Apple brengt iOS en iPadOS 14.5, macOS Big Sur 11.3, watchOS 7.4 en tvOS 14.5 uit

0
Apple brengt iOS en iPadOS 14.5, macOS Big Sur 11.3, watchOS 7.4 en tvOS 14.5 uit

Apple heeft software-updates uitgebracht voor al zijn grote platforms, waaronder de iPhone, iPad, Mac, Apple Watch, Apple TV en HomePod. De updates worden wereldwijd uitgerold naar gebruikers. Dit is wat er nieuw is in de belangrijkste softwareversies van Apple.

iOS 14.5
iOS 14.5, de essentiële software-update voor de iPhone, is nu beschikbaar om te downloaden. Het brengt veel nieuwe functies met zich mee, waaronder de mogelijkheid om je iPhone te ontgrendelen met je Apple Watch terwijl je een masker draagt, Siri-spraakassistent gebruikt niet lang standaard een vrouwelijke stem wanneer je je apparaat instelt, ondersteuning voor de nieuwste gamecontrollers, 5G-ondersteuning voor dual-sim-apparaten, nieuwe Emoji-personages, AirPlay-ondersteuning voor Fitness +, een vernieuwde Podcasts-app en meer. Interessant is dat Siri ook kan leren muziek af te spelen van Spotify en andere services. Maar het belangrijkste kenmerk van iOS 14.5 is de nieuwe privacywijziging. Met iOS 14.5 geeft Apple je meer controle over apps die advertenties willen volgen. De nieuwe verandering is slecht nieuws voor bedrijven als Facebook, de socialemediagigant, die zich een beetje zorgen maakt over de privacyverandering. De update bevat ook ondersteuning voor de onlangs gelanceerde AirTag Bluetooth-tracker.

Hoe iOS 14.5 te downloaden en te installeren

iPadOS 14.5
Zoals gewoonlijk krijgt iPadOS 14.5 alle nieuwe functies voor iOS 14.5. Er zijn echter enkele specifieke functies die zijn gereserveerd voor iPadOS, het besturingssysteem dat de iPad van stroom voorziet. Deze omvatten iPad-emoji-ondersteuning, een functie waarmee u naar een specifieke emoji in iPadOS 14.5 kunt zoeken, een nieuwe slimme foliobeveiligingsoptie die de ingebouwde microfoon dempt wanneer het slimme folio wordt gesloten, ondersteuning voor Krabbeltaal en meer. Bovendien verschijnt op de iPad het laadscherm met het Apple-logo nu in een horizontale positie als de tablet op die manier is gepositioneerd.

macOS Big Sur 11.3
macOS 11.3 is een nogal subtiele update. De Mac-software-update bevat optimalisaties voor het gebruik van iOS-apps op M1-apps, extra aanpassingsopties voor Safari, ondersteuning voor de nieuwste PS5- en Xbox Series X-controllers, voor gebruik met macOS-games, en meer. Bovendien werkt macOS Big Sur nu met AirTags, die op 30 april in de verkoop gaan. Dan is er ook een nieuwe set emoji’s, een opnieuw ontworpen Apple News + -tik met een speciale ‘For You’-selectie en de Apple Music-app een nieuwe autoplay keuze.

watchOS 7.4, tvOS 14.5
Ondertussen voegt watchOS 7.4 een nieuwe ‘Ontgrendelen met Apple Watch’-functie toe waarmee je het horloge in feite kunt gebruiken om je iPhone te ontgrendelen wanneer je een masker draagt, een optie om een ​​Bluetooth-apparaattype te kiezen in de instellingen om audiomeldingen correct te melden, en AirPlay 2-ondersteuning voor Fitness + -abonnementsservice.

Apple heeft ook tvOS 14.5 en HomePod-update 14.5 uitgebracht. tvOS 14.5 brengt een nieuwe functie voor kleurbalans. Kortom, er is een nieuwe instelling in tvOS 14.5 waarmee je snel de kleur van je tv kunt kalibreren met je iPhone. Wat de HomePod betreft, biedt de nieuwe update bugfixes en stabiliteitsverbeteringen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *