De FTC gooide een sleutel in de plannen van Nvidia om ARM . over te nemen

0
De FTC gooide een sleutel in de plannen van Nvidia om ARM . over te nemen

We horen sinds vorig jaar over Nvidia’s pogingen om chipsetmaker ARM over te nemen , maar dankzij enkele niet zo verrassende zorgen van de Amerikaanse overheid, moet de aankoop nog officieel worden gemaakt. Nadat beide bedrijven in oktober hadden bevestigd dat het lopende antitrustonderzoek verre van compleet was , leek het erop dat de toekomst van de deal op zijn best duister was. Nu weten we de conclusie van dat onderzoek: een FTC-rechtszaak bedoeld om een ​​einde te maken aan de verkoop.





De FTC heeft de overname vandaag voor de rechtbank aangevochten en de deal van $ 40 miljard concurrentiebeperkend genoemd (via The Wall Street Journal ). Volgens de rechtszaak zou het bedrijf, als Nvidia ARM zou overnemen, een enorme controle geven over de technologie die zijn rivalen – vermoedelijk bedrijven als Qualcomm – nodig hebben om chipsets te ontwerpen zoals de onlangs onthulde Snapdragon 8 Gen 1 . De beslissing om de rechtszaak aan te spannen was unaniem, waarbij alle vier de leden – twee democraten, twee republikeinen – het erover eens waren dat de deal onwettig was.

FTC Bureau of Competition Director Holly Vedova gaf een verklaring af na de aankondiging:

“De FTC klaagt aan om de grootste fusie van halfgeleiderchips in de geschiedenis te blokkeren om te voorkomen dat een chipconglomeraat de innovatiepijplijn voor technologieën van de volgende generatie verstikt. De technologieën van morgen zijn afhankelijk van het behoud van de huidige concurrerende, geavanceerde chipmarkten. Deze voorgestelde deal zou de prikkels van Arm op de chipmarkten verstoren en het gecombineerde bedrijf in staat stellen de rivalen van Nvidia op oneerlijke wijze te ondermijnen. De rechtszaak van de FTC zou een sterk signaal moeten zijn dat we agressief zullen optreden om onze kritieke infrastructuurmarkten te beschermen tegen illegale verticale fusies die verstrekkende en schadelijke gevolgen hebben voor toekomstige innovaties.”

Het is de laatste in een lange reeks hindernissen waarmee de overname van Nvidia sinds vorig jaar te maken heeft gehad, toen de Europese Commissie in oktober een eigen onderzoek opende . Van zijn kant heeft Nvidia eerder verklaard dat het geen van zijn rivalen zou stoppen om toegang te krijgen tot de ontwerpen van ARM. Het lijkt er echter op dat grote regeringen over de hele wereld het moeilijk vinden om beide bedrijven op hun woord te vertrouwen. Hoewel deze gang van zaken de deal nog niet helemaal heeft vernietigd, is het nog een slecht voorteken voor de toekomst van deze overname.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *