Internetstoring legt Amazon, Reddit, Guardian, New York Times, Twitch en meer websites plat

0
Internetstoring legt Amazon, Reddit, Guardian, New York Times, Twitch en meer websites plat

Op dinsdagochtend waren er meerdere storingen op websites over de hele wereld, met gevolgen voor nieuwswebsites en sociale-mediaplatforms. Volgens Reuters leek ook de winkelwebsite van Amazon.com Inc te kampen met een storing. Amazon was niet direct bereikbaar voor commentaar. Ook Reddit, Twitch, Spotify en Pinterest werden getroffen.

Toonaangevende websites die worden beheerd door nieuwszenders, waaronder de Financial Times, de Guardian, de New York Times en CNN, waren uit de lucht. Quora was ook niet beschikbaar voor gebruikers in India, hoewel het nu terug lijkt te zijn. Andere getroffen sites waren Stack Overflow, GitHub, gov.uk, Hulu, HBO Max, Quora, PayPal, Vimeo en Shopify, volgens Engadget.

In een gedetailleerde thread op Twitter schreef de Britse technologiecorrespondent van The Guardian, Alex Hern, dat de “enorme internetstoring” is terug te voeren op een storing in een content delivery network (CDN) gerund door Fastly.”

Zijn draad merkt ook op dat de storing, die kort voor 11.00 uur Britse tijd begon, bezoekers van een groot aantal sites foutmeldingen liet zien, waaronder “Error 503 Service Unavailable” en een korte “verbindingsfout”. Toen we probeerden toegang te krijgen tot CNN, kregen we ook de 503-fout.

Internet down, Fastly uitval, NYT down, reddit down, Guardian down, Amazon down, Amazon uitval, Internetstoring Toonaangevende technische publicatie The Verge werd ook getroffen door de storing.
Volgens de thread van Hern kan het probleem worden herleid tot Fastly, een aanbieder van cloud computing-services, die een “edge cloud uitvoert die de laadtijden voor websites zou moeten versnellen, ze zou beschermen tegen denial-of-service-aanvallen en hen zou helpen omgaan met uitbarstingen van het verkeer.”

Bekijk zijn Twitter-thread

Op de statuspagina zegt Fastly dat het probleem is geïdentificeerd en dat er een oplossing is geïmplementeerd. Het voegt eraan toe dat klanten een verhoogde herkomstbelasting kunnen ervaren naarmate de wereldwijde services terugkeren. De statuspagina merkte bijna een uur geleden op dat ze “momenteel de mogelijke impact op de prestaties met onze CDN-services onderzoeken.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *