Acer ConceptD CP3271K review: een 4K-monitor voor makers van inhoud

0
Acer ConceptD CP3271K review: een 4K-monitor voor makers van inhoud

Tijdens de pandemie, samen met de veelvoudige toename van het gebruik van pc’s, is er een duidelijke verschuiving geweest naar Pro-apparaten, waarbij velen zich bezighouden met het maken van professionele inhoud of eSports. Dit heeft een grote markt gecreëerd voor professionele apparaten zoals de Acer ConceptD-reeks premium notebooks en monitoren.

Acer ConceptD CP3271K is een 27-inch 4K-monitor die een uitstekende beeldkwaliteit en een strak uiterlijk belooft. Dus besloot ik een paar dagen met de monitor door te brengen om te zien of deze in mijn dagelijkse workflow past. Ik was altijd al geïnteresseerd in een high-end monitor voor het bewerken van foto’s, het spelen van games, het beheren van de website en het gebruiken ervan voor creatie. Hoewel de Acer ConceptD CP3271K-monitor eruitziet als een serieus apparaat, wilde ik hem vooral bij me hebben.

Acer ConceptD CP3271K prijs in India: Rs 57.990

Acer ConceptD CP3271K specificaties : 27-inch schermformaat|16:9 aspect ratio| 4K UHD (3840 x 2160) resolutie, overgeklokt tot 144Hz|IPS-paneeltechnologie|400cd/m2 helderheid| 1.000:1 contrastverhouding|99% sRGB, 90% DCI-P3 kleurruimtedekking|2x HDMI, 2x DP, 4x USB 3.0-connectiviteit|Nvidia G-SYNC-technologie

Acer ConceptD CP3271K review: ontwerp en esthetiek
Deze monitor is duidelijk ontworpen voor werkruimtes, maar ik vind het niet erg om de Acer ConceptD CP3271K thuis te gebruiken. Het eerste dat opvalt aan de 27-inch monitor is de voet van imitatiehout en de geanodiseerde hals. Het heeft een geruststellende uitstraling en de afwerking van imitatiehout op de ronde basis geeft het een mooi designaccent.

Het displaypaneel ziet er echter uit als elke andere gewone monitor die op de markt verkrijgbaar is. Het heeft smalle randen en de monitor zelf is gemaakt van plastic. Het display biedt een breed scala aan ergonomische aanpassingen. De hoogte is verstelbaar en kan worden gekanteld van -5° tot ongeveer 35° maar heeft geen zwenkbeweging. Helaas is de portretmodusoptie niet beschikbaar.

De standaard voelt solide aan, hoewel de kleine klacht is dat wanneer je de monitor kantelt, de hele basis verschuift. Het is misschien een klein probleem, maar het irriteerde me vaak.

Acer ConceptD monitor, Acer ConceptD CP3271K, Acer ConceptD CP3271K review, Acer ConceptD 4K monitor, Acer 4K monitor, monitoren voor videobewerking Het eerste dat opvalt aan de 27-inch monitor is de voet van imitatiehout en de geanodiseerde hals. Krediet: Anuj Bhatia/Indian Express
De monitor bevat ook de lichtafschermende flappen, die u in wezen helpen om u meer te concentreren als u een video bewerkt of aan een ontwerpproject werkt. De hele grondgedachte achter de flappen is om omgevingslicht weg te filteren en schittering te verminderen, dus als je op de bewerkingstafel zit, zien de kleuren er nauwkeuriger en nauwkeuriger uit.

Acer ConceptD CP3271K review: Poorten en bedieningselementen
Als het op connectiviteit aankomt, heeft Acer goed voor poorten gezorgd. Je vindt er twee HDMI-ingangen en twee DisplayPorts. Bovendien krijg je ook vier USB 3.0-poorten (twee aan de achterkant die aan de achterkant verborgen zijn en twee aan de linkerrand voor gemakkelijker toegang). De ingangen bevinden zich aan de achterkant en zijn een beetje moeilijk te bereiken. Het ontbreken van USB-C-connectiviteit is echter een grote omissie. USB-C is nu de universele standaard en meer apparaten ondersteunen deze toekomstbestendige connectiviteit. Hoewel het geen groot verschil zou maken, heeft het elke dag een voordeel om je laptop met een enkele kabel op de monitor aan te sluiten.

Acer ConceptD monitor, Acer ConceptD CP3271K, Acer ConceptD CP3271K review, Acer ConceptD 4K monitor, Acer 4K monitor, monitoren voor videobewerking De Nintendo Switch wordt gekoppeld aan de Acer-monitor. (Het krediet: Anuj Bhatia / Indian Express )
Over bedieningselementen gesproken, er is de aan / uit-knop, drie sneltoetsen en een joystick, die kunnen worden gebruikt om door het on-screen display (OSD) van de monitor te navigeren. De interface is eenvoudig en gemakkelijk te begrijpen. Er zijn opties om de helderheid, het contrast, de zwarte boost en het blauw licht te wijzigen. U kunt ook aangepaste kalibratieprofielen instellen en er zijn speciale modi voor sRGB, DCI-P3 en HDR. De monitor wordt geleverd met fabriekskalibraties voor de sRGB-, Adobe RGB- en DCI-P3-kleurruimten.

Acer ConceptD CP3271K review: Prestaties en beeldkwaliteit
Laten we het eerst hebben over de ruwe specificaties, zullen we?

De Acer ConceptD CP3271K heeft een 27-inch IPS-scherm en een 4K-resolutie (3840x2160p). De monitor heeft een piekhelderheid van 400 nits en een statische contrastverhouding van 1000:1. Wat betreft het kleurengamma, het scherm heeft 99 procent van de sRGB-kleurruimte en 99 procent van de DCI-P3-ruimte. Dat betekent dat als je van professionele videobewerking of animatie houdt, de ConceptD CP3271K geschikt moet zijn voor het soort werk dat je doet. Het is ook geschikt voor DisplayHDR 400. Acer vermeldt niet hoeveel de Adobe RGB-kleurruimte de monitor precies kan ondersteunen, het ligt ergens rond de 84 procent.

Acer ConceptD monitor, Acer ConceptD CP3271K, Acer ConceptD CP3271K review, Acer ConceptD 4K monitor, Acer 4K monitor, monitoren voor videobewerking Hoewel de monitor is gericht op professionele gebruikers, kan hij worden gebruikt voor normale dingen zoals surfen op het web of films kijken. Krediet: Anuj Bhatia/Indian Express
Het beeldscherm ziet er goed uit. Ik was foto’s aan het bewerken van de recensie-eenheid, ik kon de kleinste details zien. De kleurweergave is goed en de kijkhoeken zijn prima. Hoewel de monitor is bedoeld voor professionele gebruikers, kan hij worden gebruikt voor gewone dingen zoals surfen op het web of het bekijken van video’s. De 4K resolutie is altijd welkom. De monitor heeft wel NVIDIA G-SYNC als je pc dit kan ondersteunen.

Ik heb er met veel plezier spelletjes op gespeeld. Ik heb mijn Asus TUF Gaming 15 aangesloten op de monitor en heb genoten van het spelen van Forza Horizon 4. Ik zal niet zeggen dat het zo goed is als een gamingmonitor, maar aangezien deze ConceptD CP3271K een hoge verversingssnelheid ondersteunt (120Hz maar overklokt naar 144Hz), het kan worden gebruikt om te gamen. De monitor heeft ingebouwde 4W-stereoluidsprekers, maar ze missen punch.

Acer ConceptD monitor, Acer ConceptD CP3271K, Acer ConceptD CP3271K review, Acer ConceptD 4K monitor, Acer 4K monitor, monitoren voor videobewerking Ik was foto’s aan het bewerken van de recensie-eenheid, ik kon de kleinste details zien. Krediet: Anuj Bhatia/Indian Express
Acer ConceptD CP3271K review: Moet je het kopen?
De Acer ConceptD CP3271K is niet speciaal gericht op gewone mensen, omdat hij is ontworpen voor videoproducenten, grafisch ontwerpers en animators. Voor Rs 57.990 lijkt het misschien duur, maar het is geen hoge prijs voor een professionele monitor. De 27-inch is een redelijk formaat voor een monitor met een hoge helderheid, professionele kleurweergave, HDR-ondersteuning en lokaal dimmen. Ik wou dat de monitor betere aanpassingsopties, dunnere randen en ondersteuning voor USB-C had.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *