Apple gaat na kritiek alleen zoeken naar afbeeldingen van misbruik die in meerdere landen zijn gemarkeerd

0
Apple gaat na kritiek alleen zoeken naar afbeeldingen van misbruik die in meerdere landen zijn gemarkeerd

Na een week van kritiek op het geplande nieuwe systeem voor het detecteren van afbeeldingen van seksueel misbruik van kinderen, zei Apple Inc vrijdag dat het alleen zal jagen op afbeeldingen die zijn gemarkeerd door clearinghouses in meerdere landen.

Topnieuws op dit moment
Centrum wijst voor vierde keer in 2 jaar collegiumnaam af voor rechter in J&K
Angst en onheil in Kabul als de Taliban dichterbij komen, burgers zoeken naar een doorgang naar buiten – of een weg naar binnen
LIVE: India meldt 38.667 nieuwe gevallen, 478 doden; Delta plus tol bereikt 5
KLIK HIER VOOR MEER
Die verschuiving en andere die bedoeld waren om voorstanders van privacy gerust te stellen, werden aan verslaggevers gedetailleerd in een ongekende vierde achtergrondbriefing sinds de eerste aankondiging acht dagen voorafgaand aan een
plan om apparaten van klanten te monitoren.

Nadat ze eerder weigerden te zeggen hoeveel overeenkomende afbeeldingen op een telefoon of computer nodig zouden zijn voordat het besturingssysteem Apple op de hoogte stelt voor een menselijke beoordeling en mogelijke rapportage aan de autoriteiten, zeiden leidinggevenden vrijdag dat het zou beginnen met 30, hoewel het aantal lager zou kunnen worden dan tijd naarmate het systeem verbetert.

Apple zei ook dat het voor onderzoekers gemakkelijk zou zijn om ervoor te zorgen dat de lijst met afbeeldingsidentificaties die op één iPhone wordt gezocht, dezelfde is als de lijsten op alle andere telefoons, om de bezorgdheid weg te nemen dat het nieuwe mechanisme zou kunnen worden gebruikt om individuen te targeten. Het bedrijf publiceerde een lang artikel waarin werd uitgelegd hoe het mogelijke aanvallen op het systeem had doordacht en zich ertegen had verdedigd.

Lees ook | Uitgelegd: hoe Apple scant op afbeeldingen van kinderuitbuiting op apparaten en waarom dit de wenkbrauwen doet fronsen
Apple erkende dat het de communicatie rond het programma slecht had afgehandeld, wat leidde tot een terugslag van invloedrijke technologiebeleidsgroepen en zelfs zijn eigen werknemers die bang waren dat het bedrijf zijn reputatie op het gebied van de bescherming van de privacy van consumenten in gevaar bracht. Het weigerde te zeggen of die kritiek het beleid of de software had veranderd, maar zei dat het project nog in ontwikkeling was en dat veranderingen te verwachten waren.

Op de vraag waarom het alleen had aangekondigd dat het in de VS gevestigde National Center for Missing and Exploited Children een leverancier van gevlagde beeldidentificaties zou zijn, terwijl ten minste één ander clearinghouse afzonderlijk hetzelfde beeld zou moeten hebben gemarkeerd, zei een directeur van Apple dat het bedrijf pas zijn deal met NCMEC afgerond.

De voortschrijdende reeks verklaringen, die elk meer details gaven waardoor het plan minder privacy-vijandig lijkt, overtuigde sommige critici van het bedrijf dat hun stem echte verandering dwong. “Ons pushen heeft effect”, tweette Riana Pfefferkorn, een encryptie- en surveillanceonderzoeker aan de Stanford University.

Apple zei vorige week dat het foto’s zal controleren of ze op het punt staan ​​om te worden opgeslagen op de iCloud-onlineservice, en later toevoegend dat het alleen met de Verenigde Staten zou beginnen. Andere technologiebedrijven voeren soortgelijke controles uit zodra foto’s naar hun servers zijn geüpload. Het besluit van Apple om belangrijke aspecten van het systeem op de telefoon zelf te installeren, leidde tot bezorgdheid dat regeringen Apple zouden kunnen dwingen het systeem uit te breiden voor ander gebruik, zoals het scannen op verboden politieke beelden.

De controverse is zelfs in de gelederen van Apple terechtgekomen, met werknemers die over de verhuizing debatteren in honderden berichten op een intern chatkanaal, meldde Reuters deze week.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *