Mobiele malwareaanvallen blijven toenemen in India sinds oktober 2020: Check Point

0
Mobiele malwareaanvallen blijven toenemen in India sinds oktober 2020: Check Point

India is getuige geweest van een toename van meer dan 845 procent in mobiele aanvallen sinds oktober 2020, waarbij mensen vanuit huis bleven werken vanwege de COVID-19- pandemie . Het laatste Mobile Security-rapport van 2021 van Check Point beweert dat er in oktober 2020 ongeveer 1.345 mobiele aanvallen waren, die in maart 2021 zijn gestegen tot 12.719 aanvallen.

“Door de overgang naar massaal werken op afstand tijdens de COVID-19-pandemie nam het mobiele aanvalsoppervlak enorm toe, waardoor 97% van de organisaties te maken kreeg met mobiele bedreigingen van verschillende aanvalsvectoren. Aangezien 60 procent van de werknemers naar verwachting mobiel zal zijn in 2024, moet mobiele beveiliging een prioriteit zijn voor alle organisaties ”, aldus het rapport.

Top tech nieuws nu
Vivo X60 Pro + Review: stijlvol design, camera die indruk maakt
Microsoft Surface Laptop 4 gelanceerd met Intel, AMD-varianten: controleer de details
Apple stuurt uitnodigingen voor het evenement van 20 april: nieuwe iPad Pro verwacht
KLIK HIER VOOR MEER
Het rapport beweert dat “bijna elke organisatie ten minste één mobiele malwareaanval heeft meegemaakt in 2020″ en 93 procent van deze aanvallen was afkomstig van een apparaatnetwerk, waardoor een gebruiker werd misleid om een ​​kwaadaardige payload te installeren via geïnfecteerde websites of URL’s, of om gebruikers te stelen ‘ Inloggegevens.

Om precies te zijn, ongeveer 46 procent van de organisaties liet ten minste één werknemer een kwaadaardige mobiele app downloaden die de netwerken en gegevens van hun bedrijf in 2020 bedreigde. Het rapport merkt op dat 40 procent van de mobiele apparaten ter wereld ‘inherent kwetsbaar is voor cyberaanvallen als gevolg van gebreken in hun chipsets, en moeten dringend worden hersteld. ”

In 2020 was er ook een stijging van ongeveer 15 procent in de activiteit van de Trojaanse paarden in het bankwezen, waarbij de inloggegevens voor mobiel bankieren van gebruikers het risico liepen te worden gestolen. Potentiële bedreigingsactoren hebben mobiele malware verspreid, waaronder Mobile Remote Access Trojans (MRAT’s), banking trojans en premium dialers, en verbergen vaak de malware in apps die claimen COVID-19-gerelateerde informatie te bieden, aldus het rapport.

“Zoals we in 2020 hebben gezien, is het landschap van mobiele bedreigingen blijven groeien, waarbij bijna elke organisatie nu een aanval heeft meegemaakt”, zei Neatsun Ziv, VP Threat Prevention bij Check Point Software.

Hij zei ook dat er complexere dreigingen aan de horizon zijn, aangezien cybercriminelen zich blijven ontwikkelen en hun technieken blijven aanpassen om de groeiende afhankelijkheid van mobiele telefoons uit te buiten. “Gebruikers moeten voorzichtig zijn en alleen apps van officiële app-winkels gebruiken om hun risico te minimaliseren”, voegde hij eraan toe.

Het Mobile Security Report 2021 van Check Point is gebaseerd op gegevens die zijn verzameld van 1 januari 2020 tot en met 31 december 2020 van 1.800 organisaties.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *