Snapchat kondigt tools aan voor makers en bedrijven; zegt dat het aantal gebruikers in India met 100 procent is gegroeid

0
Snapchat kondigt tools aan voor makers en bedrijven; zegt dat het aantal gebruikers in India met 100 procent is gegroeid

De dagelijks actieve gebruikers van Snapchat in India zijn de afgelopen vijf kwartalen met 100 procent op jaarbasis gegroeid, onthulde het bedrijf tijdens zijn jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie. Snapchat heeft nu 500 miljoen maandelijkse actieve gebruikers en beweert dat bijna een op de twee smartphonegebruikers in de VS op het platform zit. Wat nog belangrijker is, is dat 40 procent van het gebruikersbestand van het bedrijf zich nu buiten Noord-Amerika en Europa bevindt.

Snap heeft ook een aantal aankondigingen gedaan, die makers en bedrijven meer tools op het platform zullen geven. Met een nieuwe ‘Screenshop’-functie kunnen gebruikers vertrouwen op de bestaande’ Scan’-functie in de app om de outfit van een vriend te scannen en vervolgens te winkelen voor iets met vergelijkbare aanbevelingen. Het voegt ook ‘try-on’-upgrades toe aan zijn Augmented Reality (AR) aangedreven lenzen of filters.

Door gebruik te maken van gebarenbediening en technologie voor het volgen van de pols, kunnen merken AR-lenzen maken voor op maat gemaakte ervaringen. Het bedrijf liet bijvoorbeeld in de demonstratie zien hoe merken als Prada en Piaget deze technologieën kunnen gebruiken om aangepaste AR-filters te maken waarmee gebruikers hun producten kunnen uitproberen. De Piaget-lens kan pols-tracking gebruiken en een AR-horloge op de hand van de gebruiker weergeven, terwijl de Prada-lens verschillende tassen op het lichaam van de gebruiker kan tonen.

Lees meer | Snapchat toont AR-brillen en een toekomst met verbonden lenzen
Snap voegt ook spraakopdrachten toe aan AR-lenzen, zoals ‘volgende’ of ‘neem een ​​foto’ om de ervaring voor gebruikers gemakkelijker te maken. Er is ook nieuwe ‘True Size’-technologie om een ​​nauwkeurige maatvoering voor brillen en zonnebrillen mogelijk te maken en 3D Body Mesh en Cloth Simulation, waardoor merken kunnen experimenteren met volledige outfits. Dus in de toekomst zou een merk een AR-lens kunnen maken waarmee een gebruiker een jurk kan passen met de camera in de app. Tijdens de presentatie werd een Disney Lens getoond waarmee gebruikers een jurk in AR uit de aankomende Cruella-film kunnen passen.

Snapchat, Snapchat-lenzen, Snapchat India-gebruikers, Snapchat nieuwe functies, Snapchat AR De screenshop-scanfunctie op Snapchat.
Snap voegt ook openbare profielen voor bedrijven toe aan het platform en laat ze ook een ‘winkel’-pagina toevoegen waar gebruikers producten kunnen bekijken en kopen. Deze functie is in bètatest sinds juli 2020. Rivaliserende Instagram biedt al iets soortgelijks met zijn eigen ‘Shop’-functie.

Voor Snap Stars of grote influencers op het platform voegt het de optie ‘schenken’ toe waar hun fans hen ‘Geschenken’ kunnen sturen. De geschenken moeten echter worden gekocht via Snapchat-tokens en influencers zullen de inkomsten met het platform moeten delen. Het schenken van cadeaus wordt later dit jaar naar Snap Stars op Android en iOS uitgerold .

Het kondigde ook een speciale app Story Studio aan, waarmee makers op het platform bewerkingstools kunnen gebruiken om inhoud voor mobiele telefoons te maken. De app laat ook zien wat er populair is op Snapchat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *