iOS-schermtijd: gebruiksrapporten bekijken, gebruik beperken of het gebruik van kinderen controleren en beperken

0
iOS-schermtijd: gebruiksrapporten bekijken, gebruik beperken of het gebruik van kinderen controleren en beperken

Verslaafd aan je iPhone of iPad? Kunt u niet stoppen met het controleren en opnieuw controleren van Instagram , WhatsApp , Facebook , Twitter , YouTube of een van de oneindige feeds op uw iOS-apparaat? Welnu, het goede (of misschien slechte) nieuws is dat je nu via iOS 12 dagelijkse limieten voor elke app kunt instellen . Dit betekent dat je iPhone of iPad je eraan herinnert dat je de X-app twee uur (of een andere limiet die je instelt) per dag hebt gebruikt en dat het misschien tijd is om het apparaat neer te leggen en voor de verandering terug te keren naar de echte wereld. Deze functie heet Screen Time en is redelijk eenvoudig te gebruiken.

ZIE OOK 18 verborgen iOS 12-functies die iedereen zou moeten gebruiken

Newsbeep
Screen Time toont enkele gedetailleerde grafieken over het gebruik van uw iPhone of iPad. Ga naar Instellingen > Schermtijd en tik bovenaan op de grote tekst. Dit laat zien hoeveel u uw telefoon de afgelopen dag of week heeft gebruikt en welke apps het grootste deel van uw tijd in beslag hebben genomen. Het laat ook zien hoeveel meldingen je hebt ontvangen en welke apps het meest hebben verzonden, en hoe vaak je je apparaat hebt opgehaald.

ZIE OOK iOS 12: Meldingen rustig afleveren en meldingen opheffen

Als je meerdere iOS 12-apparaten hebt, kun je de optie Delen over apparaten inschakelen om Schermtijd in te schakelen op elk iOS-apparaat dat is aangemeld bij iCloud en om geconsolideerde rapporten op alle apparaten te zien.

Deze informatie is erg handig als u het gebruik van uw iOS-apparaat wilt verminderen, dus volg deze stappen om de tijd die u op uw iPhone of iPad doorbrengt effectief te beperken.

iOS 12 appelschermtijdwaarschuwing pr iOS 12

Stop met gamen, begin te werken, zegt iOS 12, via de functie Screen Time

App-gebruik beperken met Screen Time op iOS 12
Volg deze stappen om limieten in te stellen voor het app-gebruik op iOS 12:

Ga naar Instellingen > Schermtijd .
Tik op App-limieten .
Tik op Limiet toevoegen .
Hier kunt u tijdslimieten kiezen voor hele categorieën apps of handmatig limieten voor elke app toevoegen. Om een ​​hele categorie apps te beperken (zoals alle apps, games, sociale netwerken, enz.), Scrolt u omlaag en tikt u op de cirkel naast elke categorie. Hier verschijnt een vinkje om aan te geven dat u een categorie heeft geselecteerd.
Nu kunt u een dagelijkse limiet instellen door uren en minuten te selecteren. U kunt ook op Dagen aanpassen tikken om een ​​limiet per dag in te stellen. Dit helpt als u de limieten voor app-gebruik in het weekend of op dagen waarop u meer vrije tijd heeft, wilt versoepelen.
Als u individuele apps wilt beperken, gaat u naar Instellingen > Schermtijd . Tik nu op de grote tijdindicator helemaal bovenaan, onder de woorden SCREEN TIME.
Scroll nu naar beneden en je ziet een lijst met de meest gebruikte apps. Tik op een van deze, scrol omlaag en tik op Limiet toevoegen . Op deze manier kun je individueel limieten toevoegen aan bepaalde apps of websites.
iOS 12 appelscherm tijdslimiet apps sc iOS 12

Als je te veel tijd in een app doorbrengt, kan deze iOS 12-instelling helpen.

ZIE OOK 12 geweldige nieuwe functies in iOS 12

Zodra u de gebruikslimiet van uw app bereikt, wordt het volledige scherm wit met een groot zwart zandloperpictogram op het scherm, samen met de tekst “Tijdslimiet”. U kunt dit opheffen door op de knop Limiet negeren te tikken en vervolgens op Herinner mij over 15 minuten of Negeer voor vandaag te tikken . Dit is normaal gesproken mogelijk zonder extra invoer, tenzij u ervoor kiest om een ​​wachtwoord in te stellen om de schermtijd te beperken (proces hieronder beschreven).

Downtime instellen op iOS 12
Er is ook een manier om het gebruik van alle apps voor een bepaalde tijd te beperken. Als je de gewoonte hebt om sociale media-apps bijvoorbeeld ver na bedtijd te gebruiken, kun je deze tijdslimieten instellen om de telefoon laag te houden. Volg deze stappen om downtime in te stellen op iOS 12:

Ga naar Instellingen > Schermtijd .
Tik nu op Downtime .
Schakel Downtime in en stel er vervolgens een begin- en eindtijd voor in.
Volg deze stappen als u bepaalde apps wilt gebruiken, ongeacht de limieten die u instelt.

Ga naar Instellingen > Schermtijd .
Tik op Altijd toegestaan .
Selecteer nu de apps die u wilt toestaan.
iOS 12 Apple-scherm tijdslimiet sc iOS 12

Uitvaltijd ingeschakeld via de schermtijdfunctie van iOS 12

ZIE OOK iOS 12 Releasedatum, tijd en hoe te installeren op iPhone, iPad of iPod Touch

Ouderlijk toezicht gebruiken in iOS 12 om limieten in te stellen voor uw kinderen
Als u Screen Time als ouder gebruikt, kunt u eenvoudig een Screen Time-toegangscode voor uw kinderen instellen. Hoe Screen Time werkt, is dat wanneer je de tijdslimiet bereikt, het je twee opties laat zien: negeer de limiet voor vandaag of herinner je er over 15 minuten opnieuw aan. Als u een toegangscode voor Screen Time instelt, kunnen deze extensies niet worden geactiveerd zonder de toegangscode in te voeren. Dit is een redelijk effectieve functie voor ouderlijk toezicht. Hier leest u hoe u het kunt inschakelen.

Ga naar Instellingen > Schermtijd .
Tik op Toegangscode voor schermtijd gebruiken .
Voer nu een viercijferige toegangscode in en voer deze nogmaals in wanneer daarom wordt gevraagd.
Dit zorgt ervoor dat uw kinderen die dit apparaat gebruiken, geen verlenging kunnen aanvragen zonder de toegangscode in te voeren.

ZIE OOK Hoe u metingen kunt uitvoeren met de nieuwe meet-app van iOS 12

Met de inhouds- en privacybeperkingen van Screen Time kunt u ook locatieservices, microfoon, Bluetooth, wijzigingen in mobiele gegevens en nog veel meer op dit apparaat in- / uitschakelen en deze instellingen vergrendelen voor iedereen die het apparaat gebruikt.

iOS 12 appelschermtijd inhoud privacy sc iOS 12

Ouderlijk toezicht is net zo goed als op iOS 12

Als je kinderen hebt die deel uitmaken van je iCloud-gezin, kun je de schermtijd ook op afstand beheren en bekijken op hun iOS-apparaat. Dit betekent dat u op afstand vanaf uw iOS-apparaat zelf rapporten kunt krijgen over hun gebruik en beperkingen kunt instellen voor hun gebruik van bepaalde soorten apps (of algemene beperkingen zoals het beperken van het gebruik tussen bepaalde uren).

Als je een kind hebt dat deel uitmaakt van je iCloud-familie, zie je ze onder Familie in Schermtijd onder Instellingen. Tik op de naam van het kind en beheer hun instellingen voor Schermtijd.

ZIE OOK Automatische software-updates in- of uitschakelen op iOS 12

Schermtijd uitschakelen op iOS 12
Volg deze stappen om de app-gebruikslimieten op iOS 12 te verwijderen.

Ga naar Instellingen > Schermtijd .
Scrol omlaag en tik op Schermtijd uitschakelen .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *