OnePlus beperkt tot welke sensoren Google Camera-mods toegang hebben in OxygenOS 12

0
OnePlus beperkt tot welke sensoren Google Camera-mods toegang hebben in OxygenOS 12

Jarenlang hebben niet-Pixel-telefoons kunnen genieten van een deel van de cameramagie van Google, dankzij Google Camera-poorten/mods . Omdat een groot deel van de Pixel-camera-ervaring neerkomt op software, hebben ontwikkelaars manieren bedacht om delen van die ervaring naar andere apparaten te brengen. Onder de root-en-ROM-menigte is het een populaire praktijk waarmee je kunt genieten van Pixel-camerafuncties en verbeterde verwerking op niet-Pixel-apparaten. Nu zorgt een schijnbaar willekeurige beperking van OnePlus ervoor dat Google Camera-mods (en alle camera-apps van derden) geen toegang krijgen tot hulpcamera’s op de telefoons van het bedrijf.

Als je niet bekend bent met het concept, een handvol populaire ontwikkelaars (inclusief mensen zoals cstark27, BSG en Arnova8G2) porten en wijzigen versies van de Google Camera-app van Pixel naar apparaten van derden . Het kan wat onderzoek vergen om een ​​versie op te sporen die goed speelt op je specifieke telefoon, en er zijn meestal een paar defecte functies en enkele bugs, maar je kunt vaak veel betere fotoresultaten krijgen van deze aangepaste camera-apps dan je kunt op de app bij uw telefoon is geleverd, en kunt u genieten van enkele van die Pixel-specifieke camerafuncties op uw niet-Pixel-telefoon.

Vanaf OxygenOS 12 zijn de hulpcamera’s (lees: de niet-primaire ultragroothoek-, macro- of telelens) niet langer toegankelijk buiten de eigen camera-app van OnePlus, zo meldt de Google Camera Port Updates Telegram-groep . Dit betekent dat als u een Google Camera-mod op uw OnePlus-telefoon met Android 12 zou installeren, u alleen de primaire camera/sensor ermee zou kunnen gebruiken. En als het niet duidelijk was, betekent dit dat andere apps ook geen toegang hebben tot de andere sensoren, inclusief de apps die je zou kunnen downloaden uit de Play Store.

Afbeeldingengalerij (1 afbeeldingen)
Screenshot_20211210-132546
De OxygenOS 12-update die deze verandering levert, is om andere redenen al controversieel onder fans. Het is niet alleen in wezen gewoon Oppo’s ColorOS met een handvol OnePlus-specifieke tweaks, maar het zit ook absoluut vol met bugs, iets waardoor OnePlus uiteindelijk de uitrol van de update stopte .

Deze beperking van de extra camera is met name ook aanwezig in Oppo-telefoons met ColorOS. Hoewel het jammer is, kan dat betekenen dat de wijziging opzettelijk is, en we zien mogelijk niet dat dit gedrag terugkeert naar een GCam-vriendelijke praktijk als en wanneer de update opnieuw begint uit te rollen.

Als je een OnePlus-telefoon hebt en een Google Camera-poort of -mod wilt blijven gebruiken met alle sensoren van je telefoon, overweeg dan om de OxygenOS 12-update uit te stellen wanneer deze weer begint uit te rollen. En als OnePlus de functie niet terugbrengt, kun je altijd een ROM proberen – ze zijn relatief eenvoudig te installeren op OnePlus-telefoons.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *