Zoom heeft speciale toegang tot de iPad-camera, waardoor gebruikers op afroep kunnen multitasken

0
Zoom heeft speciale toegang tot de iPad-camera, waardoor gebruikers op afroep kunnen multitasken

Met Zoom kunnen gebruikers multitasken op de Apple iPad, wat men niet kan doen met andere apps voor videogesprekken op het platform. Het blijkt dat Zoom de reden heeft dat het de Split View-multitasking-modus ondersteunt, is omdat Zoom toegang heeft gekregen tot een speciale iPadOS API. App-ontwikkelaar Jeremy Provost heeft vernomen dat Zoom speciale toestemming heeft van Apple om de camera van de iPad te gebruiken tijdens multitasking met Split View, merkt een rapport van 9to5Mac op.

Dit werd voor het eerst onder de aandacht gebracht door app-ontwikkelaar Jeremy Provost, die in een blogpost uitlegt dat Zoom in tegenstelling tot andere apps een speciale Application Programming Interface (API) gebruikt waarmee de app de ‌iPad‌-camera kan blijven gebruiken en openen. de app wordt gebruikt in de modus Gesplitste weergave. Zoom heeft de mogelijkheid om dit te doen dankzij een “recht”, die het bedrijf toestaat om een ​​multitasking-vriendelijke programmeerinterface te gebruiken die normaal gesproken verboden terrein is buiten FaceTime.
Top tech nieuws nu
iPhone 13: Alles wat we denken te weten over Apple’s 2021 iPhone-opstelling
Populaire audiochat-app Clubhouse debuteert op Android
Het beste van de jaren 80: de technologie die het decennium heeft bepaald
KLIK HIER VOOR MEER
Het recht geeft ontwikkelaars de mogelijkheid om een ​​bepaalde mogelijkheid uit te voeren met een API. Hierdoor kunnen gebruikers een andere app openen en gebruiken tijdens videoconferenties. Zonder de functie die deel uitmaakt van de speciale API, zou het videogesprek donker worden als een gebruiker een videoconferentie-app in de modus Gesplitste weergave zet, omdat de app geen toegang heeft tot de ‌iPad‌-camera tijdens multitasking. De speciale API die Zoom heeft gekregen, is niet gedocumenteerd en is alleen beschikbaar voor degenen die Apple als “waardig” beschouwt, aldus het bericht van Jeremy Provost.

Apple heeft geen commentaar op de kwestie gegeven, maar het roept wel vragen op waarom alleen Zoom toegang heeft gekregen tot deze speciale API. De Zoom-app is een belangrijke troef geworden in het pandemische leven en was een van de meest populaire apps van 2020. Het is voor veel gebruikers ook de standaardapp voor videobellen geworden, wat zou kunnen verklaren waarom Apple het deze speciale toegang heeft gegeven. Weer andere video-conferencing-apps zoals Google Meet, Microsoft Teams lijken niet dezelfde ondersteuning te hebben op iPad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *