JioFiber krijgt de eerste plaats in de ranglijst van vaste breedbandsnelheden in India in Q4 2020: Ookla

0
JioFiber krijgt de eerste plaats in de ranglijst van vaste breedbandsnelheden in India in Q4 2020: Ookla

JioFiber behaalde de eerste plaats in de ranglijst van vaste breedbandsnelheden in India in het vierde kwartaal van 2020, volgens het laatste Speedtest Consumer Sentiment-gegevensrapport van Ookla. India stond ook bovenaan de hitlijsten van Ookla wat betreft de hoogste snelheden voor bekabeld breedbandinternet in de SAARC-landen, maar loopt achter op het gebied van mobiele internetsnelheden. Uit het rapport bleek dat Vodafone Idea (Vi) in het vierde kwartaal de snelheidsgrafiek voor mobiel internet domineerde.

JioFiber bood zijn gebruikers de hoogste breedbandsnelheid. Jio had de hoogste beoordeling met 3,7 sterren en een positieve Net Promoter Score (NPS). De grafiek die door Ookla is gepost, laat zien dat JioFiber een gemiddelde downloadsnelheid biedt van ongeveer 80 Mbps. ACT stond op de tweede plaats wat betreft downloadsnelheid via vast breedband en haalde volgens de grafiek een snelheid van ongeveer 75 Mbps.

Airtel Xstream Fiber behaalde de derde plek met de op twee na hoogste NPS. Zowel ACT als Excitel hadden dezelfde sterbeoordeling, maar ACT had een hogere NPS.

jiofiber, jio, mobiele internetsnelheid, airtel, vodafone, vi, vodafone idea, airtel, hathway, act, act fibernet, breedbandverbinding, ookla Q4 2020, Excitel JioFiber krijgt de eerste plaats in de ranglijst van vaste breedbandsnelheden in India in het vierde kwartaal van 2020. (Afbeelding tegoed: Ookla)
BSNL bood de laagste gemiddelde downloadsnelheid (Mbps) via vast breedband. Hathway had de laagste rating en de laagste NPS. Jio, BSNL en Airtel bieden vaste breedbanddiensten op Pan-India-niveau. ACT, Excitel en Hathway zijn vaste breedband-ISP’s die diensten aanbieden in een paar belangrijke Indiase steden en metro’s.

jiofiber, jio, mobiele internetsnelheid, airtel, vodafone, vi, vodafone idea, airtel, hathway, act, act fibernet, breedbandverbinding, ookla Q4 2020, Excitel Vi domineerde de snelheid van mobiel internet in het vierde kwartaal van 2020.
Vi kwam ook naar voren als het snelste mobiele netwerk in India. De grafiek laat zien dat Vi een gemiddelde downloadsnelheid van meer dan 15 Mbps bood. Airtel behaalde de tweede plek met een gemiddelde snelheid van ongeveer 14 Mbps. Reliance Jio staat op de derde plek voor prestaties, beoordelingen en NPS. Jio bood gebruikers een gemiddelde snelheid van ongeveer 10 Mbps.

“Vi leidde Airtel en Jio op NPS, maar geen van de scores van de providers was positief, wat aangeeft dat klanten waarschijnlijk geen van de providers zouden aanbevelen”, aldus het rapport.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *