Fossil Gen 6 review: de klok is bijna op

0
Fossil Gen 6 review: de klok is bijna op

De lancering van een nieuwe Wear OS-smartwatch op dit moment is een precaire positie om in te verkeren . Google en Samsung werken samen aan de ontwikkeling van een broodnodige update van het platform , en dit heeft al vruchten afgeworpen met de nieuw uitgebrachte Watch4- familie met een lopende versie van Wear OS 3. Andere smartwatch-makers zijn echter buitenspel gezet omdat Google heeft bevestigd dat ze het grootste deel van een jaar geen updates voor de nieuwe versie zullen hebben . Betreed de Fossil Gen 6, een solide en goed gemaakte versie van de productlijn, maar ook een underdog die wordt tegengehouden door het stigma van lancering met Wear OS 2.

Fossiele Gen 6
6.50 / 10
Lees Beoordelingen
Fossil Gen 6 wijzerplaat 2
LEES MEER BEOORDELINGEN
LEES MEER BEOORDELINGEN
Fossil Gen 6 wijzerplaat 2
Fossil Gen 6 bedieningselementen achter
ZIE OP AMAZON
De Fossil Gen 6 Smartwatch is een relatief kleine update, maar het offert te veel batterijduur op en mist iets speciaals dat het anders de verkoopprijs waard zou maken. Het wordt ook benadeeld door de op handen zijnde update voor Wear OS 3 die Fossil pas later in 2022 kan lanceren.

SPECIFICATIES:
Merk: Fossil
Materiaal kast: roestvrij staal
Waterdichtheid: 3ATM (spat- en regenbestendig. Niet geschikt voor douchen, zwemmen of onderdompelen.)
Maten: 42 mm met riemen van 18 mm, 44 mm met riemen van 22 mm
Display: 1,28″ kleuren AMOLED, 416×416, 326ppi
CPU: Qualcomm® Snapdragon™ Wear 4100+
RAM: 1GB
Opslag: 8GB
Batterij: 300mAh
Connectiviteit: Bluetooth 5.0 LE, GPS, NFC SE, WiFi
Software: Wear OS 2 (bij lancering), optionele update naar Wear OS 3 (gepland)
Gezondheidssensoren: versnellingsmeter, hoogtemeter, omgevingslicht, kompas, gyroscoop, off-body IR, PPG-hartslag, SPO2
Prijs: $ 299
PLUSPUNTEN
Stevige bouwkwaliteit met goede knoppen en een draaiknop
Het AMOLED-display is helder en echt scherp
Snel(er) opladen is beter dan vorige generaties
NADELEN
De batterijduur is middelmatig, zelfs als je bijna alle functies opoffert
Prestaties haperen af ​​en toe een beetje te veel
De prijs is niet erg concurrerend, vooral met de Galaxy Watch4
KOOP DIT PRODUCT
Fossil Gen 6 wijzerplaat 2
Fossiele Gen 6
WINKELEN BIJ AMAZON
WINKELEN BIJ FOSSIL
Ontwerp, hardware, wat zit er in de doos
Net als eerdere Fossil-smartwatches is de Gen 6 verkrijgbaar in een paar stijlen en met verschillende bandjes. Voor deze review gebruik ik het 44 mm zwarte model met de Green Camo Grosgrain-riem, die te koop is voor $ 299.

Fossiele smartwatches wijken niet ver af van het uiterlijk van traditionele polshorloges, en de Gen 6 houdt nauw vast aan dezelfde formule. De behuizing is gemaakt van roestvrij staal en omringt het Gorilla Glass-display. Rondom de buitenste rand is een duidelijke karteling (ribbels) die zou suggereren dat er een roterende ring is, maar dit is slechts cosmetisch.

Fossil Gen 6 bestuurt voorzijde
Ik heb niets dan goede dingen te zeggen over het scherm. Alles ziet er scherp uit met 326 ppi en het produceert rijke, heldere kleuren. De kijkhoeken zijn erg goed en er is geen waarneembare kleurzweem.

De rechterkant van het horloge is uitgerust met een wijzerplaat geflankeerd door twee metalen palen om het te beschermen tegen zijdelingse botsingen. Het voelt als muggenzifterij, maar ik denk dat de kop van de wijzerplaat een beetje te dun is, en hij draait met net iets te veel weerstand. Als gevolg hiervan moet het draaien van de draaiknop een zeer opzettelijke actie zijn, en het heeft me ertoe aangezet om het touchscreen vaker te gebruiken om te scrollen. Het is echter mogelijk dat de wijzerplaat na verloop van tijd en gebruik losser wordt, wat dit probleem zou kunnen oplossen.

Er zijn ook twee knoppen achter de wijzerplaatbeschermers. De bovenste knop start de Fossil’s Wellness-app en de onderste opent Google Pay, maar beide knoppen kunnen opnieuw worden toegewezen aan elke andere app op de telefoon. De knoppen zijn niet slecht, maar kieskeurigere gebruikers zullen merken dat ze een beetje papperig zijn zonder een definitieve klik onderaan.

De achterkant van het horloge heeft een kleine uitstulping voor de sensorbundel, die is omgeven door een paar metalen oplaadringen. De ringen zijn ontworpen om de magnetische oplaadpuck vrij te laten draaien terwijl hij verbonden blijft, en op zijn beurt kan de kabel in elke gewenste richting wijzen. Het werkt goed, maar ik ontdekte dat de puck te gemakkelijk kan worden losgekoppeld, soms zelfs met slechts een stoot tegen de tafel waarop hij zit. Bij twee verschillende gelegenheden zette ik het horloge op de puck en zag de oplaadanimatie, en keerde toen terug om te ontdekken dat het helemaal leeg was.

Fossil Gen 6 met oplader
Ik denk dat het ook de moeite waard is om te vermelden dat de oplaadpuck een permanente USB-kabel heeft en dat hij niet erg duurzaam aanvoelt. Als een onderdeel van de kabel of stekker beschadigd is, moet de hele oplader worden vervangen. Ik weet dat dit nu vrij standaard is onder smartwatch-makers, maar het was vrij gebruikelijk om een ​​oplaadpuck met een eenvoudige poort te hebben, en ik zou graag denken dat Fossil hier ooit op zal komen.

De riem die bij mijn recensie-eenheid wordt geleverd, is aan beide uiteinden voorzien van klittenband, zodat deze kan worden aangepast aan een breed scala aan polsmaten. Het is comfortabel om urenlang te dragen, ook als je het graag redelijk strak draagt. Er zijn ook kleine stukjes leer met fijn gesneden logo’s om wat visuele accenten toe te voegen. Eerlijk gezegd ben ik geen fan van klittenband of camouflagepatronen, dus dit is niet de stijl die ik voor mezelf zou kiezen – maar dat is puur subjectief en er zijn genoeg andere opties om uit te kiezen. En als je niet van een van de andere opties van Fossil houdt, worden deze riemen vastgehouden door veerbelaste pinnen, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden verwijderd en vervangen door een standaard 22 mm-riem (of 18 mm op de kleinere modellen).

Fossil Gen 6 om de pols
Software, prestaties en batterijduur
Er is geen manier om het grootste en meest voor de hand liggende onderwerp te vermijden, dus laten we het gewoon uit de weg ruimen. De Fossil Gen 6 wordt gelanceerd met Wear OS 2 en de huidige tijdlijn heeft de update naar Wear OS 3 op zijn vroegst pas medio 2022. Verder heeft Google duidelijk gemaakt dat dit een opt-in-update zal zijn, wat in mijn oren een teken is dat de update naar verwachting slecht zal werken op de korte lijst van horloges die naar verwachting de optie zullen hebben.

Afgezien van de donkere schaduw van dubieuze updates, werkt de Fossil Gen 6 prima met Wear OS 2, en afgezien van een vervelend installatieproces met veel bevestigingsvragen om functies in te schakelen, lijkt het redelijk bugvrij en betrouwbaar te zijn. Om te zeggen dat het werkt zoals elke andere recente smartwatch met dezelfde software, zou een voor de hand liggende en voorspelbare verklaring zijn. Zelfs als Wear OS 2 wat te klagen heeft, is het nog steeds een behoorlijk volwassen product.

De prestaties kunnen echter een probleem zijn. Apps en kernfuncties werken meestal snel genoeg, maar ik zag af en toe momenten van onvoorspelbare vertraging. Er is ook een kortstondige traagheid onmiddellijk na het wakker maken van het horloge – het is normaal om de CPU bijna volledig uit te schakelen om de batterij te sparen, en het duurt even om wakker te worden – maar het is meer waarneembaar op dit horloge in vergelijking met sommige andere die ik heb gebruikt. Eerlijk gezegd betwijfel ik of de meeste mensen het zelfs zullen opmerken, maar kieskeurige gebruikers kunnen het van tijd tot tijd zien.

Afbeeldingengalerij (3 afbeeldingen)
screen_2021-11-12_05-00-49
screen_2021-11-12_04-59-54
screen_2021-11-12_04-59-06
De meegeleverde software is grotendeels ongewijzigd gebleven ten opzichte van eerdere generaties, inclusief de typische set apps voor één doel om de sensoren uit te voeren en slaap of andere basistrainingsactiviteiten te volgen. Als je veel meer wilt, moet je Google Fit installeren en naar de Play Store gaan voor meer geavanceerde opties.

De levensduur van de batterij is voorspelbaar teleurstellend. De marketing van Fossil belooft 24 uur in de uitgebreide modus, maar hierdoor worden de meeste functies van het horloge uitgeschakeld, wordt Bluetooth beperkt tot een schema en wordt het scherm uitgeschakeld en kan het worden ingeschakeld, zodat je het alleen kunt inschakelen met een druk op de knop. Kortom, het wordt een veredelde stappentracker die meldingen kan weergeven. Als dit alles is wat je wilt, is een Fitbit waarschijnlijk een betere investering.

Afbeeldingengalerij (3 afbeeldingen)
screen_2021-11-12_05-01-25
screen_2021-11-12_05-01-39
screen_2021-11-12_05-01-58
Ik denk dat de meeste mensen de dagelijkse modus zullen kiezen die alles actief houdt, inclusief always-on display (AOD). Deze instelling zou een redelijk constant gebruik van 12 uur moeten opleveren; wat niet geweldig is, maar het is ongeveer wat ik zou verwachten van een Wear OS-horloge met het display en de biometrische sensoren die constant aan je batterij knabbelen. Het verbaast me in ieder geval dat het uitschakelen van al deze functies de duur alleen maar verdubbelde.

Ik ben toevallig ook een van die excentriekelingen die het prima vindt om het scherm uit te schakelen en het te laten activeren met tilt-to-wake, maar dit verhoogt de levensduur van de batterij slechts tot ongeveer 18 uur. Er is ook een Time Only-modus die het hele besturingssysteem uitschakelt en alleen een klok laat zien, waardoor je een batterijlevensduur van meerdere dagen hebt, maar verder niets.

Dit brengt ons uiteindelijk bij het onderwerp opladen. Fossil beweert dat de Gen 6 in 30 minuten snel tot 80% kan opladen. Ik heb verschillende oplaadblokken geprobeerd, maar kon die snelheid niet reproduceren. In plaats daarvan registreerde ik elke 10 minuten een redelijk lineaire oplaadsnelheid van ongeveer 18%, waarbij ik bijna precies 1 uur 100% bereikte. Het is redelijkerwijs mogelijk dat geen van mijn oplaadblokken het juiste snellaadprotocol ondersteunt, maar aangezien er geen blok in de doos zit, kan deze ervaring voor veel klanten gebruikelijk zijn.

Fossil Gen 6 buitenshuis
Moet je het kopen?
Waarschijnlijk niet. Onder normale omstandigheden krijgt de Fossil Gen 6 een voldoende. De bouwkwaliteit is solide, het scherm ziet er fantastisch uit en er wordt niet ingeleverd op hardwarefuncties. De korte levensduur van de batterij en de incidentele prestatieproblemen weerhouden het er echter van om een ​​volledig positieve ervaring te creëren.

Maar ook dit zijn geen normale omstandigheden. Als je de update naar Wear OS 3 wilt krijgen – sommige mensen zullen dat niet doen – is het moeilijk om daar geen rekening mee te houden. Er zijn tal van onbeantwoorde vragen, maar we weten dat de Fossil Gen 6 de update een tijdje niet zal zien , en we kunnen niet voorspellen of het zelfs goed zal werken op deze hardware. Tegen de tijd dat deze vragen zijn beantwoord, zal de Fossil Gen 7 uit zijn of op korte afstand volgen.

Alles bij elkaar voelt $ 300 als te veel. Als u zich niet al te veel zorgen maakt over Wear OS 3, of als u niet tot midden volgend jaar wilt wachten om een ​​horloge te kopen, kan de Fossil Gen 6 een goede aankoop zijn zodra deze in de uitverkoop gaat. Anders is de Galaxy Watch4 $ 50 lager geprijsd en heeft hij een meer definitieve toekomst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *