zijn de Sony WF-1000XM4-oordopjes. Deze toppen zijn te koop voor $ 280, maar je krijgt waar je voor betaalt. Ik ga nog steeds terug naar de XM4s maanden na het afronden van de recensie omdat ze gewoon zo goed zijn. Ze vertegenwoordigen een hoge score op het gebied van audio, ANC, batterijduur en meer. Daarom zijn het de beste echte draadloze oordopjes van 2021.

Als je alle details wilt weten, moet je onze volledige recensie van de 1000XM4s doorlezen . De essentie is dat de WF-1000XM4-oordopjes bijna alle functies hebben die je maar kunt wensen in TWE’s. Er is ruisonderdrukking, USB-C en draadloos opladen, snel koppelen, solo-modus en het wordt zelfs geleverd met mooie schuimrubberen oordopjes. De audiokwaliteit is fantastisch en ik juich Sony toe voor het opnemen van hoogwaardige LDAC-ondersteuning, die ontbrak in de laatste TWE’s. De enige omissie is geen ondersteuning voor multipoint. Dat maakt het wat vervelender om tussen apparaten te wisselen, maar dat kan ik je vergeven want de rest is perfect.

wf1000xm4-6
De ruisonderdrukkingsprestaties zijn ook bovennatuurlijk goed, benaderen de kwaliteit van de WH-1000XM4-hoofdtelefoon, en het is beter geworden sinds de lancering. Bij de lancering kon het ANC af en toe ‘overslaan’. Het was subtiel maar afleidend. Ik heb de bug gemeld aan Sony, zij hebben het bevestigd en een firmware-update kort na de lancering loste het probleem op. Ik ben gewoon niet gewend aan dat soort aandacht, en ik betwijfel ten zeerste dat je ooit zoiets zou zien met een paar goedkope naamloze toppen.

Deze oordopjes komen niet helemaal overeen met de geluidskwaliteit van een goede over-ear hoofdtelefoon, maar het zijn nog steeds de beste in-ears die ik ooit heb gebruikt. Sony zegt dat het de afstemming van de oordopjes aanpast op basis van de muziek die populair is op het moment van release, en dat betekent meer bas in de XM4s. Het klinkt echter niet overweldigend aan de lage kant zoals sommige toppen. De afstemming van Sony lijkt over het algemeen geweldig en je kunt naar hifi-tracks luisteren met LDAC-ondersteuning. Dat scheelt een paar uur van de batterijduur van 8 uur, maar dat is een goed beginpunt. Deze oordopjes gaan nog steeds het grootste deel van een werkdag mee met hoogwaardige audio en ANC ingeschakeld.

Sony heeft deze oordopjes flink weten af ​​te slanken ten opzichte van hun voorgangers. Het zijn echter nog steeds grote oordopjes. Sommigen zullen ze te groot en oncomfortabel vinden, maar ik kan ze zonder problemen een paar uur dragen. De XM4’s hebben een IPX4-classificatie en dat kan ik bevestigen. Ik heb onlangs een knop in een sneeuwbank laten vallen en het kostte me een paar minuten om hem te vinden, maar hij speelde nog steeds en blijft goed werken. Ondanks dat het nogal dikke oordopjes zijn, is het hoesje aan de kleine kant – het past in het kleine vijfde zakje van mijn spijkerbroek.

Bovendien veroorzaken ze geen huidirritatie zoals de nieuwste oordopjes van Samsung . Ik stel oordopjes die geen blaren op mijn huid veroorzaken zeer op prijs. Ik zeg niet dat dat de beslissende factor voor jou zou moeten zijn, maar ik ben nu een beetje ongerust over de oordopjes van Samsung. Daarom prijs ik de Buds Pro nu niet.

wf1000xm4-3
Dit zijn dure oordopjes, maar we hebben al een aantal stevige kortingen gezien die de prijs dichter bij $ 200 brengen. Op dat moment zijn de 1000XM4’s een gemakkelijke aankoop. Ze zijn momenteel gedaald tot ongeveer $ 250, wat nog steeds redelijk is. Zelfs als ze voor de volle prijs waren, zou ik ze nog steeds aanbevelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *