Audio opnemen van Android-apps

Het opnemen van interne audio op een Android-smartphone was vroeger verrassend moeilijk zonder te rooten of een telefoon van een specifieke fabrikant te kopen. Maar vanaf Android 10 hebben apps een manier gekregen om audio vast te leggen via de zogenaamde Broad Audio Input Sharing API . Hoewel dit grotendeels werd geïntroduceerd als een toegankelijkheidsgerichte functie, zoals Live Caption , grepen ontwikkelaars snel het hulpprogramma voor het toevoegen van interne audio-opname aan apps voor het vastleggen van schermen.

Er is één ding dat u in gedachten moet houden: apps kunnen ondersteuning voor de audio-API die schermrecorders gebruiken, deactiveren. Dat betekent dat je soms gewoon geen audio in je opnamen kunt horen, zelfs als je de respectievelijke instellingen correct hebt geactiveerd. Dit kan het geval zijn voor telefoon-apps in landen of staten die het opnemen van gesprekken verbieden. En zoals je misschien wel vermoedt, geldt dit ook voor de meeste streamingdiensten die er zijn en ook voor sommige games. Zorg ervoor dat u test of uw schermrecorder audio goed vasthoudt voordat u iets belangrijks opneemt.

Native schermrecorders
De meeste fabrikanten hebben tegenwoordig schermrecorders ingebouwd, zoals Google, Samsung, OnePlus, Xiaomi en Huawei. Waarschijnlijk heb je op je telefoon toegang tot zo’n tool, dus misschien heb je geen extra app nodig.

Google Pixel-telefoons ondersteunen standaard het opnemen van apparaataudio sinds Android 11 . Om toegang te krijgen tot de tool, veegt u twee keer omlaag vanaf de bovenkant van uw scherm om de schakelaars voor snelle instellingen te openen. Mogelijk moet u naar links vegen om de schermrecorder op de tweede pagina te zien, maar als deze er niet is, moet u op de potloodknop drukken en de tool vanaf daar toevoegen aan uw snelle instellingen. Nadat je de schermrecorder hebt geopend, moet je ervoor zorgen dat je ‘Apparaataudio’ hebt geselecteerd onder ‘Audio opnemen’ en vergeet niet om de schakelaar naast het vervolgkeuzemenu in te schakelen.

Afbeeldingengalerij (3 afbeeldingen)
Pixel-schermrecorder 1
Pixel-schermrecorder 2
Pixel-schermrecorder 3
Google’s schermrecorder.

Samsung biedt de functie aan als onderdeel van zijn aangepaste One UI-interface. Als je de schakelaars voor snelle instellingen niet hebt gewijzigd, toegankelijk door twee keer naar beneden te vegen vanaf de bovenkant van je scherm, zou je een tegel met het label “Schermrecorder” op de tweede pagina moeten vinden. Druk er lang op om de instellingen in te voeren en schakel “Mediageluiden” in om de audio van uw telefoon op te nemen. U kunt ook zowel media- als microfoongeluid activeren. Samsung laat je bovendien op het scherm tekenen en een video van je camera aan de voorkant opnemen als je daar zin in hebt.

Afbeeldingengalerij (2 afbeeldingen)

Samsung’s ingebouwde schermrecorder.

OnePlus heeft voor het eerst native schermopname toegevoegd aan de OnePlus 7 Pro en is beschikbaar op zowel oudere als nieuwere apparaten. Zoek naar de invoer van de schermrecorder in uw tegels voor snelle instellingen (mogelijk moet u deze toevoegen door op het potloodpictogram onder aan de sectie te tikken) en houd deze vast om naar de instellingen te gaan. Daar kun je interne audio kiezen als bron voor je opname.

Afbeeldingengalerij (3 afbeeldingen)

De ingebouwde schermrecorder van OnePlus.

Xiaomi biedt native schermopname op de meeste van zijn apparaten dankzij een vooraf geïnstalleerde app genaamd “Screen Recorder”, die je ergens op je startscherm zou moeten vinden. Zodra je het hebt geopend, tik je op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek en zoek je naar het item “Geluidsbron” om te controleren of je apparaataudio-opname hebt ingeschakeld.

Afbeeldingengalerij (3 afbeeldingen)
Xiaomi-schermrecorder 1
Xiaomi schermrecorder 3
Xiaomi schermrecorder 2
Xiaomi’s schermrecorder.

Met Huawei en Honor kun je je scherm ook native opnemen. Veeg vanaf de bovenkant van uw scherm omlaag om de tegels voor snelle instellingen te zien en tik op de schermrecorderknop. Er verschijnt een zwevende bubbel met een opname- en microfoonknop. Als de laatste is doorgestreept, neem je interne audio op, en als dat niet het geval is, krijg je geluid rechtstreeks uit de microfoon van je telefoon.

Apps van derden
Als je geen Android 10 of hoger op je telefoon hebt of een apparaat van Google, Samsung, OnePlus, Huawei of Xiaomi, heb je waarschijnlijk pech als je je handset niet wilt rooten. Android 7 tot en met 9 verbieden schermrecorders om toegang te krijgen tot interne audio, dus je zit vast met stille screencasts of je moet gaan voor meer hacky-oplossingen, zoals een externe HDMI-schermrecorder. Om te controleren welke Android-versie u op uw telefoon heeft, voert u de systeeminstellingen in en gebruikt u het zoekvak om de “Android-versie” te vinden.

U moet een vergelijkbare workflow doorlopen om de twee hier gepresenteerde apps in te stellen. Ze hebben allebei zwevende bedieningsknoppen, dus je moet ze toestaan ​​om bovenop andere apps te tekenen. Andere noodzakelijke machtigingen zijn de microfoon (als u externe audio wilt opnemen) en bestanden en media (om de opgenomen bestanden op te slaan).

ADV-schermrecorder
ADV was een van de eerste schermrecorders die de API ondersteunde toen deze werd geïntroduceerd in Android 10. Wanneer u de app start, moet u het privacybeleid accepteren (meestal met betrekking tot het verzamelen van niet-persoonlijk identificeerbare statistieken) en toegang geven tot externe opslag. Nadat je ADV hebt ingesteld, kun je naar Instellingen gaan door op het overloopmenu met drie stippen in de rechterbovenhoek te tikken. Scroll naar beneden naar de A udio instellingen en ervoor kiezen om de interne audio (Android 10+) .

Afbeeldingengalerij (3 afbeeldingen)

Ga naar instellingen en kies interne audio.

ADV wordt geleverd met een zwevende knop waarmee u opnamen kunt stoppen en starten zonder uw meldingenpaneel te openen. Het kan worden gedeactiveerd als u het niet in uw screencasts wilt hebben. Wat geavanceerde functies betreft, kunt u met ADV de resolutie, de bitsnelheid en de framesnelheid wijzigen. Het biedt ook een eenvoudige video-editor waarmee je je opnamen kunt bijsnijden zonder dat je extra software nodig hebt.

ADV-schermrecorder
Ontwikkelaar: ByteRev
Prijs: Gratis
4.4
Downloaden
AZ Schermrecorder
In tegenstelling tot ADV wordt AZ Screen Recorder geleverd met advertenties, maar u kunt deze tegen een lage vergoeding volledig uitschakelen. Om interne audio op te nemen, moet u naar het meest rechtse tabblad (instellingen) gaan, het item Audiobron zoeken en Interne audio selecteren . Afgezien van de reguliere opties zoals het wijzigen van de resolutie, bitrate en framesnelheid, geeft de app je toegang tot een geschikte selectie van bewerkingsfuncties: je kunt een video inkorten of bijsnijden, het midden wegknippen, converteren naar GIF, frames extraheren, voeg achtergronden, audio, tekst en stickers toe en je kunt het zelfs samenvoegen met een andere opname.

Afbeeldingengalerij (3 afbeeldingen)
Screenshot_20211125-162236
Screenshot_20211125-162334
Screenshot_20211125-162403
Ga naar instellingen (tandwielpictogram rechtsboven) en kies interne audio.

Als je de zwevende knop wilt verwijderen, kun je in plaats daarvan kiezen voor de “magische knop” – het is een onzichtbaar element dat je kunt gebruiken om opnames te pauzeren en te stoppen. Hiermee kunt u ook op de screencast tekenen. AZ Screen Recorder is bovendien in staat tot livestreaming en Wi-Fi-overdracht, waardoor het de meest veelzijdige van de twee is.

AZ Screen Recorder – Videorecorder, Livestream
Ontwikkelaar: AZ Screen Recorder
Prijs: Gratis
4.4
Downloaden
Het kiezen van uw favoriete schermrecorder komt neer op voorkeur – ze zijn allemaal vrij vergelijkbaar op technisch niveau, terwijl sommige meer kaal zijn dan andere. Als u niet geïnteresseerd bent in extra functies zoals videobewerking, kunt u degene kiezen die u het meest intuïtief vindt. En als u een van de apparaten met ingebouwde screencast-mogelijkheid bezit, hoeft u niet eens een extra app te downloaden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *