Chrome wil dat de functie ‘link kopiëren om te markeren’ ook afbeeldingen en video ondersteunt

0
Chrome wil dat de functie 'link kopiëren om te markeren' ook afbeeldingen en video ondersteunt

Op internet draait alles om het delen van inhoud, en onlangs hebben we een ander krachtig hulpmiddel gekregen om ons daarbij te helpen. Terwijl je in het verleden alleen links naar volledige webpagina’s kon delen, of naar specifieke vooraf gedefinieerde “ankerpunten” daarbinnen, boden deze nieuwe “tekstfragmenten” ons de mogelijkheid om aangepaste links te maken die specifieke passages binnen een pagina zelf benadrukten. Nu werken Chrome-ontwikkelaars eraan om ons de logische volgende stap te brengen: de mogelijkheid om op vrijwel dezelfde manier naar afbeeldingen en andere media op een pagina te linken.

We leerden tekstfragmenten voor het eerst kennen toen ze in de zoekresultaten van Google verschenen , en wezen ons direct naar waar op een pagina de informatie stond waarnaar we op zoek waren. Het duurde niet lang voordat we zelf links aan het maken waren met behulp van een handige Chrome-extensie en toen eindelijk zagen dat die functionaliteit rechtstreeks in de browser zelf werd ingebouwd .

chrome-tekstfragment-voor-afbeeldingen
Deze nieuwe poging probeert een soortgelijk systeem te implementeren voor het verwijzen naar media op een site – uiteraard kunnen we de URL’s voor specifieke afbeeldingen of video’s al delen, maar dit zou gebruikers in staat stellen ze te zien in de context van een grotere webpagina (via Chrome-verhaal ). Om dit voor elkaar te krijgen is een beetje meer een technische uitdaging dan werken met alleen tekst, en biedt enkele interessante beveiligingsproblemen voor ontwikkelaars om te omzeilen, maar het nut ervan lijkt duidelijk.

Er is nog geen mooie naam voor, en de documentatie beschrijft het gewoon als “CSS-selectorfragment-ankers” – rolt echt van de tong, hè? Hopelijk kunnen we het binnenkort zelf proberen in een aanstaande release van het Dev-kanaal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *