VS stelt tarieven in op India en schort ze vervolgens op, 5 andere over digitale belastingen

0
VS stelt tarieven in op India en schort ze vervolgens op, 5 andere over digitale belastingen

De regering van de Verenigde Staten heeft woensdag een verdere opschorting aangekondigd van de punitieve tarieven voor zes maanden voor India, Oostenrijk, Italië, Spanje, Turkije en het Verenigd Koninkrijk, terwijl ze het onderzoek naar de belasting op digitale diensten blijft oplossen tijdens de lopende multilaterale onderhandelingen bij de OESO en in het G20-proces.

“De VS zijn gericht op het vinden van een multilaterale oplossing voor een reeks belangrijke kwesties met betrekking tot internationale belastingen, waaronder onze zorgen met belastingen op digitale diensten. De VS blijven zich inzetten voor het bereiken van een consensus over internationale belastingkwesties via de OESO- en G20-processen. De acties van vandaag bieden de tijd voor die onderhandelingen om vooruitgang te blijven boeken, terwijl de mogelijkheid behouden blijft om tarieven op te leggen op grond van sectie 301, als dat in de toekomst gerechtvaardigd is’, zei de Amerikaanse handelsvertegenwoordiger Katherine Tai.

De schorsing kwam na de afronding van een jaar durend onderzoek naar belastingen die volgens de VS tegen technologiebedrijven als Apple , Amazon, Google en Facebook zijn . In januari 2021 heeft de USTR na onderzoek vastgesteld dat de digitaledienstenbelastingen die zijn ingevoerd door Oostenrijk, India, Italië, Spanje, Turkije en het VK discriminerend waren voor Amerikaanse digitale bedrijven.

De VS kondigden woensdag 25 procent tarieven aan op meer dan $ 2 miljard invoer uit deze zes landen, maar schortten de invoerrechten onmiddellijk op om tijd te geven voor internationale onderhandelingen.

In het geval van India omvat de voorgestelde handelwijze van de USTR aanvullende tarieven van maximaal 25 procent ad valorem op een geaggregeerd handelsniveau waarbij invoerrechten op goederen van India zouden worden geheven ter grootte van het bedrag aan DDB dat India naar verwachting zal innen. Amerikaanse bedrijven.

Ongeveer 26 categorieën goederen staan ​​op de voorlopige lijst van producten waarvoor de aanvullende tarieven gelden. Dit omvat garnalen, basmatirijst, sigarettenpapier, gekweekte parels, halfedelstenen, zilverpoeder en zilveren sieraden, gouden gemengde schakelkettingen en halskettingen en bepaalde meubels van gebogen hout. Volgens de eerste schattingen zal de waarde van de DST die door in de VS gevestigde bedrijfsgroepen aan India moet worden betaald, oplopen tot ongeveer $ 55 miljoen per jaar, aldus het USTR-rapport.

De NDA-regering had een amendement ingediend in Finance Bill 2020-21, waarbij een digitale servicebelasting van 2 procent werd opgelegd aan handel en diensten door niet-ingezeten e-commerce-operators met een omzet van meer dan Rs 2 crore, waardoor de reikwijdte van de egalisatieheffing effectief werd uitgebreid die tot vorig jaar alleen gold voor digitale advertentiediensten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *