Ik heb mijn Chromecast vervangen door een schild, en dat zou jij ook moeten doen terwijl het te koop is voor Black Friday

0
Ik heb mijn Chromecast vervangen door een schild, en dat zou jij ook moeten doen terwijl het te koop is voor Black Friday

De Chromecast met Google TV was gemakkelijk aan te bevelen toen het vorig jaar werd gelanceerd voor slechts $ 50, en het is nu nog steeds een goed apparaat. Ik ben echter op zoek geweest naar een krachtigere streaming-box – iets dat niet-gecomprimeerde audio aankan en welke videoformaten ik er ook naar gooi. Er is eigenlijk maar één game in de stad die dichtbij komt, en dat is het Nvidia Shield. Het heeft alle streamingmogelijkheden van de duurdere Pro-box, maar voor een veel lagere prijs van $ 150. Het schild is deze Black Friday echter zeldzaam te koop voor $ 129 , en ik kon het niet laten.

Ik vind veel dingen over de Chromecast leuk en ik raad het de meeste mensen nog steeds ten zeerste aan. Het is geweldig als je gewoon wat Netflix of HBO Max wilt streamen, en de afstandsbediening is gemakkelijk te gebruiken. Ik ben echter niet de meeste mensen. Ik heb de Chromecast het afgelopen jaar langzamer zien worden – het is niet ondraaglijk, maar ik gebruik het niet meer zo graag als ik ooit deed. De belofte van Google’s “For you”-scherm is ook aan de kant geschoven. Nu is het net zo waarschijnlijk dat advertenties worden weergegeven als inhoud die ik al bezit. De Chromecast-afstandsbediening is ook niet het meest stevige stuk hardware gebleken. De knoppen begonnen na ongeveer zes maanden te vergelen en een paar maanden later stopten ze met werken. Uiteindelijk heb ik een vervangende afstandsbediening gekocht, wat bijna 50% was van de kosten van een nieuwe Chromecast.

Zelfs als ik de zwakheden van de Google-dongle negeerde, was het nooit krachtig genoeg om alles te doen wat ik wil van een streamingapparaat. De Chromecast kan bijvoorbeeld de ongecomprimeerde audio- en videoformaten in veel Blu-ray-rips niet aan, en dat is belangrijk voor mij. Het basismodel Shield kan echter alles onder de zon decoderen zonder te zweten. Deze versie van de Shield heeft een 32-bits besturingssysteem vanwege de kleinere RAM-capaciteit, maar dat is geen probleem voor de apps die ik nodig heb. Ik waardeer ook de opname van een Ethernet-poort voor betrouwbaardere connectiviteit. En ik weet dat hij gewoon achter mijn tv komt te zitten, maar ik vind ook dat de Shield-buis een strak design heeft. Niet aantrekkelijk , hoor . Gewoon netjes.

nvidia-shield-tv-2019-review-7
Nvidia lanceerde een opnieuw ontworpen afstandsbediening met de 2019 Shields, en het is een luxe upgrade ten opzichte van de Chromecast-afstandsbediening. Het beknibbelt niet op knoppen zoals de Chromecast, en ze zijn verlicht. Pak de afstandsbediening op en hij licht op, wat een heel mooi gebaar is. Omdat er gewone batterijen in zitten, hoef je niet lang te wachten terwijl de afstandsbediening net als de vorige Shield-modellen uit de slaapstand ontwaakt. En het reactievermogen! De Chromecast blijft regelmatig achter en negeert het indrukken van knoppen, maar het schild is verfrissend pittig en heeft bruikbare multitasking.

Ik hoop dat Nvidia Shield-hardware blijft maken – niemand anders geeft echt prioriteit aan A/V van hoge kwaliteit in een streaming-dongle als deze. Hoewel ik niet denk dat de meeste mensen $ 129 aan een streamingstick hoeven uit te geven, moeten degenen die de beste prestaties eisen, de Shield kopen. En dit is een goed moment om het te doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *