Wacht je nog steeds op Clubhouse op Android? Het zal op 21 mei beschikbaar zijn voor India

0
Wacht je nog steeds op Clubhouse op Android? Het zal op 21 mei beschikbaar zijn voor India

Clubhouse, de live audiochat, rolt langzaam zijn Android- app uit in verschillende landen. Voor Indiase gebruikers die nog steeds wachten tot de app op hun Android-telefoon verschijnt, heeft het bedrijf eindelijk een datum bevestigd. Zowel India als Nigeria krijgen de app vanaf vrijdag 21 mei ‘s ochtends op Android.

Terwijl Japan, Rusland en Brazilië de app dinsdag krijgen, zal Clubhouse de app de hele week naar de rest van de wereld uitrollen en tegen vrijdagmiddag voor iedereen beschikbaar maken. Het bedrijf bevestigde de releasedatum via een officiële bevestiging op zijn Twitter-app.

Clubhuis was tot dusver alleen iOS en gebaseerd op uitnodigingen. Gebruikers op iOS hebben een uitnodiging nodig om lid te worden van de app. Hetzelfde uitnodigingssysteem gaat ook door op Android, zo blijkt. Aangezien India grotendeels een door Android gedomineerde markt is, zal het interessant zijn om te zien hoe Clubhouse het doet in het land.

Het heeft al enige concurrentie op de Indiase markt in de vorm van Spaces van Twitter, dat live is gegaan en beschikbaar is voor veel gebruikers, vooral degenen met een grote aanhang op het platform.

Clubhouse was in april ook begonnen met het uitrollen van een betalingsfunctie op het platform, waar gebruikers een fooi konden geven aan bepaalde makers die shows hosten. Het is niet duidelijk welke valuta’s worden ondersteund en hoe snel de functie zal worden uitgebreid. Rivaliserende Twitter heeft ook een ‘Tip Jar’-functie uitgerold voor geselecteerde gebruikers.

Clubhuis zal ook andere rivalen moeten afweren die op de markt komen. Facebook is al begonnen met het testen van zijn clubhuis-rivaal genaamd Hotline, waar makers kunnen spreken en live vragen van een publiek kunnen beantwoorden, meldde Reuters vorige maand. Het product bevat ook tekst- en video-elementen in de live audiochats. Volgens het rapport is Hotline nog geen zelfstandige app, maar Facebook kan gebruikers toestaan ​​om in te loggen / authenticeren via verschillende platforms, zoals Instagram of telefoonnummers, en zelfs rivaliserende Twitter.

Diepgaand | Wat is Clubhouse, de sociale audio-app voor iOS die steeds populairder wordt?
Bekijk de officiële tweet van Clubhouse

LinkedIn wordt ook verondersteld te werken aan een live-audiochatervaring voor het platform , hoewel het volgens het platform gericht zal zijn op professionals, in plaats van alleen naar informele audiochats te kijken.

Clubhouse heeft zijn populariteit zien exploderen in 2020 gezien de COVID-19 pandemie , en veel gebruikers en beroemdheden hebben shows gemaakt exclusief op het platform.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *