MSI Prestige 15 review: Een dunne en lichte laptop gericht op videomakers

0
MSI Prestige 15 review: Een dunne en lichte laptop gericht op videomakers

De markt voor laptops op pro-niveau lijkt in de lift te zitten, waarbij alle grote pc-makers op niveau 1 achter de makers van inhoud aan gaan. Nu lockdowns een manier van leven worden, bereiden professionele gebruikers zoals video-editors, codeerders en grafische ontwerpers zichzelf voor om de klus thuis te klaren. MSI’s Prestige 15 is bedoeld voor gebruikers die een professionele laptop nodig hebben, maar in een dunne en lichte vormfactor. In deze review ga ik mijn ervaring met het gebruik van de MSI Prestige 15 met u delen en of het de moeite waard was om Rs 1,34,990 aan deze laptop uit te geven.

MSI Prestige 15-prijs in India: Rs 1,34,990 (momenteel te koop voor Rs 1,16,990 op Flipkart )

MSI Prestige 15 specificaties (zoals beoordeeld) : 15,6-inch 1920 x 1080 beeldscherm | 11e generatie Intel Core i7-1185G7 CPU | 16 GB RAM + 512 GB PCIe NVMe SSD | 4 GB NVIDIA GeForce GTX 1650 met Max-Q-ontwerp | Ramen 10 Pro

MSI Prestige 15 review: ontwerp en bouw
Laptops gericht op professionele gebruikers hebben een bepaald imago bij de consument: groot, omvangrijk en ongeïnspireerd. De MSI Prestige 15 is het tegenovergestelde van deze perceptie. Met 1,69 kg voelt de notebook vrij licht aan, iets waar ik indruk op maakte zodra ik hem begon te gebruiken. Ik gebruik een Samsonite-rugzak, die is ontworpen voor een 15-inch notebook. De Prestige 15 past gemakkelijk in de laptoptas en omdat het apparaat dun en licht is, heb ik nooit het gevoel gehad dat ik een zware notebook op mijn rug droeg.

Het exterieurontwerp van de Prestige 15 is vergelijkbaar met het model van vorig jaar. Het Carbon Grey aluminium chassis ziet er onmiskenbaar professioneel uit met het drakenlogo van MSI op het deksel en blauwe chromen rand. Ik hou van het ontwerp dat subtiel en ingetogen is. De volledig metalen behuizing is duurzaam en stevig en er is geen schermflexie die de laptop opent. Aan de linkerrand vind je twee USB-C Thunderbolt 4-poorten en een full-size HDMI-poort (ondersteunt resoluties tot 4K bij 30Hz) en een koptelefoonaansluiting. Aan de rechterkant bevinden zich USB 3.2 Type-A-poorten en een microSD-kaartsleuf.

MSI Prestige 15, MSI Prestige 15 recensie, MSI Prestige 15-prijs in India, MSI-laptops in India, MSI Prestige 15-specificaties, laptops voor makers van inhoud De Prestige 15 is een krachtige laptop om onderweg video’s of foto’s te bewerken. (Afbeelding tegoed: Anuj Bhatia / Indian Express)
MSI Prestige 15 review: beeldscherm en toetsenbord
Het 15,6-inch, niet-aanraakscherm is van hoge kwaliteit, hoewel het geen 4K-resolutie en een snel vernieuwd scherm heeft. Dat gezegd hebbende, het 1080p-scherm is ongelooflijk scherp en nauwkeurig. Ik heb de Prestige 15 gebruikt om te schrijven, foto’s te bewerken, op internet te surfen en Netflix te kijken. Het goede aan deze laptop is dat MSI een True Color-menu geeft, wat betekent dat je naar eigen inzicht verschillende kleurprofielen kunt kiezen (Adobe RGB, sRGB, film, kantoor, gamer en anti-blauw licht). Misschien kom ik niet in aanmerking om het beeldscherm kritisch te analyseren, maar ik ken professionele gebruikers die nogal kieskeurig zijn over beeldschermen. Omdat ze meer aan de productiviteitszijde zijn, vragen ze om een ​​beeldscherm van hoge kwaliteit. Zoek naar de MSI Prestige 15-variant met een 4K-scherm over een 1080p-paneel.

Voor dagelijks gebruik lijkt het verlichte toetsenbord prima. Het toetsenbord heeft voldoende bewegingsvrijheid – en je zult een gevoel van voldoening krijgen tijdens het typen. Ik schrijf over het algemeen tussen de 2000 en 2500 woorden per dag, en dat hoort bij mijn werk. Ik zal niet zeggen dat dit het “beste toetsenbord was dat ik ooit heb gebruikt”, maar het toetsenbord van de Prestige 15 is zeker niet slecht. Ondertussen is het touchpad redelijk groot, waardoor het gemakkelijk te navigeren is. Het bevat ook een ingebouwde vingerafdruklezer die in mijn test snel en nauwkeurig leek.

MSI Prestige 15 review: prestaties en batterij
De Prestige 15 is een krachtige laptop om onderweg video’s of foto’s te bewerken. De configuratie die ik heb getest, bevat de 11e generatie Intel Core i7-1185G7 CPU, 16GB RAM en de Nvidia GeForce GTX 1650 (niet de beste grafische kaart op de markt, maar beter dan Intel Iris Xe graphics). Deze specificaties maken de Prestige 15 een goede optie voor degenen die net beginnen als een YouTuber, een streamer of iemand die van coderen houdt. Deze machine is overdreven voor mijn behoeften, maar je zou zo’n laptop willen hebben om Adobe Photoshop of misschien Adobe Premiere Pro te draaien.

Hoe zit het met de levensduur van de batterij? Nou, ik heb ongeveer tussen de 6 en 7 uur batterij met een schermhelderheid van 50 procent. Toen ik Apple Music en Chrome gebruikte terwijl ik op volledige helderheid werkte, duurde het bijna 4 uur.

MSI Prestige 15, MSI Prestige 15 recensie, MSI Prestige 15-prijs in India, MSI-laptops in India, MSI Prestige 15-specificaties, laptops voor makers van inhoud Het toetsenbord heeft voldoende bewegingsvrijheid – en je zult een gevoel van voldoening krijgen tijdens het typen. (Afbeelding tegoed: Anuj Bhatia / Indian Express )
MSI Prestige 15 review: wat is niet goed?
Ik heb een paar klachten over de MSI Prestige 15. Ten eerste zijn de luidsprekers op deze machine middelmatig. De stereoluidsprekers klinken blikkerig – ze klinken tegenwoordig niet meer als goede laptopluidsprekers. Voor een laptop die op pro-gebruikers is gericht, was het een beetje schokkend om te zien dat MSI een dure machine met gemiddelde luidsprekers afleverde. Er is ook een 720p HD-webcam aan de voorkant voor videochatten. Het is oké voor Zoom-oproepen, maar ik had graag gezien dat MSI in ieder geval een 1080p groothoeklens op zijn high-end notebooks had opgenomen.

MSI Prestige 15 review: voor wie is dit?
De MSI Prestige 15 moet worden gezien als een instapmodel notebook voor creatieve professionals met meer veeleisende behoeften, zoals codeerders, game-ontwikkelaars en video-editors. Ik zal niet zeggen dat deze notebook serieuze pro-gebruikers tevreden zal stellen, maar zal zeker in de smaak vallen bij nieuwe kopers. Hoewel de Prestige 15 een strak ogende laptop is voor creatieve professionals, is de concurrentie in deze ruimte nog maar net begonnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *