Microsoft CEO zegt bedrijf aan ‘juiste kant’ van antitrustgevecht

0
Microsoft CEO zegt bedrijf aan 'juiste kant' van antitrustgevecht

Satya Nadella, Chief Executive Officer van Microsoft Corp, zei dat het bedrijf “aan de goede kant van de geschiedenis staat” in de antitrustdebatten over de vraag of grote technologiebedrijven de privacy van gebruikers misbruiken en concurrentie aantasten.

Terwijl het Congres en de Amerikaanse regelgevers in botsing zijn gekomen met Facebook Inc, Alphabet Inc, Amazon.com Inc en Apple Inc over de zakelijke praktijken van de bedrijven, heeft Microsoft meer dan 20 jaar nadat het werd aangeklaagd door de Amerikaanse justitie niet dezelfde soort kritiek gekregen. Afdeling over antitrustkwesties.

Het softwarebedrijf “zorgt ervoor” gebruikersprivacy en internetveiligheid tot de hoogste prioriteiten voor producten behoren “en als het op concurrentie aankomt, bedoel ik dat je moet gaan praten met de mensen die veel kapitaal en veel fusies en overnames investeren concurreren met Microsoft en dat verwelkomen we’, zei Nadella woensdag in een interview met Bloomberg Television.

Nadella zei dat hij zich zorgen maakt over de golf van hacks van de afgelopen maanden, waaronder ransomware-aanvallen die de zaken bij een groot pijpleidingbedrijf en voedselproducent in de VS stopzetten.

“We hebben weer een echte pandemie , en dat is een cyberpandemie”, zei hij. “Het niveau van aanvallen is zeker toegenomen, maar de behoefte aan een eersteklas reactie is ook toegenomen. We moeten als sector gewoon beter worden.”

Nadella besprak ook de spanningen met Google na het einde van een vijfjarig staakt-het-vuren tussen de twee bedrijven, die onderling overeenkwamen om juridische lobby-inspanningen tegen elkaar niet aan te wakkeren. Hij zei dat hij “veel respect heeft” voor Google en zijn leiderschap.
“We vechten de goede strijd om te concurreren met de kolossale voorsprong in die ruimte”, zei hij over de verkoop van digitale advertenties, die wordt geleid door Google en Facebook.

Nadella woog op het thuiswerkbeleid van Microsoft en benadrukte het belang van flexibiliteit en het tegemoetkomen aan “veranderde verwachtingen” in de nasleep van de coronaviruspandemie . Hij sprak met Bloomberg Television nadat hij was verschenen op Microsoft’s Inspire-conferentie voor partners, waar het bedrijf onder zijn aankondigingen een cloudgebaseerde versie van Windows onthulde die gericht was op externe werknemers.

“We zullen echt nadenken over beleid op de lange termijn gebaseerd op, eerlijk gezegd, al die gegevens achter ons te hebben, want anders denk ik dat we proberen te komen en te overdreven dogmatisch te zijn,” zei hij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *