Android 5.1 Lollipop downloaden en handmatig installeren op Google Nexus 5, Nexus 7 en Nexus 10

Android 5.1 Lollipop downloaden en handmatig installeren op Google Nexus 5, Nexus 7 en Nexus 10

Google is maandag begonnen met het uitrollen van de eerste grote update voor zijn Android 5.0 Lollipop-besturingssysteem . De update, Android 5.1 Lollipop, zal worden uitgerold naar verschillende apparaten, met de Nexus-serie als eerste in de rij om de nieuwste versie te krijgen. De Nexus 5, Nexus 7 Wi-Fi en de Nexus 10 zijn de drie apparaten die deze update als eerste krijgen, aangezien Google Android 5.1 Lollipop-fabrieksafbeeldingen voor deze apparaten op zijn website heeft geplaatst. Als u niet kunt wachten tot de OTA-update arriveert, kunt u deze afbeeldingen gebruiken om Android 5.1 Lollipop op uw apparaat te installeren.

U kunt de fabrieksimage van Android 5.1 Lollipop handmatig downloaden en installeren vanaf de website van Google. Dit proces wordt alleen aanbevolen voor de meest gevorderde gebruikers met een beetje technische kennis. Met dit proces worden al uw gegevens gewist, dus zorg ervoor dat u eerst een back-up van uw Android-apparaat maakt . Als u de risico’s begrijpt en een Google Nexus 5 , Nexus 7 Wi-Fi of een Nexus 10 bezit , kunt u deze stappen gebruiken om de nieuwste versie van Android Lollipop op uw apparaat te flashen.

1. Download en installeer de nieuwste Android SDK op uw Windows-computer. Hiermee worden twee programma’s geïnstalleerd, ADB en Fastboot, die toegankelijk zijn via de opdrachtterminal op uw pc, als onderdeel van de softwareontwikkelingskit.

2. Voeg de SDK-map toe aan het PATH door deze stappen te volgen:

Klik met de rechtermuisknop op Deze computer en klik op Eigenschappen .
Klik op Geavanceerde systeeminstellingen .
Klik op Systeemeigenschappen> Geavanceerd> Omgevingsvariabelen .
Selecteer Pad in het venster, klik vervolgens op Bewerken en typ vervolgens de naam van de map waarin u de SDK hebt geïnstalleerd, en onthoud dat elk item wordt gescheiden door een puntkomma.
3. Schakel USB-foutopsporing in op uw apparaat. Ga eerst naar Instellingen> Over de telefoon> Software-informatie .

4. Tik zeven keer op Build-nummer .

5. Ga naar Instellingen> Opties voor ontwikkelaars . Vink USB-foutopsporing aan .

6. Download de juiste fabrieksimage voor uw apparaat.

Android 5.1 Lollipop voor Nexus 5

Android 5.1 Lollipop voor Nexus 7 (wifi)

Android 5.1 Lollipop voor Nexus 10

7. Extraheer de afbeelding op uw computer.

8. Verbind uw apparaat via USB met uw computer.

9. Start het apparaat in fastboot-modus.

Houd voor de Nexus 5 de knoppen Volume omhoog, Volume omlaag en aan / uit ingedrukt terwijl u het apparaat inschakelt. De volledige lijst met toetscombinaties voor verschillende apparaten vindt u hier .

U kunt ook opstarten in de fastboot-modus met behulp van de ADB-tool: Terwijl het apparaat is ingeschakeld, gaat u naar de opdrachtterminal en voert u het volgende uit: adb reboot bootloader

Ontgrendel indien nodig de bootloader van het apparaat via uw computer met behulp van de opdrachtterminal en voer het volgende uit : fastboot oem unlock

Open een opdrachtterminal en ga naar de uitgepakte map met systeemimage.

Voer flash-all.bat uit , dat deel uitmaakte van het uitgepakte afbeeldingsbestand. Dit script installeert de benodigde bootloader, basisbandfirmware (s) en besturingssysteem. Om dit te laten werken, moet u de map waarin ADB en Fastboot zijn geïnstalleerd, hebben toegevoegd aan het pad van het systeem, zoals beschreven in stap 2.

Wanneer dit is gebeurd, raadt Google u aan om de bootloader te vergrendelen voor beveiliging. U kunt dat doen door het apparaat op te starten in fastboot-modus terwijl het nog steeds is aangesloten via USB en de opdrachtterminal te gebruiken om uit te voeren: fastboot oem lock.

Hoewel deze methode Android 5.1 Lollipop op uw Nexus-apparaat installeert, raden we u toch aan te wachten op de OTA-update om een ​​probleemloos updateproces te garanderen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *