WhatsApp, Instagram wereldwijde storing: laatste evenement niet de langste

0
WhatsApp, Instagram wereldwijde storing: laatste evenement niet de langste

Eind vrijdag kregen populaire Facebook- diensten WhatsApp en Instagram een ​​wereldwijde uitval, ook in India, die bijna 45 minuten duurde, waardoor gebruikers van deze apps geen toegang konden krijgen tot, verzenden of ontvangen van berichten op deze platforms.

Vrijdagavond downtime

Instant messaging-platform WhatsApp en foto-sharing-service Instagram gingen net voor 23.00 uur IST offline. Het duurde voor sommige gebruikers tot ongeveer 23.45 uur, waarna ze van deze diensten gebruik konden maken. Naast deze populaire apps werden ook andere Facebook-services zoals Facebook Gaming-streams geraakt.

‘Technisch probleem’

Hoewel Facebook – het moederbedrijf van beide apps – geen specifieke reden gaf, schreef een woordvoerder van het bedrijf de storing toe aan “een technisch probleem” waardoor “mensen moeite hadden om toegang te krijgen tot sommige Facebook-services”.

Uitgelegd | De impact van de laatste WhatsApp-crash
Crores van gebruikers slaan toe

Alleen al in India zijn er 53 crore WhatsApp-gebruikers en 21 crore Instagram-gebruikers. Volgens de populaire downtime-rapportagedienst Downdetector had meer dan 49 procent van de WhatsApp-gebruikers een verbindingsprobleem, kon 48 procent van de mensen geen berichten verzenden of ontvangen op het platform en kon 2 procent niet inloggen. Downdetector toonde dat ook aan. 66 procent van de Instagram-gebruikers had geen toegang tot de feed van de app en ook niet tot de officiële website.

Topnieuws op dit moment
Twee Cong-parlementsleden distantiëren zich van het panelrapport over de landbouwwet
Covid LIVE: grootste dagelijkse piek in India sinds november
Ashoka University geeft toe ‘vervalt’ na Mehta, de exit van Subramanian
KLIK HIER VOOR MEER
Geen nieuwe gebeurtenis

Alleen al in 2020 waren er vier grote WhatsApp-storingen, waarvan de grootste in januari was, die ongeveer drie uur had geduurd. Daarna was er een in april, gevolgd door een onderbreking van twee uur in juli en een korte storing in augustus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *